Бойко Борисов: Справедливост не се постига с юмрук и ковчези

Премиерът честити Съединението на България
Обновена: 6 сеп 2020 09:56 | 6 сеп 2020 09:14, Александър Попов
699
Бойко Борисов: Справедливост не се постига с юмрук и ковчези
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов честити днешния празник на Съединението на България. Той използа социалните мрежи, за да отправи своето послание, като не пропусна да направи аналогия и с актуалните събития в страната.

"Съединението на Княжество България с Източна Румелия е забележителен успех на българското общество.
Доказателство, че един обединен народ може да постигне велико дело съвсем сам, без чужда помощ.

Още по темата
Мощната подкрепа и единение около националния идеал тогава са знак за зрелостта и волята на обществото.

Винаги съм смятал, че трябва да използваме поуките на миналото, за да решаваме проблемите си днес. Сега желанието за ново начало отново е факт. Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, а не с вдигнат юмрук. Нито с ковчези, бесилки, бомбички и унизени служители на реда. Този процес не се изчерпва и със смяната на един управляващ с друг. Затова предложих и конкретен план за рестарт. Кауза, около която си струва да се обединим. И която може да ни изведе от един труден момент. Точно както преди 135 години. Защото Съединението прави силата! Честит празник!".

Във време на пандемия, когато целият свят е в тежка социална и икономическа криза, да се внушава, че у нас няма държава, да се подронва доверието в институциите и да се разделят българските граждани е национална мерзост. На българската държавност, градена и отстоявана поколения наред, не може да се маха с лека ръка, макар и свита в юмрук. За рестартирането на демокрацията е необходимо разбирателство, а не реваншизъм, защото, ако наистина ни е грижа за държавата, трябва да мислим не само за днешния, но и за утрешния ден.

Вярвам в мъдростта на българския народ! Вярвам, че и този път гражданите на България ще съумеем да се обединим около една национална кауза и да вървим по правилния за страната път, така че да подкрепим историческата мисия на младите хора и с гордост да говорим на бъдещите поколения какво сме постигнали заедно, заяви по-късно Борисов и в официалното си изявление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


699
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
507
2
 
7
 
! Отговори
ДО До ОСТАВКИ преди 3 години
когато се научиш да различаваш доброто от злото сам ще намериш отговора а това насила не става
506
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До абочимен защо да чете?Той една книга Винету е прочел със зор. Дипломната му работа друг я е писал, а и не е по тематиката на неговия факултет - тоест, пак далавера и измама.Тоя е влюбен в себе си и понеже е нарцис, изобщо нищо друго не го интересува освен собственото му самолюбие.Точно затова закопа България, защото от угаждане на себе си, няма време за никой друг.
505
6
 
2
 
! Отговори
ОСТАВКИ преди 3 години
В кой ред е най-добре да си подадат оставките се чудя ?-Радев-Борисов-Каскетаили-Борисов-Радев-Каскетаили-Каскета-Радев-Борисовили всичките накуп май и започваме на чисто !!!
504
8
 
10
 
! Отговори
гост преди 3 години
До гостДа довърша само. Кремъл не плаща и не поддържа протестите срещу Тиквата. Търсете зад Атлантика.
503
6
 
14
 
! Отговори
гост преди 3 години
Какво се прави с утайката на виното или с тоалетната хартия? Хвърлят се! Боко тиквата е наясно, че протестите ги подържа една държава отвъд Атлантическия океан и се е вкопчил да търси подкрепата на Европейските ***, та дори и на Путин. Путин го е отсвирил, европейските колеги и те почват да се дестанцират от него. Лошо идва за Тиквата и за това прави някакви жалки опити да се опази като промени основния зокон на държавата, което е смешно. Сетете се кой плаща и поддържа протестите :) това опр
502
8
 
14
 
! Отговори
оставка и това е ! преди 3 години
Иначе ще изправиш полицията която е оглавена от герб срещу хората и резултатите ще бъдат не такива каквито очакваш , хората които са против теб ще те свалят , в момента на плошад Съединение твоя кмет не може да си прочете словото от викове оставка !
501
7
 
