Радев в подножието на Шипка: Няма да ми затворят устата

Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, заяви президентът
Обновена: 22 авг 2020 12:47 | 22 авг 2020 11:26, Александър Попов
779
Радев в подножието на Шипка: Няма да ми затворят устата
Снимка: БГНЕС

Честванията на Шипка са вековна традиция – тук се ражда свободна България. На някои явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора, но както виждате, това няма да се получи – всеки български гражданин има право да изрази своята свободна воля и да почете този празник.

Държавният глава винаги е бил патрон на честванията на Шипченската епопея, и днес те се организират по гражданска инициатива без никакви партийни цветове. Но управляващите повториха срамния сценарий от Трети март, когато всички планирани чествания и в столицата, и в страната, бяха разрешени и се проведоха, а целта беше една – президентът да не се качи на Шипка и да не говори. Това каза президентът Румен Радев в подножието на паметника на връх Шипка, където се готви да изкачи над 800-те стъпала към монумента по повод честването на 143-та годишнина от Шипченската епопея, предаде БГНЕС.

Ако бяха толкова загрижени за здравето на хората, властта нямаше да проведе своето масово партийно струпване преди няколко седмици, допълни Радев.

Трябва да е ясно, че пътят към Конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор; саморазпускане на парламента и предсрочни избори. Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета, зад неграмотните брътвежи за нова Конституция.

Днешният парламент е дискредитиран, той е загубил вече и легитимност, и достойнство – виждате как партии сменят позициите си през 24 часа, и се превръщат все повече в символ на самоунижението, допълни Радев.

"143 години България цяла гледа Шипка с преклонение. И днес изкачихте този връх, за да докажете, че достойнството стои по-високо от страха и забраните. Родината възкръсна на картата на Европа, благодарение на победата на Русия над Османската империя. Именно тук на августовския зной на 1877 г. нашите опълченци доказаха, че народът ни заслужава свободата си", посочи президентът в официалното си слово.

„Шепата „спартанци“, които ще отрежат пътя на аскера към Северна България, са наши сънародници от Русия, днешна Украйна и Молдова, от Румъния и Сърбия. Хъшове, бежанци от въстанията и емигранти от поробена България. Някои дори не са виждали Родината, за която ще дадат живота си. Тези поборници за свобода не се питаха дали има смисъл да се борят. Те не убеждаваха едни други, че всяко усилие е обречено, както често правим днес. Тях не ги блазнеше удобството да бъдат зрители на националната история, да изчакат събитията, да четат вестници и да спорят в кръчми и кафенета. 5 века не изтриха тяхното самочувствие на достойни българи“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още по темата: шипкаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
33
 
8
 
! Отговори
Курника преди 3 години
Истински патриот с боен дух е моят президент.с теб съм генерале!
33
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не е имало Русофили в Българската Армия или патриоти. Нещо си зле с историята ------ Опълчението не е било Българска армия, а Руска армия.
32
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевненлиев покани Ердоган на Шипка за 3 март ( естествено Ердоган отклони поканата ),когато беше президент.Само с този си акт на доблест той е по-достоен от този нищоправщ разиденител !
31
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко е щедър и към бивши и към настоящи фрости тутки.На коя къща в барцелона,на друга-в халкидики.А даже и бившата от сащ го е включила като приятел във фейса.Все пак част от милиардите ше отидат за общото дете и внуци.Не е за пропускане.
30
6
 
29
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Мафията се опитвала да вкара България в глух коловоз, казва недоразумението от Дондуков 2! А ние българите виждаме как той и шайката му се опитват да сменят европейския коловоз на България с такъв по руски стандарт.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
34: как точно? Като е бил в армията, шреминал е през школа за пилоти и е давал клетва да защитава родината като военнен?Кажи ми точно как че нещо не ти се вързват нещата
28
35
 
9
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 3 години
Поклон Господин Президент ,Само се пазете , ГЕРБ и Мафията са Озверяли , вече събират Шпиц Команди като Хитлер - да избиват и газят Народа .
27
18
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
до Чебурашкапо същество прави опит за държавен преврат призовавайки за разпускането на законно избраният парламент и оставка на законното правителство------***, изразяване на мнение и призиви за оставка не съставляват престъпление, тьпако. Според тебе ВСЯКО правителство, което е спечелило избори, трябва да кара пълен мандат ли?
26
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Обясних ти вече, че опълченците всички са били русофили ''..................а интелигентните българи винаги са били русофоби
25
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е символ не на промяна та, а на ковчези и бесилки, на връщане към тъмното комунистическо минало, към орбитата на Русия.
24
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не е имало Русофили в Българската Армия или патриоти. Нещо си зле с историята момче :) Ходи на село да се правиш на умен.
23
12
 
38
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Дръ-дрън, все едно и също. И като спечели ГЕРБ предсрочните избори ПАК, какво ще говориш тогава бе, червено ***?
22
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може човек избран от над 2 млн да няма никакви права в сравнение с неква ОПГ герп избрана с малко над мильон,а вождът им да се изживява като главен глу пак на "републиката"
21
7
 
43
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Могат да я затворят много лесно, като ти вземат листчето предварително написано от съветниците ти, тези с/у които сега текат наказателни производства, за държавна измяна ... могат да я затворят и такива, като Черепа и ген.Решетников, само че в момента нямат изгода да го направят ... фигуранта им нужен за да им изпере пешкира ... !!!
20
28
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Велики са тези дали живота си днес да имаш държава. Охльов копейков тролев------ Обясних ти вече, че опълченците всички са били русофили. Поне през 1878 г. И са били част от руската армия. С руско знаме, руско въоръжение, руски униформи и руски командири. Какво още не ти е казал Иван Гешев ?
19
6
 
40
 
! Отговори
решетников преди 3 години
До цар Борис. Ама това не е народът бе, червен парццал, това са само симпатизанти на БСП. Нали видя как го освиркаха и във Варна, и в Търново, и в Пловдив, и в Бургас.
18
9
 
47
 
! Отговори
до Радев преди 3 години
Срамувам се ,че имаме такъв президент.
17
51
 
8
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Браво!! Истински политик и държавник!!Не случайно целия български народ го обича и подкрепя. Днес Румен Радев се изравни в българските възрожденци революционери като Левски и Ботев. Поведе народа на борба с тиранията.Нека Господ подкрепи десницата му в тази свята борба!!
16
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя даже и мяза на соц Бай Тошо. Освен, че глуповат като него и прилика има. Хахаха
15
4
 
42
 
! Отговори
Импийчмънт преди 3 години
ще ти затвори устата завинаги,червено недоносче .Явно не знаеш в кой век сме