Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!

Кметът на София призова организаторите на протеста да спазят закона
Обновена: 8 авг 2020 20:50 | 8 авг 2020 14:02, Елка Василева
649
Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!
Снимка: архив, БГНЕС

Свободата на мнението и правото на протест са върховни ценности за всяка демокрация. Това са принципи, които като човек и кмет защитавам. Защитавах ги по време на протестите срещу първото правителство на Борисов, срещу правителството на Орешарски, правя го и днес. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

„Убедена съм, че обществените процеси, които днешните протести отключиха, не могат и не трябва да бъдат спирани. Моят призив към организаторите на протеста е да спазят закона - да го заявят и провеждат по реда на Закона за събранията и митингите.

Убедена съм, че от това протестът няма да загуби, напротив, ще спечели, защото ще покаже, че този, който иска законност, спазва закона.

Призивът за върховенство на правото, който е основен за протеста, не значи нищо, ако не важи за тези, които го изричат.

София е свободен град на свободни хора, а различията, които имаме, не се охраняват с барикади, а с упорство в спазването на закона.

Още по темата

Съзнавам, че думите ми едва ли ще бъдат приети, както от организаторите на протеста, така и от тези, които са срещу тях. Но и в еуфория, в гняв и в емоции, ние продължаваме да живеем заедно.

Софиянци са свободни, критични и достойни хора. И затова най-новата ни история често се пише не само на жълтите павета, но и на Орлов мост.  Да, затварянето му е символ, но той не се демонстрира с прегради от контейнери и пейки, а в преминаването през него.

Затова, моля, организаторите и протестиращите граждани да свалят барикадите. Промяната, която се иска, с енергията на хиляди млади хора всяка вечер, е неизбежна. И политици от целия политически спектър вече го знаят.

Така че, моят “старомоден” призив е за спазване на закона. В противен случай, всеки борец за справедливост рискува да се превърне в това, срещу което твърди, че се бори“, написа Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


649
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
промяната е неизбежна, но след като опоскате всичко ли?
59
20
 
5
 
! Отговори
ВЕДНАГА! преди 3 години
Сваляне на всякакви правителства, сформиране на народен съд и започване на процедура за излизане на от ЕС и НАТО.
58
4
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До АНТИФА - БГ...... Цялата фракция те търсим...... Гледай аз да не те намеря, че нито фракция, нито някой друг ще ти помогне. Фракция, от три отпадъка и два мухъла!
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато римският Император Tiberius Claudius Caesar Augustos Germanicus /41-54 г. от н.е./ сяда на престола той нарежда на първия си Консул:- От днес всичко трябва да се промени така, че да си остане същото !
56
9
 
16
 
! Отговори
#оставка преди 3 години
оставка на мутрата и в затвора заедно с крадлата фандъкова.по 30 години да лежат а после нека ги пуснат.
55
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яаааа,тя знае за някаква промяна,за която ние не знаем.Например,кой пръв ще си подаде оставката-Гешев или вожда,или и двамата заедно?Няма опция за друга промяна.
54
8
 
8
 
! Отговори
баба Ленче преди 3 години
Неизбежна ще е и носталгията на протестиращите след две-три петилетки: ееех, при Бойко и Фандъкова кви протести правехме.... а сега протести йок. Вече е късно, няма връщане назад. Така че се гответе мили прекрасни непокорни момичета и момчета да си получите каквото заслужавате. Спокойно! Ще има за всички и по много. Енжой, нали така се казва...
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бойко Борисов, строгостта е най - голямата хуманност. Един ден ще съжаляваш, че не си бил достатъчно строг"Сигурно със съжаление ще си каже: "ако бях по-строг, може би сега нямаше да съм в затвора".
52
4
 
14
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Припряно е измислила този призив,защото бърза да не си изтърве часа за фризьор.
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата не е монтиран, за да управлява. А за да краде и провежда Геноцид. По традиция Няма да изкара мандата. След това ще ни монтират друго Твар, която да ни закопае Тоталка! Логика!
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много идеални идват тези протести, много хора избягаха, защото знаят, че нищо няма да се промени, който и да управлява, просто така са законите че и опозицията да е добре...
49
10
 
8
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Бойко Борисов си отива от политическата сцена, защото той си свърши перфектно работата, да лобира за руските енергийни проекти!След като американската държавна администрация , казаха че ще наложат санкции на Северен поток и Турски поток, политическата ситуация в България вече не е същата!!!Младите не искат да работят за 800-1000 лева!!!Бойко, *** си с мир!!!Агент Соломон Бейли!ЦРУ!!!
48
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарко Фандъкова, докато твоята подчинена кметица на район Младост лежи невинна в затвора, София не е свободен град!
47
9
 
18
 
! Отговори
Granik преди 3 години
Бойко и Фандъкова, уж направиха най якото метро,пък те двамата не се возят на него,а в служебните джипки. Защо ???Не им ли харесва?
46
5
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... Протести до дупка...... Накрая ще паднете в дупката и няма да има кой да ви извади. Включително и троловете в нета.
45
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко лицемерно и фалшиво!!!Симеонов и Борисов само от тояга ще разберат. Мирише им на пари и не искат да ги разследват.
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46Доган каза, че ще свали Бойко и Гешев. Щом и човекът, който ги е назначил е решил да ги махне, значи няма мърдане.
43
4
 
4
 
! Отговори
АНТИФА - БГ преди 3 години
До ЧебурашкаЦялата фракция те търсим!
42
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко е елементарно - оставка и всичко си отива по местата. И КОЙ е виновен за бъркотията?
41
9
 
7
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 3 години
Браво Бойко! Удри! Бий ги до откат на избори комуняrите!