В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.

Правителството отдели средства и за 42 високопрохидими линейки
339
В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.

Правителството отпуска средства за купуването на нови линейки, за ремонт на студентските общежития и стипендии, както и за помощ на родителите с деца до 14 години.

Решенията са взети на днешното заседание на правителството, което се проведе дистанционно, а премиерът Бойко Борисов обяви  пакета от социални мерки в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
"Подкрепяме семействата с деца до 14 години като им осигуряваме право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск“, написа премиерът.

"За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лева на месец", уточнява Борисов.

С нови 42 високопроходими линейки с животоспасяващо оборудване ще бъде подсилена системата на Спешната помощ. С 2,4 милиона лева осигуряваме свръхмодерна мултифункционална апаратура за травматологията на "Пирогов", която ще облекчи работата на лекарите и ще им даде възможност за по-бърза и още по-качествена диагностика, съобщи още министър-председателят.

Подкрепа от 2 милиона лева получава и "Майчин дом" за роботизираната система "Да Винчи" за безкръвни хирургични интервенции.

Отпускаме и 8,66 милиона лева за подсилване на инфекциозните звена във военните болници в София и Сливен, както и за закупване на важна медицинска апаратура, пише Борисов.

Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. "Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии", посочва още Борисов.

От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес. Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден, подчерта премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осман Октайй е турски шпионин,които не просто прокарва турски интереси в България,но и работи за превземането на България отвътре от турците!
235
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осман Октайй е турски шпионин,които не просто прокарва турски интереси в България,но и работи за превземането на България отвътре от турците!
234
8
 
6
 
! Отговори
Според мен преди 3 години
Да знаете,че тия дето четат толкова коментари назад и плюят ,са платени. Другите хора просто пишат или коментират най-много до няколко коментара назад,казвайки собственото си мнение. Централата на ГЕРБ се е включила да оборва хора писали от сутринта. Едва ли някой ще чете иначе повече от 300 коментари.
233
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите какво искат? Да харчат готови пари!Така с провокации няма стане. Все искат по лесния начин с бунтове, революции, компромати.Да си размърдат мозъка и да спечелят едни избори и ще могат да харчат.Бойко тия пари не ги е откраднал и сега ги раздава! Факт!
232
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българин"Жълтите павета в София ще почернеят от народ! Президента ще бъде подкрепен яко!"Верно ли, бе? Толкова ли любители на руските агенти и червени марионетки има? Ако е така, наистина сме загубени - и си го заслужаваме.
231
5
 
8
 
! Отговори
До емигрант преди 3 години
Затова протестират и хората бе,емигранти. За по-добър стандарт и по-високи заплати. В България се получава най-ниската заплата от Е.С. Ти затова си и избягал на Запад. Не е да гледаш чужди гори и планини,ами да спечелиш повече пари.
230
10
 
7
 
! Отговори
До 244 преди 3 години
Тодор Живков е дал в пъти повече на народа . Не беше особено умен, но не беше и толкоз пр0ст като Бойко. Бойко макар и да го копира, остави народа си да гладува и страда. Бойко от своя джоб,нищо не е дал.
229
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До емигрантАми работете, като искате, бе! Вие знаете ли изобщо какво значи да бачкаш като луд (както е в Америка, Япония, Германия...)? Само зеете и искате.Направете си го стандарта, стига с тоя рефлекс да чакате от държавата да ви даде.
228
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХахахаМинистър председател прави ДИСКРИМИНАЦИЯ ЕС слепи горките за правата на всички
227
8
 
9
 
! Отговори
До 249 преди 3 години
Познатата ми медицинска сестра дето се бори с корона вируса НЕ получи и стотинка. Дали парите шефът на болницата ги е изял,не знам,но за медицинските сестри НЕ стигнаха.
226
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защитавайте ги!Шефа на КРС се самонаградил с 20 000 ДМС само за юли месец.Пък вие продължавайте да се делите на сини, червени и бембени.
225
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивай си доброволно, Бойко! Нали не искаш собствените ти внуци да ги е срам от теб?
224
5
 
5
 
! Отговори
Божков преди 3 години
Ще ми паднеш Бойко.
223
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След толкова много раздадени пари от Борисов сигурно няма българин който да не е получил от тези пари.
222
8
 
6
 
! Отговори
Логичното ще стане! преди 3 години
Ако още малко се опъва Тиквата, все ще се намери някой който да му среже грацмуля...
221
10
 
9
 
! Отговори
Смърт на фашизма! преди 3 години
Никакъв затвор за борисов. Смърт чрез разстрел или обесване на Орлов мост. Такава е съдбата на фашистите-диктатори като него. Няма милост за българоубийците!.
220
2
 
4
 
! Отговори
До 232 от Бойко каза преди 3 години
Как само някакъв си мижав булевард? Аз съм Слънцето,а Слънцето да било звезда джудже. Значи трябва да се допълни Борисова Слънчева Система. Разбрахте ли астрономи физици,астронавти и астролози???? Да оправите тоя пропуск в българските учебници. Иначе пари няма да дам да ви спонсорирам БАН ваксината или каквото там мъдрите.
219
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
TOзи човек защо не в затвора,разследване на парите,фирми,зпато и други,конфискуване на бизнеси.
218
9
 
8
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Никой премиер не е направил толкова за гражданите , колкото господин Борисов ! И пак ще се появят неблагодарници и комплексари....''Не народ, а ***'' дето се вика...храни куче да те лае ! Свиквайте , защото се задава повече от сигурен кабинет БОРИСОВ 4 !
217
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам нещо очевадно. До 17 часа ако се напише отрицателен коментар за Борисов веднага получава минуси. Ако след 17 часа се напише такъв коментар минусите драстично намаляват. Очевадно е, че администрацията по цял ден стои на компа и цъкат минуси. Говорил съм със спецове и ще го направим. Ще засечеме от кои адреси идват минусите и ще попитаме официално съответните учреждения чрез една медия защо в работно време служителите се занимават с неща които не са им в длъжностните характеристики.