Нинова убедена: Само БСП има програма за управление!

Къде са програмите на другите, тръгнали към властта, попита тя
14 ное 2020 16:45, Анисия Иванова
272
Нинова убедена: Само БСП има програма за управление!
Снимка: БСП

"Само БСП има програма за управление. Къде са програмите на другите, тръгнали към властта", попита лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Докато БСП четири години е последователна опозиция, някои лидери на партии бяха коалиционни партньори на ГЕРБ, бяха министри и правиха съдебна и пенсионна реформа, допълни тя.

Състоянието на здравната криза е следствие от състоянието на политическата. Здравната криза е голям проблем, но по-големият е недоверието в управляващите и институциите, каза Нинова в интервю пред "Фокус"

Днешната обстановка е критична и за това има причини според председателя на БСП. Тя заяви, че вместо да се замислят върху това, управляващите и лично Борисов, постоянно упреквали гражданите, че не изпълняват заповедите на министрите.

"Не са виновни хората, а вие - управляващите. Никой не вярва на хора, които по два пъти на ден си сменят разпорежданията. Няма как да ви се вярва на надутите хвалби, че всичко е под контрол, когато хората всеки ден изпитват на гърба си липсата на лекарства, хаоса в болниците, трябва да си плащат тестовете, лекарите и медицинските сестри работят на предела на силите си, ще глобявате възрастните хора, че са в магазина в 10.10 ч. вместо до 10 ч. Това е абсурд. Така държава не се управлява“, смята Нинова.

На въпрос дали има притеснения относно заявленията на лидерите на повечето партии с потенциал да влязат в следващия парламент, че няма да правят коалиция с БСП, Корнелия Нинова подчерта: "Докато БСП четири години бяхме последователна опозиция, не се предадохме и не се продадохме за постовете, които ни предлагаше Борисов, някои от тези партии и лидери бяха коалиционни партньори на ГЕРБ, други бяха министри и правиха съдебна и пенсионна реформа, на които сега берем плодовете, други заемаха постове с гласовете на ГЕРБ. Така че бих им казала да са по-скромни с анти-БСП говоренето. Те не ме притесняват. Притеснително е, че седят някакви хора, правят сметки, изчисляват депутати и творят коалиции. Но политиката не е математика. Политиката е грижа за хората. Къде са ви програмите за управление? Преди да смятате депутатите си, покажете управленските програми. Само БСП има такава – "Визия за България“. Обсъдена е с десетки експерти, с хиляди хора в цялата страна, внесена е в парламента като законопроекти. Много повече от това кой колко депутати ще има, ме интересува ще има ли мнозинство, което да въведе един учебник за един клас в цялата страна и няма да се огъне пред милионите левове интереси на частните издатели или ще се прави ли държавна политика с единен търг на лекарства от министерството, без да ни купи фармацевтичното лоби?“

Нинова отново изтъкна, че трябва да се сформира коалиция от смели и неподкупни хора, които да премахнат паралелната държава, за която тя говори неотклонно от четири години. Лидерът на социалистите каза по адрес на въпросните лидери, коментиращи евентуални бъдещи коалиции, изключващи БСП. "Ако просто се  борят ГЕРБ да паднат от власт, а те да седнат на техните места и всичко да продължава по старому – няма никакъв смисъл“.

Тя очерта визията си за бъдещото управление така: „Целта е много по-голяма – коалиция от смели, честни и неподкупни, непробиваеми хора, готови да си сложат главата в торбата и да демонтират паралелната държава. Това трябва да бъде бъдещата коалиция за България“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Абе, нали ви видехме цвета на нацията дето избуя по време на прехода бе ! Търгаши от простолюдието.
22
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова има "Програма", Радев има "Конституция", а Борисов има чекмедже - кое смятате, че ще избере Народа ?
21
1
 
20
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Каква програма може да има БСП след като няколко пъти фалира държавата и изнесе спеставанията на хората? Или може би иска да вземе и това което е останало.С Импексова , Милиончева , Р. Овч. , Стойнев и прочие ни очаква просешка тояга.Да не говорим и за имотите им извън България!
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРИТЕ РЕВАТ, КОРНЕЛИЯ РАЗПОРИЛА АСПУХА НА ДЖИПА ХАХАХАХА
19
2
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Принципно е така. Но проблемът е, че некадърна (официално уволнена) схемаджийка (официално фалирала Техноимпекс) от крушовица диктува в БСП.
18
1
 
7
 
! Отговори
Програмата преди 3 години
Т.1 Взимаме власттаТ.2 На кой му пука, нали сме взели властта
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ха ха ха ха!
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ти си същия козел като управляващите.Бац ви е подкупил да го изберете за прецедент догодина и да правите мръсно на Радев.Не вярвам на богатите,чиито пари не са спечелени с честен труд и предприемчивост,а с нагаждачество и кражби.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалира БСП, но пък си купи страхотен хотел на Халкидики, само си представете какво ще си купи като мин. председател, и какво ще се случи с България.
14
2
 
16
 
! Отговори
антибсп преди 3 години
Програмата има една точка: Преразпределяме! Демек "вземаме от вас и даваме на нашите хора"
13
2
 
14
 
! Отговори
А.Е. преди 3 години
Абе Нинче, дай да я видим тая прословута програма. Все за нея плямпаш, ама май и ти не знаеш какво пише в нея
12
5
 
20
 
! Отговори
помощ, искат властта преди 3 години
Помощ! Комунистите отново искат властта. Но ние не ги искаме, те показаха че не могат да управляват. А и вижте кои са до Нинова, тоест, кандидати за министри. Тези хора нямат интелектуален капацитет да управляват.Крушовската бивилица потреперва като се сети за власт и най-вече за министър-председателскато място. да пази господ от нея!
11
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Moже програмата да е точна но хунтата управлява,мафията ГЕРБ няма да се предаде така без бой,милиционери еничари защитават диктатурата.
10
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смърди на комунизъм, та се не трае. Партията избила цвета на нацията. Да се закрие и забрани със закон.
9
2
 
20
 
! Отговори
Вица преди 3 години
Вица на деня е това!! Само категорията сменете
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Не е "за съжаление", а "за щастие".
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи коя е твоята програма Нинче, ако не съм я прочел ни осведоми :)))
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление... НИКОЙ НЕ ти вярва...Ще сте вечна опозиция, независимо кой ще управлява.
5
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде безплатни реклами. Нищо не става от никой. Един ще се рекламира, друг ще се хвали с магистрали.
4
5
 
27
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 години
Знаем я вашата програма!!!! Сърбали сме я няколко пъти!