Сачева пред ДВ: Президентът трябва да говори сега, но той подклажда насилие

Министърът коментира горещите теми на деня
Обновена: 1 окт 2020 14:40 | 1 окт 2020 14:33, Александър Попов
171
Сачева пред ДВ: Президентът трябва да говори сега, но той подклажда насилие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Защо правителството не подава оставка? 
 
На площада няма повече от 6000 човека, докато над 1 милион са гласували за това правителство, заяви социалният министър Деница Сачева в интервю за предаването на "Дойче Веле" "Conflict Zone".
 
Според Сачева, президентът е този, който сега трябва да "говори за единство и да стартира диалог", но той прави обратното и "подклажда насилието". Социалната министърка е на мнение, че войната между институциите - между правителството и президентството, не се отразява добре на стабилността.
 
Ръстът на БВП в България през последните десет години е около 50%. За сравнение в Румъния тази стойност надхвърля 200%. България продължава да има и най-ниската средна заплата в Европейския съюз, изброява водещият на "Conflict Zone" Тим Себастиан и пита какви са причините. 
 
По думите на Сачева, тези показатели не са в резултат от корупция и лош мениджмънт, защото "когато започнахме, минималната заплата в държавата беше 250 лева, а сега е 610 лева".
 
Водещият на "Conflict Zone" контрира, че по данни на Центъра за изследване на демокрацията, 35% от държавните поръчки са свързани с корупционни практики, а "Трансперънси интернешънъл" разглежда страната като най-корумпираната в ЕС. 
 
"Защо не цитираме Евробарометър, според който 58% от анкетираните в България казват, че не се сблъскват с корупция в ежедневието си?". 
 
"Не знам кой Евробарометър гледате, но според този от миналата година 80% смятат, че корупцията е широко разпространена", отговаря Тим Себастиан. И пита защо няма нито един осъден по високите етажи на властта, нито пък сред водещите престъпни босове. 
 
Делата са все още в съда, отговаря Сачева. 
 
"Но искам да насоча вниманието Ви към това, че части от протестите са финансирани от човек, който се опитва да избяга от българското правосъдие заради неплатени данъци в размер на повече от 700 милиона", казва още министърката. Сачева все пак отбелязва, че правителството се вслушва в някои от исканията на протеста - в тези на "младите хора, които искат по-добра правосъдна система и по-безкомпромисна борба срещу корупцията".
 
Тим Себастиан обръща внимание и на заключенията на комисаря по човешки права към Съвета на Европа Дуня Миятович, която предупреди, че ситуацията с медийната свобода в България се влошава. 
 
"Над 60% от медийното отразяване в България е критично към правителството. Не бих казала, че това е недостиг на медийна свобода", отвръща Сачева. А относно опасенията за независимостта на националната телевизия след избирането на Емил Кошлуков за директор Сачева казва: "Не съм съгласна, защото в едно от най-популярните предавания по БНТ миналия петък гостуваше един от лидерите на опозицията”. Тя е убедена, че “хората могат свободно да изразяват какво мислят за правителството и за медиите в България".
 
А признак за уважение към свободните медии ли е премиерът да нарича журналистки "мисирки"? - пита водещият на "Conflict Zone". Отговорът на министър Сачева: "Нашият премиер си има собствена специфика на говорене".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: Деница Сачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
15
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
МАФИЯТА Е толкова Глупа-ва че не разбра -докато плюе по Президентът -ТОй ще става все по СИЛЕН И МОГЪЩ!!!
109
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента работи против възхода на държавататова което пише остава, историците на дали ще го споменат с добропрез мандата си опита да купи самолети Грипен без оръжияи не можа след което започна да събаря правителството и КРАЙ.
108
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева - индексация на пенсиите, това е твоята работа. Стига сте размахвали 50 лева, че и кучетата разбраха за милостинята, с която залъгвате хората. Много си малка да държиш сметка за работата на президента.
107
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаОправи си правописа и тогава плюй, нищожество такова!
106
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов казадобавката от 50 лв. ще продължи да се изплаща по време на пандемията.
105
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно свястно решение не са взели тиквите на БСП
104
12
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Поручик Ржевски.... Радев е най-интелигентния и честен политик..... Ако умението непрекъснато да правиш интриги и мръсотии е интелигентност, то Радев действително е интелигентен. Ако лъжите, измамите и мошеничеството на дребно могат да минат за честност, то Радев несъмнено е най-честният политик.
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИНОВА-Според нея добавката към пенсиите от 50 лева няма да реши проблемите и настоя те да бъдат преизчислени.ПЕНСИОНЕР ---РЕШАВАТ----РЕШАВАТ---пак грешиш
102
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според БГ стандартите тази бие Моника Люински многократно.
101
16
 
8
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Президента Радев е най-интелигентния и честен политик който съм виждал в последните 30 години.. Сега калинките и мафиотите ще говорят от сутрин до вечер против него, но това не ми пречи, все пак нормално е..Така че - Сачева, ***, Дариткова, Баце - плюйте по президента, на вас това ви е последната утеха, и без това нямате политическо бъдеще
100
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продаде се и тази хубавица. И то скъпо.
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много от журналистите ни заливат със собственото си мнение по политически темиособено този Волгин - защо е волгинагента
98
12
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Фигуранта винаги е бил задно колело и е правил мръсотийки на всички около себе си. Дребнав човечец, с посредствен интелект, но с висока самооценка без покритие, яростно е преследвал всички, които са наранява ли егото му. Патологичната му отмъстителност е кошмари спомен за всеки, който е имал нещастието да работи с това недоразумение.
97
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев какво трябва да правиш а ти какви ги вършиш- президентът е този, който сега трябва да "говори за единство и да стартира диалог", но той прави обратното и "подклажда насилиет
96
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арман Бабикян да отиде и защити родината сии ако трябва да даде живота си за нея - надалиседи в ХУБАВАТА ДЪРЖАВА България И ИСКА ДА Я СЪСИПЕ
95
11
 
9
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания, госпожо Сачева ! НЕЗАБАВНА ОСТАВКА ЗА ФИГУРАНТА И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ РУНДЮ ГУМЕН ГАДЕВ !!!!!!!!!!!
94
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две жени, подстрекателки и пиратската тройка събрали, овце,крави и кокошкида замерят държавните сгради на България с яйцаЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ВИ МРАЗИ
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** си беше, *** си остана.
92
7
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Тва за свободата на медиите в България като го чуя най-смешно ми става:):):)Протестчето,протестърчетата,по медиите различно мнение не се дава:):):)Сутрин Викторчо Николаев кога му гостува някой от управляващите се прави едва ли не на пряко засегнат,а кога дойде некой от опозицията слага наколенките:):):)Колко още свобода бе?:):):)
91
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е предател и пълен б---***.Се на такива идио-ти ни върви, когато БСП предлага.