Депутат от ГЕРБ: Оставката на кабинета не решава проблема!

Обществото мина в нов етап от своето развитие, смята Николай Сираков
27 юли 2020 09:35, Красимир Ангелов
112

Правителството представя нови социално-икономически мерки за подпомагане на засегнатите от коронакризата. Заговори се за допълнителни 2 млрд. лева за нов пакет от социалните мерки.

"Не е постъпила официална информация за разпределението на тези средства. Не е редно да коментираме нещо, което още не е факт, нека да приключат преговорите. Най-важното нещо е да имаме стабилен, а не замъглен от емоции ум. Ресурсът трябва да отиде на правилното място в подходящото време", заяви депутатът от ГЕРБ и член на Комисията по труда, социалната и демографската политика Николай Сираков пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че пандемията в здравословен аспект не нанася кой знае какви щети. Доказано е вече, че другите грипове са много по-страшни от този, заразността и смъртността сигурно са по-големи, отбеляза той.

"Избрахме си пътя на страданието, говоря за целия свят. Цялата пандемия отключи онези реформи, които трябва да се направят в обществото. Във всяка държава го има недоволството на обществото", посочи Сираков в "България сутрин" и добави, че хората трябва да бъдат оставени да излеят натрупаната през годините емоция, след което да се намерят правилните решения за техните потребности.

"Оставка на правителството не решава проблема. Хората ги разбирам и всички ние имаме едни и същи искания - правова и стабилна държава, растящи доходи, нов начин на живот. Като че ли не успяхме да забележим, че обществото мина в нов етап от своето развитие. Имаме цяло поколение, което е израснало с управлението на ГЕРБ", обясни народният представител от ГЕРБ.

Сираков подчерта още, че бъдещето на Бойко Борисов в ГЕРБ е негово лично решение и партията би приела ролята, която той сам избере.

"Имаме голям пропуск - нетърпението да останем по-дълго време в опозиция. И да можем да коригираме своите политики, за да отговорят на нуждите на обществото. Всичко, което се случва в момента, е един изключително оздравителен процес за самата партия", коментира народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Оставката не, проблема се решава с Народен съд, като този, който е довел на власт червените милиционери. Само че тоя път те трябва да са подсъдимите.
75
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГодини наред непрекъснато гледаха да унижат президента.Верно ли бе? С какво точно го унижиха, с мaлoyмната му новогодишна реч ли? С "визиите" му? С това, че поп Кирчо го опляска пред целия народ на 3-ти март ли? С дежурното вето на всеки един законопроект? С крадливите му съветници?
74
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дилемаИ оставането на кабинета не решава проблема,а го задълбочава.на теб кой точно проблем ти задълбочава? Липсват ти празните магазини и купоните или мечтаеш за 3000лв за евро?
73
4
 
2
 
! Отговори
до 79 преди 3 години
абсолютно вярно. В политическото пространство има две партии, които държат "патента" за просташко поведение, вадене на компромати и развяване на мръсни партенки. Това са БСП и Атака/ мисля че Волен по скоро се прави заради избирателите си/ . Сега към този хор се присъединиха ДБ. Цял живот уча децата си да гласуват за тях, а сега ТЕ ги учат на думи, и поведение които не искам да чувам. Грозна картинка.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДайте думата на собственика на чекмеджеbankсобственичКА е и очаква да я преизберат за началник на миризливата и партийка :)
71
1
 
8
 
! Отговори
дилема преди 3 години
И оставането на кабинета не решава проблема,а го задълбочава.
70
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМ...да, в гардероба и чекмедженцата на Бацееее...тия тенекии ги пуснаха точно за пoлyчовеците, подкрепящи *** и Нинова.
69
0
 