11
 
! Отговори
Погребален агент преди 3 години
Не може без ковчези. За бизнеса мисля.
500
5
 
20
 
! Отговори
питанка преди 3 години
На кой митинг ще е тази вечер боко- в Пловдив , в София или ще е скрит незнайно къде?Ако човек е чист пред съвестта си и пред хората ще излезе пред тях с открито чело ,а не да се крие зад компа и в скъпите си джипки купени с народни пари!
499
8
 
21
 
! Отговори
един съвет преди 3 години
....*** си мутро доброволно ,за да не четеш епитетите и псувните, които целия български народ ръси по тебе! След погрома ,който проведе в държавата не чакай нищо добро за себе си!
498
5
 
18
 
! Отговори
До 570 преди 3 години
,ти разграничаваш ли национален с официален празник? Всяка държава има само един национален празник,а нашият е на 03.03. Елементарни и невежи гърбави тронове,защитници на бай ***.
497
5
 
17
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
Мутро, мястото ти е при мен.
496
4
 
15
 
! Отговори
Кметът преди 3 години
Много поздрови от Барселона.
495
4
 
22
 
! Отговори
Разкажи ни муттро преди 3 години
как ти с крадливото си семейство окрадохте т.е. приватизирахте ***-Табак
494
6
 
23
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Какво обединение?- за мутрите на Тлъстия ***- кюлчетата злато и пачките евра ,a за нормалните хора - тегобите на живота в България.
493
5
 
20
 
! Отговори
Крадлива СИК-аджийск преди 3 години
муттро !Справедливост ще постигнем когато ти и цялото ти крадливо семейство отидете в затвора !!!НАРОДЕН СЪД ви чака цялата ви крадлива хунта !!!
492
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хмммм...помня този запис."на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене"Значи все пак с юмруци става работата.
491
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да справедливост се постига с реформи, каквито ГЕРБ, за 10 години управление не направи.
490
5
 
19
 
! Отговори
българин преди 3 години
Върви си с мир МУТРО! Времето ти във властта изтече! И не ни "поучавай" вече за каквото и да било! Изгуби ни доверието отдавна! ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ! НЕ НИ ГУБИ ВРЕМЕТО ПОВЕЧЕ!
489
5
 
18
 
! Отговори
???? преди 3 години
Точно така, мутро! СПРАВЕДЛИВОСТТА СЕ постига с пачки, кюлчета, пищови и зверски побои над хора, които устояват правата си за ДЕМОКРАЦИЯ, СПРАВЕДЛИВОСТ, ПОЧТЕНОСТ И ПРОЧИЕ ДОБРОДЕТЕЛИ, КОИТО СА ЗА ПОДИГРАВКА ОТ МУТРИТЕ, КРАДЦИТЕ И НАГЛЕЦИТЕ КАТО ТЕБЕ! А НЯКОЙ СПОМНЯ ЛИ СИ ЮМРУКЪТ НА БОКО МУТРАТА, КОЙТО ТОЙ ТЕАТРАЛНО РАЗМАХА СРЕЩУ ДОГАН, С КОЙТО ОТ 2009 Г. ДЕЛКАТ БИЗНЕСИ И ПАРИ, ОТКРАДНАТИТЕ ОТ НАС ПАРИ! А СЕГА РЕВЕ, ЗАЩОТО Е СРЕЩУ НЕГО И МУТРИТЕ МУ ОТ ВЛАСТТА И НАРОДНИТЕ ОМРАЗНИЦИ!
488
7
 
27
 
! Отговори
ШМАТКА преди 3 години
А бе ,велики дела постига една държава начело на която стоят и велики хора като Захари Стоянов ,Петко Каравелов, майор Данаил Николаев и др! Ти с кой от тези държавници за България ще се сравниш сега? Ти направи България на пепелище и руини,пропъди народа и си тръгнал да ми приказваш за съединение!Ти и кюлчетата и аз със пенсията от 200лв - пълен безсрамник и нагъл неграмотен *** си, едно нищо си!