Сачева пред ДВ: Президентът трябва да говори сега, но той подклажда насилие

Министърът коментира горещите теми на деня
Обновена: 1 окт 2020 14:40 | 1 окт 2020 14:33, Александър Попов
171
Сачева пред ДВ: Президентът трябва да говори сега, но той подклажда насилие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Защо правителството не подава оставка? 
 
На площада няма повече от 6000 човека, докато над 1 милион са гласували за това правителство, заяви социалният министър Деница Сачева в интервю за предаването на "Дойче Веле" "Conflict Zone".
 
Според Сачева, президентът е този, който сега трябва да "говори за единство и да стартира диалог", но той прави обратното и "подклажда насилието". Социалната министърка е на мнение, че войната между институциите - между правителството и президентството, не се отразява добре на стабилността.
 
Ръстът на БВП в България през последните десет години е около 50%. За сравнение в Румъния тази стойност надхвърля 200%. България продължава да има и най-ниската средна заплата в Европейския съюз, изброява водещият на "Conflict Zone" Тим Себастиан и пита какви са причините. 
 
По думите на Сачева, тези показатели не са в резултат от корупция и лош мениджмънт, защото "когато започнахме, минималната заплата в държавата беше 250 лева, а сега е 610 лева".
 
Водещият на "Conflict Zone" контрира, че по данни на Центъра за изследване на демокрацията, 35% от държавните поръчки са свързани с корупционни практики, а "Трансперънси интернешънъл" разглежда страната като най-корумпираната в ЕС. 
 
"Защо не цитираме Евробарометър, според който 58% от анкетираните в България казват, че не се сблъскват с корупция в ежедневието си?". 
 
"Не знам кой Евробарометър гледате, но според този от миналата година 80% смятат, че корупцията е широко разпространена", отговаря Тим Себастиан. И пита защо няма нито един осъден по високите етажи на властта, нито пък сред водещите престъпни босове. 
 
Делата са все още в съда, отговаря Сачева. 
 
"Но искам да насоча вниманието Ви към това, че части от протестите са финансирани от човек, който се опитва да избяга от българското правосъдие заради неплатени данъци в размер на повече от 700 милиона", казва още министърката. Сачева все пак отбелязва, че правителството се вслушва в някои от исканията на протеста - в тези на "младите хора, които искат по-добра правосъдна система и по-безкомпромисна борба срещу корупцията".
 
Тим Себастиан обръща внимание и на заключенията на комисаря по човешки права към Съвета на Европа Дуня Миятович, която предупреди, че ситуацията с медийната свобода в България се влошава. 
 
"Над 60% от медийното отразяване в България е критично към правителството. Не бих казала, че това е недостиг на медийна свобода", отвръща Сачева. А относно опасенията за независимостта на националната телевизия след избирането на Емил Кошлуков за директор Сачева казва: "Не съм съгласна, защото в едно от най-популярните предавания по БНТ миналия петък гостуваше един от лидерите на опозицията”. Тя е убедена, че “хората могат свободно да изразяват какво мислят за правителството и за медиите в България".
 
А признак за уважение към свободните медии ли е премиерът да нарича журналистки "мисирки"? - пита водещият на "Conflict Zone". Отговорът на министър Сачева: "Нашият премиер си има собствена специфика на говорене".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: Деница Сачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До sidстига с тая глупава приказка за стълбатаИма и други литературни произведения с подобни послания.Само комунистическа лексика цитирате, пък комунистите ни са най-богатите хора и децата им до едно са в Щатите на наши разноскиИли смятате , че Деса Радева има достатъчно доходи , за да издържа сина си в Щатите. Със заплата на секретарка?МухахаИли пък Корнела е спечелила честно първияят си милион?Възможно, но много малко вероятноПомним ТехноимпексИли пък Румен овчаров е без грешен
129
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво излизаЖурналистите могат да обиждат, пък много се засягат, ако ги нарекли със специфично име.Ами президентът защо обижда на "мутри".Не е ли прекалено да се заяждат с управлението у нас. До кога ще се съобразяваме с чужденците.Айде, стига вече.Имаме си законно избрано правителство и ще ходим скоро на редовни избори.Хората пък имат право и да са несъгласни.Това че бият полицаите пък не е правилно.
128
3
 
