Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов

Радев преследва само властовите си амбиции, смята той
26 юли 2020 10:25, Александър Попов
575
Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) очерта един лош и един разумен вариант за България на фона на продължаващите протести.

"Лошият вариант е при преплитането на интереси и апетити на президента и на партии, Бойко Борисов да се поддаде на натиска и да подаде оставка. Ако това стане, протестът ще се насочи към главния прокурор. Румен Радев ще състави марионтенто правителство, ще спретнат един нов "Костинброд". ГЕРБ, дори да остане първа политическа сила, ще е много отслабена.

Още по темата
Парламентът ще е раздробен и ще има слабо мнозинство. Разумният вариант е президентът да започне да работи като президент на всички българи – да покани протестиращите, профсъюзите, обществените фактори да търсят заедно решение за една по-справедлива България. Партиите ще се подготвят за избори и ще успеят да изчистят всички задкулисни интереси, ще дадат път на младите. Трябва да се създаде обществен съвет към президентската институция и към Министерския съвет", заяви Плевнелиев пред БНР.

По думите му ситуацията е многопластова.

"Освен честно протестиращи граждани има и политици, които имат интерес да не се проведат редовни избори след няколко месеца, защото трудно ще влязат в парламента. Това са Мая Манолова, Слави Трифонов, Корнелия Нинова. Ако се върнем назад във времето, това са хора, които припознаха правителството на Орешарски. Трябва да се отчетат и интересите на няколко олигарси, които искат да всеят хаос", допълни президентът.

Според него "големият проблем е усещането у хората за несправедливост, но и липсата на президента – Румен Радев не разбра какво е да си президент на републиката и преследва само властовите си амбиции". Той обвини наследника си, че не спазва Конституцията, тъй като "няма право да иска оставката на премиера и на главния прокурор, такова право имат съответно парламентът и Висшия съдебен съвет".

Плевнелиев смята, че промяната е възможна, но протестиращите трябват да са по-конкретни в исканията си, а исканията да са работещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
7
 
4
 
! Отговори
гелотен винкела преди 3 години
Да изберем Борисов за цар.Не за император . Глави ще падат.
345
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пантоф политик юруш апаш.
344
5
 
11
 
! Отговори
порнократор преди 3 години
Плевнята рязко и интензивно непроменено се отср@.Все пак да живее герб ,другите да ***.
343
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 379А ти си червен *** и хейтър!Всеки си има мнение и не си ти човекът да ни казва какво да пишем и да не пишем!
342
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой е вдигнал по тревога герберастките *** и взеха да шляпат минуси и плюсове в защита на това бивше президентско недоразумение...Тиквата пусна пачките в употреба...
341
6
 
19
 
! Отговори
Костинброд бюлетини? преди 3 години
Костинброд с фалшивите допълнително напечатани бюлетини за ГЕРБ? Радев направи избори вече имаше ли нещо такова - не. ОСТАВКА!!!
340
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте гербави ***!Помпайте минуси!Така ще убедите хората, че черното е бяло!
339
28
 
28
 
! Отговори
Плевнята преди 3 години
Е най-достойния и интелигентен Президент до момента в България. Пълна противоположност на неадекватния РадеФ...
338
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Борисов дотолкова ни е втръснал,че все едно Т.Живков си отива...и е същия селски хитрец като него,*** и ограничен и при това със смешно самочувствие тип Бай ***...
337
15
 
21
 
! Отговори
Ето пак преди 3 години
Този човек има много бръмбари в главата си.
336
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
371"Някой", за всички е ясно, кой сте е този някой. Крадците от БСП, червената мафия и слугите на Путин.
335
6
 
26
 
! Отговори
SS преди 3 години
прочетох тук "Румен Радев ще състави марионтенто правителство"Това е бисер на бисерите! Вярвам казал го е БашОфшорко.И в никакъв случай не бива да се бърка с марионетното правителство в момента !!!И мистър БашОфшорко знае добре кои са кукловодите - отвъд океана
334
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
F 16 е практичен самолет. Друг е въпроса ,че парите които дадохме на САЩ за F16 осигуряват сигурноста на самия Борисов. Не случайно иска още да купи.
333
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оптималният вариант е ОСТАВКА и след това да дойде някой, който да направи нужните реформи, всичко друго е успех за мафията.
332
5
 
24
 
! Отговори
SS преди 3 години
мистър БашОфшорко не знае ли, че в момента сме на разумния вариант: президентът отдавна е поканил протестиращите и обществените фактори да търсят заедно решение за една по-справедлива България.Само, че 'решението' няма хич да се хареса на тиа, дето ги е страх от това, което ще им се случи, на тях и на крадените им пари и имоти, след осъществяването на точно това 'решение'...герб и гешев са проклятие и ПОЗОР за България!
331
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във въздуха се усеща оставката на Борисов...направо се носи като миризма...и направо ще е празник за душите на хората...
330
8
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
До Чебурашка Нещо манипулираш публиката??? Напротив, всички летци го уважават. Нещо повече, всички летци искаха Грипен, след като шведите кацнаха тук и им направиха демонстрации.Спечели ги това, че не са нужни 3 камиона да запуснат един самолет, както е при руските, а е необходим един да го зареди с гориво, и уред за запускане, голям колкото хладилник само. Бяха очаровани, говорил съм с някои от тях.Така че-лъжеш като малко ромче пред полицейски участък...
329
6
 
21
 
! Отговори
87862 преди 3 години
Неприлично е креатура като Плевнелиев да се произнася по какъвто и да е български проблем.
328
6
 
18
 
! Отговори
българин преди 3 години
Оставката на Борисов е лош вариант за ГЕРБ. Или по-точно за мутрите от ГЕРБ: Не всички от ГЕРБ са мутри, а само тези около Борисов.Президентът Радев се срещна по време на обиколката си из България с кметовете на два града, и двамата бяха от ГЕРБ. Ами не чух да ги нарича мутри, говориха си като приятели.Явно визира мутрите в Министерския Съвет и прокуратурата.
327
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце е деградирал още от преди да започне да върти бухалката.