Бойко Борисов: Справедливост не се постига с юмрук и ковчези

Премиерът честити Съединението на България
Обновена: 6 сеп 2020 09:56 | 6 сеп 2020 09:14, Александър Попов
699
Бойко Борисов: Справедливост не се постига с юмрук и ковчези
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов честити днешния празник на Съединението на България. Той използа социалните мрежи, за да отправи своето послание, като не пропусна да направи аналогия и с актуалните събития в страната.

"Съединението на Княжество България с Източна Румелия е забележителен успех на българското общество.
Доказателство, че един обединен народ може да постигне велико дело съвсем сам, без чужда помощ.

Още по темата
Мощната подкрепа и единение около националния идеал тогава са знак за зрелостта и волята на обществото.

Винаги съм смятал, че трябва да използваме поуките на миналото, за да решаваме проблемите си днес. Сега желанието за ново начало отново е факт. Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, а не с вдигнат юмрук. Нито с ковчези, бесилки, бомбички и унизени служители на реда. Този процес не се изчерпва и със смяната на един управляващ с друг. Затова предложих и конкретен план за рестарт. Кауза, около която си струва да се обединим. И която може да ни изведе от един труден момент. Точно както преди 135 години. Защото Съединението прави силата! Честит празник!".

Във време на пандемия, когато целият свят е в тежка социална и икономическа криза, да се внушава, че у нас няма държава, да се подронва доверието в институциите и да се разделят българските граждани е национална мерзост. На българската държавност, градена и отстоявана поколения наред, не може да се маха с лека ръка, макар и свита в юмрук. За рестартирането на демокрацията е необходимо разбирателство, а не реваншизъм, защото, ако наистина ни е грижа за държавата, трябва да мислим не само за днешния, но и за утрешния ден.

Вярвам в мъдростта на българския народ! Вярвам, че и този път гражданите на България ще съумеем да се обединим около една национална кауза и да вървим по правилния за страната път, така че да подкрепим историческата мисия на младите хора и с гордост да говорим на бъдещите поколения какво сме постигнали заедно, заяви по-късно Борисов и в официалното си изявление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


699
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
487
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко,защо хвърли младите момчета и момичета на простата милиционерска ***,които ги обгазяваха,биха,унижаваха,с цел да спрат да искат твоята оставка и дългогодишен затвор? Ти и твоя "прокурор" подлудихте държава и нейното население.Няма да се кръстиш пред моят Господ!Той не обича сатрапите,лъжците,демагозите,които издевателствуват над обикновените хора.Ти натика държавата ни в най долния "етаж"на ямата,където е нечуваната, дори за африканците бедност.Излез пред хората,не се крий като гущер.
486
3
 
7
 
! Отговори
До 171 172 преди 3 години
Не е Радев ,само младия премиер с харема обикновен млад човек с идеи може да събера 3 милиона като направи партията на безпартийните повече генерали и ченгета на власт няма да има а ще има обикновени хора без пари а с идеи
485
3
 
2
 
! Отговори
До 172 преди 3 години
Психопат си ти младите са си ок особено безпартийните които не протестират а ще правят партия на безпартийните и ще управляват
484
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До абочимен 573Не. Не чете. И неговите хора не му казват какво е мнението на народа.Напразно тук изказвате позицията си. Никой не ви "чува".
483
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н президента Радев каза Мутри вън.
482
6
 
23
 
! Отговори
абочимен преди 3 години
А БЕ ТОЗИ ЧОВЕК ЧЕТЕ ЛИ ХОРАТА КАКВО МИСЛЯТ ЗА НЕГО И КОЛКО ГО ОБИЧАТ Срамота
481
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да направи обръщение за Празника той си прави пак пропагандно слово, абе още е рано за предизборните агитации бе *** продажен, скрий се и хич не се появявай да ни разваляш празника.
480
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе другарю, какво да се обединяваме около теб бе, хората ти искат оставка, слез от трона, яви се на избори и като ги спечелиш излез и говори. Дори и да стигнеш до редовни избори, които печелиш винаги с измама, е ясно че няма да се доредите до властта, това че протакаш агонията само ще те изрита по-бързо, за ОП, воля, пък няма да говоря, те крепиха и участваха в престъпно управление и ще си понесат отговорността.
479
20
 
9
 
! Отговори
izh преди 3 години
Чудя се защо продължават да обръщат внимание на тъпата злобна червена фуражка . На националния празник да си плюеш държавата само и само да се подмажеш на милионерите на прехода. Да агитираш за бунтове и то на този ден. ***. Не ми се мисли ако Главния прокурор бе повдигнал обвинение , на на дребното провинциално царче, а на сериозните собственници на военните заводи или на крупните бивши стратегически обекти или на бензиново-газовата мафия , или на фармацефтичната. Хирошима щеше да е цвете
478
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пак в стил аз съм май-най, не мислете за други, няма по-добри, 10г яко облъчване на матр'яла за незаменимия Вожд-слънце. И затова любимия им въпрос е: "Да го сменим добре! Ама кой?" Облъчения матр'ял дори не може да види нещо по-добро от мутра, така вече му е промит мозъка.30г в беззаконие и дойде поколение което го приема вече за нормално.
477
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че няма държава. Ако имаше такава отдавна съда да те е пратил в затвора. Ей го и сега за да оцелееш купуваш "подкрепа" на наш гръб - кажи си какво даде на марешки и далавери за да получиш 120 гласа.Отделно наскоро махна неудобната на далавери ангелкова за да сложиш неговата куха лейка,за да си напазаруваш "подкрепа" от ОП. Ама това нас какво ни грее, слагаш калинки,стоиш си вечно на власт а за нас един по-чепат.Аре ОСТАВКА, докога ще те чакаме.
476
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко е като мъртъв баобаб-има видимост и наглед все още се крепи ,но отдавна е дал фира! Айде лови дългата,бе мутрооооо....
475
6
 
28
 
! Отговори
мак преди 3 години
Къде е баце на този празник? И не може ли да се въздържи от нападки към Радев на този празник?
474
4
 
11
 
! Отговори
хм преди 3 години
Ама то нашето не е демокрация, паважната демокрация не прави икономика, политическата арогантност не прави икономика, личното бИзумие не прави икономика ...
473
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как има очи да излезе пред хората не знам, 2 месеца му искат оставката той говори да се обеденели пак около него. Такова дебелоочие, безгранично.
472
7
 
18
 
! Отговори
каузата е преди 3 години
намаляване на корупцията,работещи съд и прокуратура...това означава голяма част от политиците и висшата администрация да бъдат в затвора и с конфискувано имущество. как тогава боко иска да се обедини със свободните хора когато ще е в затвора ??
471
9
 
30
 
! Отговори
Байко преди 3 години
Та точно Борисов ли говори за Обединение, точно той ли? Създаде марионетно правителство с меркантилна партийка. Краде и пълни шкафове и сметки, а говори за помирение. Стои зад всички пътни проекти с поставени фирми и взема от такива де се отчитат. По нагъл и дебилен МП май не сме имали.
470
5
 
10
 
! Отговори
иии.... преди 3 години
бърсалката пак е активна...
469
8
 
28
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
Интересно , тая мутра прави кариера с юмруци и бухалки , а сега се прави на благ самарянин!Голям лицемер и ***!
468
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е "те" да емигрират!