При президентски избори и генералска битка Борисов ще надвие Радев

Българите харесаха за държавен глава и ген. Венцислав Мутафчийски
537
При президентски избори и генералска битка Борисов ще надвие Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През следващата година освен парламентарни предстоят и президентски избори.

С уточнението, че реалните кандидати за президентското място са напълно неясни „Барометър България“ тества избирателите за кого биха гласували, ако водещите политически лидери и обществени личности се включат в президентската надпревара.

Още по темата

Донякъде очаквано първите две позиции биха очертали „генералска“ битка с разлика от 4% между министър-председателя Бойко Борисов (24,2%) и настоящия президент Румен Радев (20,2%).

С балансираната си позиция и стабилно одобрение сред избирателите ги следва военният министър Красимир Каракачанов (14,5%).

Ако се кандидатира, не би трябвало да се подценява още един генерал, който през последните месеци води класациите по обществено одобрение и доверие, макар и да не е политическа фигура – председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски (8,9%).

Извън битката на първите двама на балотаж, но с отчетлива подкрепа, очаквано е и неформалният лидер на ДПС Ахмед Доган, който може да разчита на безусловната подкрепа на привържениците на формацията си (7,5%). В мажоритарни избори като президентските Слави Трифонов би получил 3,9% - толкова, колкото и партията му на парламентарни.

Мая Манолова би получила по-висока подкрепа (3%), отколкото формацията ѝ на парламентарни (1,7%).

От друга страна Христо Иванов, като кандидат за президент би спечелил относително по-малко гласове (2,5%) отколкото ДБ на парламентарни избори (3%).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


537
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
466
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не познавам човек, който да харесва гологлавия прос так от щаба, а за Тиквата изобщо да не говоря.
465
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека спечели, щом това задоволява мазохистите. Пълно е с инфантили както казва професора и ще търпим като не можем да се организираме. Просто лош материал според боко.
464
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"При президентски избори и генералска битка Борисов ще надвие РадевБългарите харесаха за държавен глава и ген. Венцислав Мутафчийски"Запитването в централата на ГЕРБ ли е направено?
463
0
 
9
 
! Отговори
Юлия преди 3 години
Внушенията няма да минат!
462
4
 
8
 
! Отговори
АЛКО преди 3 години
След последните изцепки и мутренското му минало и децата от детската градина разбраха кой е Разбойко. Наистина трябва да си пълен и*иот да продължаваш да го крепиш.
461
8
 
6
 
! Отговори
грипен - фигуранта преди 3 години
Най - скъпо платената нищоправеща селска мижитурка намърдала се на държавната софра и натресена ни от КГБ... Гушка си всеки месец по 12 бона гарнирани с генералска пенсия , държавата го охранява и му слугува , а за какво ??? Жалка карикатура и тотално обезсмисляне на институцията , чиито годишен бюджет се равнява на този за гр. Враца и областта и. Закономерно и международния правителствн елит отдавна го прецени и разбра що за стока е и тотално го отсвири.
460
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са мокрите сънища на бибитко.Понеже и на него вече му е ясно,че няма повече да бъде премиер е решил да си заплюе мястото на президент,чрез платени измислени агенцийки.Елементарно,Уотсън.
459
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе по.миярчета гербави имахте президент като плювнелиев - комсомолски деятели кандидат президент цецка - партиен секретари сега си имате министърпредседател комунист второ пксоление от милиционерското училищедо кога ще се борите срещу комунизма
458
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма по измислен генерал от банкянския комунистто просто е омерзение такива измислени да се броят в генералитеединственото му образование е милиционерската школа за пожарникари на бай тодорато ако караме така ще се напълним с генералиама гербавите по.мияр да си му се радват
457
2
 
11
 
! Отговори
D преди 3 години
Пак манипулирате хората с тази неадекватна новина. Всичките ви статистики са пълна измислица и целят само и единствено да вкарвате колебание у хората. Само че това вече свърши и хората не ви се връзват.
456
2
 
5
 
! Отговори
Има ли или няма? преди 3 години
До слугинчето на КГБ: Имало данни за престъпления? И къде са тези данни. Ако имаше такова нещо, досега гербаджиите щяха да ги тиражират по всички медии, нямаше да чакат да ги публикуват *** като теб.Сега имат стандартно обяснение "води се разследване". Тумба-лумба предизборно, и накрая нищо.
455
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"При президентски избори и генералска битка Борисов ще надвие Радев" ......,това е вярно, но също е вярно,че и президента вече работи за Цветанов и не виждам разлика.
454
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе утре някой си ще ви каже,че най-харесван е Плевнелиев и вие пак ще го публикувате.Недейте така.Айде малко по-сериозно.
453
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората си харесват единствено Радев.А тая простотия на измислената агенция не си заслужава дори да се коментира.
452
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До поука за поколениятаЗабравяш, че Боко е по-дърт и то с доста годинки! Гел.па.ви тр.о.ло.в.е
451
14
 
10
 
! Отговори
слугинчето на КГБ преди 3 години
Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг преди няколко месец на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение. И НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН започнаха така наречените СПОНТАННИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ ...
450
2
 
5
 
! Отговори
Очаква яйца и домати преди 3 години
Барометър България 00Дгр. София, ул. "Гурко" 34, партер, офис 1
449
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъркате. По традиция ГЕРБ ще издигне за президент П...К...П.. и ще спечели на първи тур със 172,3%.
448
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес "Платенометър" проведе изследване за предстоящите избори в САЩ. Там Борисов води на Тръмп с около 400% отгоре!
447
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАКВО ПАДЕНИЕ НА МЕДИЯ! УЖАСИ ОТВРАТ.