0
 
! Отговори
sid преди 3 години
Доколкото си спомням всяко едно народно събрание започва дейност,като визира "Приказка за стълбата "от Христо Смирненски и че винаги ще чува гласа на народа,ще вижда неговите страдания,че приема със сърцето си неговите болки.Явно госпожата е останала без очи,уши и сърце и изцяло се е продала на дявола като е застанала на последното стъпало.Чува само веселие,радост,удовлетвореност от народа.Наглостта е безкрайна.А жената или е проста или добре платена и подплатена.
127
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С една дума:***
126
11
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
На площада няма повече от 6000 човека, докато над 1 милион са гласували за това правителство, заяви социалният министър Деница Сачева -------- Когато на площада имаше 50 000, вие пак наглеехте. Хората видяха, че с протест не става. Освен това имате 1 млн без един човек - гласувах за вас, а сега оттеглям гласа си. Не ви желая нищо добро. Ако има революция, ще ви трепя с калашника. Хубаво е, че Господ те е наказал.
125
7
 
8
 
! Отговори
Фъсссс преди 3 години
Румен Гумен плондер под налягаке - "Тази сутрин слънцето изгря накриво и не раздаваше достатъчно топлина, вероятно я краде! Оставка! Да си изберем друго! "
124
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФИГУРАНТА Е РУСКИ НЕГОДНИК!НЕ ЧАКАЙТЕ ДОБРО ОТ НЕГО, ЗАЩОТО ВИ ГОТВИ ДИКТАТУРА ОТ ПУТИНСКИ И ЛУКАШЕНКОВСКИ ТИП!!!ДОЛУ РУСКИЯ ИБРИК,!
123
16
 
20
 
! Отговори
иво преди 3 години
Тази Сачева е дъщеря на агент на ДС.В ГЕРБ всички са такива нагли ***.Мястото на тези е само и единствено в затвора.Цел номер едно но обществото трябва да бъде само една-съд и затвор за цялата управляваща ***.
122
12
 
13
 
! Отговори
уффф преди 3 години
Тая Сачева е много противна. Срива имиджа на ГЕРБ. Бойко трябва да я изгони.
121
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На крива ракета космосът й пречи , а на всички от ГЕРБКП - Президента !А също и Путин , Тръмп ,Бен Ладен и световният тероризъм !От Брюксел ги плюят, ,те викат, че дъжд вали !Ще доживеем ли някога гербераст да реагира второсигнално ?!
120
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта така ли бори корупцията, като иска оставката на Главния Прокурор защото поръча екстрадирането на Черепа и подгони президентските съветници за търговия с влияние !?
119
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 4години управление на РР видяхме цикличност на: вето, безмислено изявлени и плюене по държавата и народа и полсе пак същото. Все едно сме някаква бананова република а той се изявява като главен жрец!
118
14
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Дори президента от БСП Георги Първанов призова фигуранта да има по-балансирана роля. "Аз не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев" каза той. За четири години руската марионетка не прави нищо освен да критикува, плюе и да очерня всичко, което не е излязло от Дондуков 2.
117
15
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Недоразумението от Дондуков 2 Румен Георгиев Радев ще остане в историята на българската политика като най-неадекватния, егоцентричен, злобен и отмъстителен политик.
116
13
 
17
 
! Отговори
srh преди 3 години
Комунделите отскоро са фенове на DW и сега вият в захлас!! Скоро обаче, пак ще го ненавиждат!! гУнен ГадеФ е долен пеДера3, кОрАналия е оцапала мизерните бикини с кафяво....
115
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаНа всички е ясно че си един платен клакьор. Но ако задуха вятъра на обратно на "кими сикинде" ще седнеш? А? На този който ще дава парата, нали?
114
20
 
23
 
! Отговори
Младенов преди 3 години
Сачева погледни се в огледалото и не се обаждай никога. Ти нямаш капацитет да коментираш Президента.
113
14
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Тази свинска персона да обясни защо ИЗЛЪГА НОВИТЕ ПЕНСИОНЕРИ И НЕ ИМ КАЗА ЧЕ ТАЙНО СА НАПРАВИЛИ СРОКЪТ ЗА ПРЕМЕСТВАНЕ НА ЧАСТНИТЕ ПЕНСИИ В НОЙ -5 ГОДИНИ НАЗАД!!! ЗНАЧИ ДЪРЖАВАТА ЗАЕДНО С ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ДРУЖЕСТВА -КРАДЪТ ЗАЕДНО ОТ ГРАЖДАНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ!!
112
18
 
19
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Ф.С.В.Да наречеш Радев президент е най-големият виц бе приятелю.
111
8
 
9
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Простотията им е пословична... Бог да пази България!