Радев предлага процент от данъците да остава в общините

Спореднего това било стимул за развитието им
201
Радев предлага процент от данъците да остава в общините
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Адекватна данъчна политика ще даде нов стимул за развитието на българските общини, заяви днес президентът Румен Радев на среща във Велико Търново с кмета на Общината Даниел Панов, съобщиха от прессекретариата на "Дондуков" 2.

Обща бе позицията, че дори и малък процент от подоходния данък да остава в бюджетите на местните власти това ще увеличи сериозно финансовите възможности на общините, ще улесни планирането на инвестициите и ще насърчи заетостта.
 
Финансовата децентрализация е необходимост и местните власти очакват този дебат най-сетне да започне да се води активно и с българското правителство, подчерта на срещата държавният глава.
 
Румен Радев открои перспективите за засилване на партньорството на местните власти в областта на туризма и изготвяне на съвместни туристически пакети. Общината разполага с богат опит в разкриването, консервирането и опазването на културно-историческото наследство и може да сподели своя опит, заяви кметът Даниел Панов. По думите му през изминалата година Велико Търново е бил посетен от над 1.2 милиона туристи и затвърждава позициите си като един от туристическите центрове в България.
 
Не срещата бяха разменени мнения и за местната политика в областта на образованието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радо потника е много компетентен по въпроси за правителството, а като го попитат за президентските шпиони и достъпа им до секретна информация ги препраща , не бил компетентен по въпроса. *** нещо рехав му стана протеста, май не пристигат парите от Дубай.
141
4
 
9
 
! Отговори
Делян Фигурата преди 3 години
Този ще го направя финансов министър, че като президент не му стигнаха 4 години да научи най-елементарни неща.. Язък за заплатата .А другарката - шеф на лотарийна билетна каса .
140
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес-а ни осведомява за глупотевините на Грипена, с които се докарва на местния кмет.Защо не споменава, че търновци го посрещнаха с плакати "радев, чао, чао, чао" и "Радев, не си желан!"Браво, Днес, е това си е "истинска" медийка!
139
3
 
16
 
! Отговори
?!? преди 3 години
#Тоз не е моя президент!
138
1
 
9
 
! Отговори
Ъртамуню преди 3 години
Популист исках да кажа, не популярен. Наш другаря президент и популист се оказа. За финансите на общините. Ми що не си намали от бюджета и от заплатата? А? И да подпомага нуждаещи се, вкл общините.
137
1
 
17
 
! Отговори
1986 преди 3 години
Радев е като рекламите- появява се, когато е най-интересно и всички отиват да пушат.
136
3
 
20
 
! Отговори
1944 преди 3 години
ОТ КОГА ВЗЕ ДА РАЗБИРА И ОТ ДАНЪЦИ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП?
135
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 110Щом най- опитният е счупил 2-3 самолета, какво ли представляват неопитните пилоти.То не че имаме самолети
134
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев всяка седмица ни забавлява.Миналата седмица беше вирусолог, по - точно Анти-вирусолог. Тази седмица е икономист
133
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и сега остават в общината
132
0
 
2
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Анонименkato viv frantciya hubavo go povoziha nashiya karitcar
131
3
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Радев вместо да се прави на икономист да даде разяснение одобрява ли теракта извършен от стратегическият му съветник Еленко Божков в софийското метра. И да обясни защо вече трети негов съветник е с повдигнато от прокуратурата обвинение-Илия Милушев за шпионаж, Пламен Узунов за търговия с влияние и споменатият Божков за хулиганство.
130
3
 
12
 
! Отговори
Ъртамуню преди 3 години
До 136Малко хора осъзнават какво им говориш поради една елементарна причина: интелектуална ограниченост. И деменция. А да добавя: другаря политик президент се оказа и популярни,абсолютно не схваща кви ги говори и върши
129
3
 
20
 
! Отговори
Не случихме преди 3 години
Не случихме на президент. Ама така е с комунисти.
128
2
 
13
 
! Отговори
Ама преди 3 години
На Кирил Ананиев не можете на малкия пръст да му стъпите
127
4
 
13
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 3 години
До Европеец.......Европеец от село !!!! ПРАВЯ това. което правеше Кьовеше като гл. прокурор - вкара в затвора министри за един мин.съвет..+ 2 мин. предс. + 1 президент ....НО АЗ ЩЕ Я ЗАДМИНА !!!!! ЩЕ съм единственият гл прокурор . КОЙТО ЩЕ ИЗКАРА със БЕЛЕЗНИЦИ ..ДЕИСТВАЩ ПРЕЗИДЕНТ !!!!!!!!!чакам решението на КС...ИМАМ доказателства от СРС-та ( и той го знае) ...за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА .....затова е тази ДИВА ЯРОСТ на Р.Р.
126
2
 
17
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Радев трябва да бъде съден разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза и подривна антидържавна дейност.
125
14
 
1
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Кирил Ананиев-слуга на много господари! На Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Бойко Борисов, Орешарски. Само на Осама Бин Ладен не е служил!!!
124
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** марш в ковчега
123
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво разбира *** от данъчна политика. Поредната му изцепка.