Редовните избори – по-полезни за България, никой не печелил от бързия вот

Политици се радвали, че сами разваляме репутацията си
148
Редовните избори – по-полезни за България, никой не печелил от бързия вот
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Редовни избори според мен ще се случат, те са по-полезни за страната. Не мисля, че някой ще спечели от бързи избори. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариевапред Нова тв.

В коментар на приетата от ЕП резолюция за България Захариева изразява съжаление, че голяма част от политиците в страната ни се радват, когато сами си разваляме репутацията.

Още по темата

"Тревожи ме не самата резолюция, очевидно е, че част от аргументите на инициаторите са политически", категорична е Захариева. В допълнение тя казва: "Нали опонентиттие ни не си представят, че след изборите, които предстоят, западните медии ще започнат да пишат само позитивни коментари за България. Когато български евродепутати инициират подобни дебати и чертаят само черни краски за страната ни това ще е във вреда на всички български граждани".

По думите й има какво още да се свърши в България по засегнатите теми в доклада на ЕК за България. „Ние знаем къде са проблемите ни. Неслучайно оценката на правителството е, че докладът на Комисията е обективен. В него се посочват недостатъците и това, което трябва да свърши държавата”, посочи Захариева. И допълни: „Тогава, когато обаче мотивирано от български депутати основно се опитва да се представи държавата само в черна краска, каквато е резолюцията, последиците ще са за българските граждани”.

В предаването вицепремиерът коментира и критиките на САЩ срещу изграждането на „Балкански поток", както и срещу реализацията на проекта „Белене”.

„САЩ не за първи път изразяват позиция срещу проекти в Европа, които са свързани с доставка на руски газ. Това, което е важно за България е, че този проект се извършва по европейските правила. Това е проект, който ще донесе диверсификация на пътя на доставката. Българското правителство работи и е постигнало резултати в тази сфера на диверсификацията и на източника”, заяви Екатерина Захариева.

Според нея колкото повече възможности имаме, толкова по-евтин ще бъде газът. „Това е стремежът на българското правителство – да даде възможност да се избира източникът, от който ще купуваме, както и да имаме максимални гаранции, че няма да бъдем заобиколени като държава”, каза още тя.

„Знам за мнението на САЩ, но в крайна сметка ние сме суверенна държава, член на ЕС и спазваме техните правила”, категорична бе Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
7
 
2
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
БАХТИЗРУДА Е ТАЯ !ВНИМАНИЕ ! САИТА Е ГЕРБАЖИИЗКИ !
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калинка Захариева,която е част от мафиотското управление и чиито съпруг проектира подпорната стена край Алепу като хотел,има очи да говори кои избори са по-полезни за страната.Не за страната,за вас са полезни за да можете да ги фалшифицирате.
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Секретарката на Валери Симеонов има наглостта да дава акъл. Калинка Свирчакова, Пу да ти таковам на суратя мазен ..
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам незабавна и безусловна осравка на България.
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде изчезна Анонимен 52 да обясни защо твърди, че ГЕРБ са манипулирали парламентарни избори, след като нито едни от тези, които те са спечелили не са били организирани от тях?Да не е отишъл днес пред БНТ?
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Празни приказки като всеки ден нищо ново под слънцето
55
5
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Редовните избори да полезни за мутрите и вредни за България.
54
4
 
3
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Наистина добре казано,но...,нищо не споменато,за контролирания ВОТ,при редовния такъв!!!
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като искат мутри от СИК вън защо не искат мутри от Вис2 вън също?!Тук е стани да седна. Ако баба се нада на висока пенсия или общия работник на висока заплата от ***, Учиндолеца и Маджото има да си чакат.Само чакам след година или две пак протести този път срещу тях. И така до края на света.
52
4
 
8
 
! Отговори
Maris преди 3 години
Редовните избори по-полезни за България, никой не печелил от бързия вот. А коѝ печели от контролиран и манипулиран вот?!
51
7
 
10
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
"Никой не печели от бързия вот..." Но кой пък губи от него, е интересно?
50
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
От евродепутати като Милиончева, пати целият български народ! Само не мога да разбера, как хората гласуват за тях?!
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52Казах ти вече, като трябва да си обяснявате тезите изведнъж включвате на логически разсъждения, иначе като трябва да водите нормален разговор такива НЯМА.*** сте и ви личи от 1000 километра.А, и, между другото, всички парламентарни избори в които ГЕРБ са дошли на власт НЕ СА ГИ ОРГАНИЗИРАЛИ ТЕ.Айде сега, включи нормалната логика и ми отговори защо приказваш, че те манипулират избори?Давай.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пък и щеше да се разсмърди. И стана нещо много интересно - всички агенции за стъкмистика предсказваха бляскава победа за цачева, ама нъцки!###########В голяма заблуда си чадо.
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се ,че редовни избори.Ако ,*** и Пульо ще казват кой да управлява, то ще трябва да провеждаме избори всеки месец. Винаги ще се намират "абмбриажи", които ще искат да получават пари без да работят. ***-долен ляв *** на автомобила.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 55По-голямата активност, балотажът и по-малкият залог са причината герберастите да не се напъват да вземат президентското място. Пък и щеше да се разсмърди. И стана нещо много интересно - всички агенции за стъкмистика предсказваха бляскава победа за цачева, ама нъцки!
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
54Оставка!преди 5 минути 1 1Знаете какво искам####$#######Ами искай си.Кой ти пречи?
44
5
 
7
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Трай *** калинко. Това е целта - не щем да гледаме еднолично само Толупий, Нинкова или некой другиго. Е нема да има място за всичките калинки на Толупий , Ниновка и Далаверий, ама те и без това а продукт на търговски сделки - стока няква.
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Оставка!А вила на Хаваите и няколко топ модел да ти правят вятър не искаш ли, искаш.Ами, точно толкова е вероятността да ги получиш и тях.
42
5
 
5
 
! Отговори
Оставка! преди 3 години
Знаете какво искам