Радев в подножието на Шипка: Няма да ми затворят устата

Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, заяви президентът
Обновена: 22 авг 2020 12:47 | 22 авг 2020 11:26, Александър Попов
779
Радев в подножието на Шипка: Няма да ми затворят устата
Снимка: БГНЕС

Честванията на Шипка са вековна традиция – тук се ражда свободна България. На някои явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора, но както виждате, това няма да се получи – всеки български гражданин има право да изрази своята свободна воля и да почете този празник.

Държавният глава винаги е бил патрон на честванията на Шипченската епопея, и днес те се организират по гражданска инициатива без никакви партийни цветове. Но управляващите повториха срамния сценарий от Трети март, когато всички планирани чествания и в столицата, и в страната, бяха разрешени и се проведоха, а целта беше една – президентът да не се качи на Шипка и да не говори. Това каза президентът Румен Радев в подножието на паметника на връх Шипка, където се готви да изкачи над 800-те стъпала към монумента по повод честването на 143-та годишнина от Шипченската епопея, предаде БГНЕС.

Ако бяха толкова загрижени за здравето на хората, властта нямаше да проведе своето масово партийно струпване преди няколко седмици, допълни Радев.

Трябва да е ясно, че пътят към Конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор; саморазпускане на парламента и предсрочни избори. Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета, зад неграмотните брътвежи за нова Конституция.

Днешният парламент е дискредитиран, той е загубил вече и легитимност, и достойнство – виждате как партии сменят позициите си през 24 часа, и се превръщат все повече в символ на самоунижението, допълни Радев.

"143 години България цяла гледа Шипка с преклонение. И днес изкачихте този връх, за да докажете, че достойнството стои по-високо от страха и забраните. Родината възкръсна на картата на Европа, благодарение на победата на Русия над Османската империя. Именно тук на августовския зной на 1877 г. нашите опълченци доказаха, че народът ни заслужава свободата си", посочи президентът в официалното си слово.

„Шепата „спартанци“, които ще отрежат пътя на аскера към Северна България, са наши сънародници от Русия, днешна Украйна и Молдова, от Румъния и Сърбия. Хъшове, бежанци от въстанията и емигранти от поробена България. Някои дори не са виждали Родината, за която ще дадат живота си. Тези поборници за свобода не се питаха дали има смисъл да се борят. Те не убеждаваха едни други, че всяко усилие е обречено, както често правим днес. Тях не ги блазнеше удобството да бъдат зрители на националната история, да изчакат събитията, да четат вестници и да спорят в кръчми и кафенета. 5 века не изтриха тяхното самочувствие на достойни българи“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още по темата: шипкаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
454
3
 
34
 
! Отговори
Toй е инициатора преди 3 години
Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг преди повече от месец на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение. И НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН започнаха така наречените СПОНТАННИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ
453
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-верлятно барселонката се е отказала от Борисов като го видяла какъвКАТИЛ е на снимките и записите...А и за какво и е този предстоящ затворник при това разорен,а о глупав да си дава парите на някакви ***,които кудкудякат или блеят като овце по цял ден...
452
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
471 Слави е учил, недоучил, не разбира от политика, срича, пее песните на Маестрото и се плези, това може, а и парички от мутрите да прибира.
451
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешното президентство е вече дискредитирано, то е загубило вече и легитимност, и достойнство. Виждате как Деса патоложката току що станала студентка по политически патологии на 51г. се е превълнала по - скоро в символ на съветник xD Политически патологии ще ми учи и то на английски! Алоо, Радев - излагаш като кифладжия без кифли? Затвори си сам устата... щото колкото повече я отваряш - толкова повече се излагаш. Прозрачен си! Продължавай в същия дух - за последно ти е! Фигурант с болни амбиции
450
0
 
19
 
! Отговори
Тато преди 3 години
Приземяване.....
449
1
 
29
 
! Отговори
децата преди 3 години
и внуците ти ще знаят ,че си предател.
448
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРОБарите няма да смеят да се покажат на нито едно национално честване или празник...ще ги скъсат от освирквания и подигравки...заслужават си го...само някоя друго тяхно *** злобно цвърка от дупката си,за да му дадат сиренце за вечеря.
447
4
 
2
 
! Отговори
Мамин колю преди 3 години
Ех обре кога ни бяу та видил !?! Въх въх пфу да нтии уруки.
446
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румбата пак се е издънил като новобранец. Не му увира главата на това момче и това е.
445
10
 
35
 
! Отговори
Айде бе преди 3 години
А трябва да ти се затвори устата, за да спреш да говориш глупости. Пътят към конституционни промени минавал през: разпускане на народното събрание, оставка на правителството и.... оставка на главния прокурор.Какво общо има главния прокурор с конституционните промени бе, льотчик? Ти просто водиш лична война срещу Борисов и Гешев. "Надпартиен обединител на нацията"....
444
54
 
0
 
! Отговори
Народа преди 3 години
Единствено Слави Трифонов ще донесе стабилност на България!!Видяхме че и Борисов и Радев са мафиоти!!Трябват нови, честни и родолюбиви политици като Слави Трифонов.
443
0
 
26
 
! Отговори
ПР преди 3 години
Много мъченици напоследък. И все наддали на килограми.
442
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички видяхме кой лежи в напреко на матрака, потънал в корупция и простотия! Какво коментираме!? Оставка!
441
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално ние нямаме премиер защото е в Барселона и не се знае дали ще се върне така, че оставката и затвора са задължителни.
440
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
darjavnata glava bila patron...a koi lovdjia natiska spusaka da leti pazrona? :)))
439
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов не може да подаде оставка защото реално нямаме президент
438
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта е напълно уверен в своята въображаема компетентност и на практика е неспособен да види екстремността на своята некомпетентност. Ето защо винаги се изказва зле подготвен от своите съветници - мутрите на СИК и ВИС. Терориста Елекво Божков и Александър Маринов сътрудник на ДС и последния човек говорил с Васил Илиев бос на СИК. Мафията са хората до теб, Радев! Престани да насъскваш българи срещу българи! Непростимо е и ще останеш в историята на Б-я като Разеденител! Оставка!!!
437
38
 
13
 
! Отговори
Едно уточнение преди 3 години
Не президента Радев, а онова глупаво недоразумение от Банкя е в Барселона на разпит за пране на пари в особенно големи размери.Президента се движи свободно сред истинските Българи и усеща обичта на хората, за такава която онози престъпна твар може само да мечтае.
436
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
pensionerski kurnazlik
435
5
 
4
 
! Отговори
77 преди 3 години
Това е съвсем ясно. Нещо ново?