2
 
! Отговори
До 68 преди 3 години
Трябва да можеш да се дистанцираш от емоцията си ако искаш да си обективен човек - това е базов маркер за интелигентност. Това е залегнало в западната култура като принцип.Само с емоция се стига до разрушение, това победение се среща в някои общества от третия свят и при крайни идеологии спекулиращи с чуствата на хората. Палмира е разрушена в резултат на именно такъв емоционален порив от хора убедени в правотата си.
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ресурсът трябва да отиде на правилното място в подходящото време"М...да, в гардероба и чекмедженцата на Бацееее...О - С - Т - А - В - К -А
67
5
 
1
 
! Отговори
Това за президента преди 3 години
въобще не е вярно. Когато наложи вето върху закона за извънредното положение приеха мисля всичките му забележки или повечето. Диалога се води и в двете посоки, човек не е длъжен да приеме ВСИЧКИ забележки. Нали затова е диалог. Президента просто се изживява като последна инстанция. Ясно че като военен е свикнал да командва, но гражданите не са му армия. Да не го приема толкова лично или да не е ставал президент ако не може да търпи противоречие.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте думата на собственика на чекмеджеbank
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, не са диалогични. Години наред непрекъснато гледаха да унижат президента. Никога нищо не се опитаха да съгласуват с него. Може да не са били длъжни, но ако са имали държавническо мислене, нямаше да си играят на Кой е по- , по- най. Във всички учебници по практическа психология може да се прочете, спечелването на спор носи и затаяване на негативизъм в губещата страна. Реално във времето няма победители. Също може да се прочете, че това не е диалог тип "възрастни", а тип "родител - дете".
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото за вас е, че този "оздравителен процес" ще протече в затвора!
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези Ваши соц.мерки от 10 години ги приказвате.Вижте Румъния увеличиха доходите и пенсиите с 40% а ние с 5%.Закотвихте ни на дъното на ЕU.
62
3
 
0
 
! Отговори
Най-унизително преди 3 години
беше поведението и изказването на Радан, сякаш България е един мърляв, крадлив просяк на софрата на европейските държави и не заслужава дори тези трохи, които получава. Не очаквах, този човек да падне толкова ниско. Твърди, че има някакви компромати срещу ГЕРБ, ами да ги подаде там в тяхната ЕНП и да се разбере прав ли е или не, а не да унижава цяла България. Нали го пратихме да работи за нас в европарламента - той си взима голямата заплата, а ние не заслужаваме, така ли?
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е, че оставка на правителството сега не решава проблемите на държавата. Но не защото ом сериозни проблеми. Проблеми винаги е имало. Голямата трудност е, че цялата ни административна система е като тресавище; съставена е от гниеща движеща се маса, която влече към дъното; малко екземпляри успяват да се задържат над повърхността. С други думи: и да има кадри, те биват задушавани в името на партийното противопоставяне и служенето на чуждоземски интереси. Но трябва отнякъде да се започне.
60
7
 
1
 
! Отговори
Е тези поне са преди 3 години
склонни да разговарят. Не винаги чуват и затова протестите са полезни, но поне са диалогични. Някои неща които са тръгнали да правят се отказват, когато хората протестират и недоволстват. Това е добре за обществото - верно че реформите стават по-бавно и компромисно, но когато не са готови мнозинството трябва да се отстъпи. Съжалявам че винаги гласувах за ДБ, а днес те се тържат като истински комунисти и развяват мръсни партенки. Ужасно е унизително. Дано се осъзнаят до изборите.
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще махнеш емоцията и ще останеш психически здрав човек?Каквото призовава гостът.Да отшумяла емоцията! Да сме аутисти като тях ли?Емоциите движат разума, така е по природа. От разум никой не трупа богатства, никой не прави научни открития. Поредната овластена куха глава .
58
1
 
17
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР! КАТО ЗА НАЧАЛО!
57
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ново лице на екрана със стандартни фрази.Не били искали работа! Че защо стотици хиляди хора слугуват в чужбина? Защо се обезлюдява две трети от страната? Защо в Багоевградска, в Монтанска област заплатаа е около минималната? На 200 км от столицата!София НЕ е БЪлгария!Машинното гласуване не е манипулируемо, електронното е. Самият той бърка понятията.