Решено! ДПС не иска ВНС и новата Конституция на ГЕРБ

Проектът не съдържал общочовешките ценности
Обновена: 31 авг 2020 16:23 | 31 авг 2020 15:34, Камелия Цветанова
414
Решено! ДПС не иска ВНС и новата Конституция на ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проектът за нова Конституция на ГЕРБ няма да бъде подкрепен от ДПС.

От движението са и против свикването на Велико народно събрание.

Още по темата


"Проектът се отрича от общочовешките ценности - свобода, мир, хуманизъм, равенство,справедливост и търпимост. Новата Конституцията категорично не отговаря на заявеното искане за рестарт", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него проектът за нов основен закон е поредният удар срещу демокрацията и държавността.

Карадайъ призова всички политически сили да подходят с необходимата отговорност към предложението на управляващата партия.

„Новата Конституция трябва да се приеме като нов обществен договор, след спокойни дебати, в нормално политическо време. Трябва да се чуе мнението на гражданите, както и на академичното общество“, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдете спокойни!Най силната партия,Партията на милиционерите ще продължи да управлява.А ГЕРБ, БСП, ДПС са само едни абревиатури.
39
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младите с тъпанте, тоест тъ панарите нали искаха промени, сега какво им е желанието.
38
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ново ГЕРБ престъпление: Бойко опрощава 360 млн. лв. дългове на свои олигарси, колко процента взима Кръстника?
37
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лойко ще се връща ли от чужбина или ще остава там за постоянно? Най-добре ще е да отседне в сградата на съда в Хага за неопределено време. Да го питат за фасадното върховенство на закона у нас, за къщата в Барселона, за престъпленията по време на управлението на неговата организирана престъпна групировка ГЕРБ
36
14
 
21
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Супер ! Не ни трябва нова констируция ....трябва хун тата да изчезне просто.Закони си имаме,няма кой да ги спазва!!!!
35
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 32 мочКогато заиграе АК-47!Такива нежни революции без да се почне с равно разпределяне демокрация не става!
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахте ли сега кой всъщност управлява България?
33
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС иска не свобода,а сЛободия/така са у свой води/не иска мир защото непрекъснато размахва етническия"проблем".Искали били равенство,ама да са по-равни от другите-вижда се ясно.За "справедливост" но върхушката им богатее несправедливо.И търпимост към своеволията им.Да ама не ВЕЧЕ.
32
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите и търтеите на Христо Иванов да не ми пишат за морални право- много ви моля. От лакей- цар се нестава- да знаете
31
7
 
31
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
Хди при Лукашенко да видиш диктатура.А от нова Конституция отдавна има нужда. А целта ви е не доброто на България, а да се набутате във властта.Тази Конституция е дело на Луканов и БСП.И си е преписана старата комунистическа конституция без член първи, който дава неограничена власт на комунистите.Аман от илитерати.
30
2
 
30
 
! Отговори
тоалетна хартия преди 3 години
Значи никой не иска промяна само лапане и лаене.
29
5
 
31
 
! Отговори
моч преди 3 години
Кога ще забранят и разтурят противоконституционната партия основа на етническа и верска основа , създадена и изгранеда от БКП-та , ДС-та , ченгета и терористи , чието основно занимание е далавери , грабеж и системно рутене на държавните устои ?!!
28
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС са хитреци. Интересно ми е какви са тия "общочовешки ценности" - убиване на жени с камъни, джихад, сюнети и строене на минарета върху сгради, построени от другиго. Друг е разбира се въпроса, че с предложението за нова конституция, и то съшито с бели конци, гробарите си вкараха пореден автогол. Само отлагат неизбежното. Твърде дълго търпяхме СИК на власт, лошото е, че сега няКОИ хора ще дръпнат за пореден път конците и най-вероятно нищо няма да се промени.
27
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стремежът на ГЕРБ да се задържи на власт на всяка цена вещае лоши дни както за управлението, така и за страната ако те продължават така ни чака някаква симбиоза между Лукановата и Виденовата зима.ГЕРБ няма моралното право да пише нова Конституция. Според него една от причините протестите да загубят част от енергията си е липсата на подкрепа от страна на Запада.Очаква се властта да прояви здрав разум и да се тръгне към предсрочни избори. Защото Борисов с неистовото си желанието да остане на власт, доизтръсква хазната и ние ще се изправим в лицето на зимата с изпразнен държавен бюдже
26
6
 
28
 
! Отговори
НИКАКВА ОСТАВКА преди 3 години
...АМА НАЛИ ПРОТЕСТИТЕ ИСКАТ ПРОМЯНА...ААА, ТЕ ИСКАЛИ САМО ББ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА, А НЕ ПРОМЯНА- ЕМИ НЯМА ДА СТАНЕ..И КОИ ЩЕ ДОЙДАТ- ТИЯ С БЕСИЛКИТЕ И КОВЧЕЗИТЕ, ИЛИ ТИЯ ДЕТО ПРАВЯТ МЕТЕЖИТЕ, А МОЖЕ БИ ТИЯ ДЕТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО ТОЧНО ИСКАТ, АМА ДА Е НЕЩО ПО ТАКА- ХАДИ НЕМА НУЖДА ОТ ПОДМЯНА- МАРТ ЩЕ ИЗБЕРЕМ КОГО РЕШИМ- ЗАСЕГА КАЗВАТ СЛАФЧУ ЩЯЛ ДА НИ УПРАВЛЯВА И ЗАЕДНО С РЕЗИДЕНТА ДО ЕВРАЗИЯ УСПЕШНО ЩЕЛИ ДА НИ ДОБУТАТА- НЕЩЕМ.
25
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли не се учудвам!? Просто искат да си изтъргуват гласа възможно най-скъпо. Ако не стане сега, ще стане следващия парламент. Борисов няма да си подаде оставката и март месец, с песен на уста отиваме към урните. А там вече Радев, БСП, Христо Иванов и всички останали да си помислят как могат спечелят нови гласове към себе си, щото е явно че с мним пуч срещу властта не е вратичката за влизане в парламента.
24
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
#КОЙ и Бацик се сритаха с Доган. Значи тази седмица ГЕРБ се разпада...
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Залютя им до сами задното отверстие и на тия и смениха позата... Нищо, Господ забавя, но не забравя. И на вас ще ви дойде времето един ден...
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми дойде време ДПС да купи изборите и да сложи Карадайъ за премиер.Нали плажуващите поискаха от Доган да махне Бойко.Той поклати глава и разпредели порциите.
21
22
 
12
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
А сега не е ли диктатура, герберче?Просто вашата мутра...само да се задържи във властра беше готов да бутне държавата с нова конституция.Но шефове му, явно, не са толкова глупави като него.