Борисов: Критикуват, но да бяха купили за армията през годините

Той се похвали, че от 15 години такава модернизация не е правена
219
Борисов: Критикуват, но да бяха купили за армията през годините
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов посети завода „ТЕРЕМ – Хан Крум“ ЕООД в Търговище и се похвали с модернизацията на армията.
 
„Тези, които ни критикуват, да бяха купили през предишните десетилетия. Заедно с танкове и артилерия, правим и пътища“, коментира той.

Още по темата

“От 15 години такава модернизация на армията ни не е правена. Работим по натовски стандарти и правим всичко необходимо за военните училища, авиацията, моряците, сухопътните сили, специалните части,  инфраструктура и летищата“, заяви още той по повод на осъществяването на инвестиционен проект „Модернизация на Т-72 за нуждите на танковите формирования от Сухопътни войски“.

Преди дни правителството отпусна 50 000 000 лева по бюджета на Министерството на отбраната

Реализирането му ще позволи придобиване на нови и повишаване на съществуващите способности. Проектът е пряко свързан с концепцията за изграждане на отбранителна способност на декларираната в НАТО бригада от „тежък“ тип.
 
По време на посещението на премиера Борисов в завода в Търговище бе показан прототипът за модернизация на танковете Т-72, при който се подменят приборите за наблюдение, интегрира се нова система за управление на огъня, както и сателитна връзка.
 
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов докладва на премиера за изпълнението на договора за придобиване на два многофункционални патрулни кораба.

Той информира за хода и на останалите проекти за модернизация на армията, които се извършват в момента, като акцентира върху придобиването на бойни самолети и инфраструктурата на военните летища.

Няма сфера на армията, в която да не сме предприели действия за превъоръжаване, отсече Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
0
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До AnonymusВместо 50М за хората....ама другарю всеки месец по 50 кинта на 1200000 пенсионера са 60М а ти ревеш за 50М.....
176
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стъпката със закупуването на ф-16 е правилна, вярно, закъсняла някъде с 20 години. Отдавна трябваше да се откачим от Голямата кална локва. Поне от 2007г когато сме член на НАТО. Но по-добре късно, отколкото никога. Само ,че за тия пари трябваше да вземем ф-35...Но Бойко се опитва да седи на два стола и се подмазва и на Кремъл,и на Белия дом. За сметка на българската държава....
175
3
 
1
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До И аз така викам...Другарю, статистиката няма душа и няма фаворити, един F16 е свалил средно над 100 МИГ от различен номер......И ти не си купуваш москвич макар и чисто нав а някаква западна бракма на 10 или повече години
174
3
 
2
 
! Отговори
old stupid retard преди 3 години
До ВескаКак мисиш ти другарко, американците да продават изтребители на най близкия сателит на Москва. На най голяма цена и с най голяма отсрочка, като не знаят дали утре няма да се отметнат пак към Москва. Но за това причината е в Бойко , а не във комунисти някакви...
173
3
 
7
 
! Отговори
666 преди 3 години
Масово неподчинение и протести докато не падне агент Буда. Не се издържа вече
172
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.борисов,а ти какво си купил ,за армията,тези ф-16 модел 1973 година,за покупка ли ги имаш,плати ги ,а ще ги получиш през 2026година,до тогава,чуждите армии,ще имат ф-50
171
3
 
7
 
! Отговори
999 преди 3 години
Защо Бойко Борисов се целува с мъже ?
170
1
 
6
 
! Отговори
888 преди 3 години
Скоро Исус ще се върне. Бойко -, народен съд. Предател .
169
3
 
4
 
! Отговори
191919 преди 3 години
Да живее Русия.
168
1
 
3
 
! Отговори
666 преди 3 години
Здравейте Пи дългите чорапчета.Гражданите За Европейско Разрушаване на България.... Има ли професия, която да не излезна на протест срещу агента на ЦРУ с другите ?Народен съд + Хага за тия зверове.... Свобода или ?Бог да пази България.
167
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
85 милиона за "модернизиране" на един допотопен танк. Т 72 показва годината, в която е произведен. 1980 г като войник имаше Т72 в учебната работилница. Спал съм в него, скатавайки се. Ми неудобен е. До него имаше Т34-много по-удобен , по -висок- спеше се отлично.....Шкембе-Войвода ша си купи още някой хотел....
166
6
 
2
 
! Отговори
До Бонева преди 3 години
Нека самонапомним че в Украйна нямаше Американски войници и вече десет години са обект на нападения от страна на Русия. Заграбиха Крим. Поддържат тлеещи конфликти в Южна Осетия и скоро се биха в Нагорни Карабах.В момента поддържат антибългаризма в БЮРМ.Сега се пробвай да ме убедиш че не си Mypзилка
165
4
 
8
 
! Отговори
оз войник преди 3 години
Комунистите ползваха армията за оправдание че всичо отивало за военните. А казармата беше глад, студ и беднотия. Ползваха войниците за най-примитивен и почти безплатен труд. Като каторжници само че за две години плюс задръжка.Сега когато се прави нещо пищят от страх че ако грабнат властта ще трябва да направяти тенещо. И тогава ще се види че са само раздувки.
164
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инспектора какво разбира от тези неща, разхожда си се, а народа мре от некадърността му. Много нагло поведение.
163
3
 
6
 
! Отговори
М.Бонева преди 3 години
Говориш като ентусиаст!Нищо не разбираш от армия и въоръжение.Не съм ***. Жени хатери и ***-няма такова явление!Но помисли тези бази на САЩ тук за какво са, не си драпат само по яйцата .А логистичните центрове във Варна? А пристанищата ни където ще има тюлени те какво мислиш правят тук ,бъркат си в носът ли според теб. И така, пак обмисли трезвомислещо без излишен ентусиазъм, не може или може да има война от територията на България срещу Русия?!Щом сме в НАТО ще играем по тяхната ***!
162
5
 
3
 
! Отговори
До Позитано преди 3 години
Пиши, пиши, радваш ме! Така повече хора ще видят какви Хкрементчета сте, до къде ви стига акъла! ***, ти не можеш да стигнеш до чаталите на Нинова и Йончева! А Радев, колкото и да го плюете, ще го изберем за още един мандат! Може да направим и номера на Путин!Казах Путин. Защо Бойко не направи една 4-часова пресконференция, да го пита народът, опозицията, който иска! Дали защото с 30 думи (като на Елочка Людоедката) пресконференция не става?
161
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с кого ще се бием и за чия кауза? Готвят ни за територия, на която да си водят пълноразмерна война с Русия! Прибалтика, Украйна, Румъния и нас! Не са познали с нас - Хитлер не можа до ни вкара във война с Русия, та тези шутове ли? Нашите воини ще обърнат оръжието срещу тези, които издадат заповед за война срещу Русия!Гледам смешните западняшки БТР-чета и сравнявам с руските. Руските са на порядък по-добри! Курганец и Ракушка имат в допълнение активна и динамична защита! Прочетете какво значи!
160
3
 
12
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
се готви вече за война почват ни с ваксините и ни довършват с натовските войски.И България става на тия последните.
159
4
 
11
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
Нашият любим Вожд и пръв ръководител на управляващата Партия, Негово Премиерско Величество, с цялата си селска мъдрост, се обърна към любимото си стадо, да бъде подкрепен на изборите през март.Такава Мъдрост целокупният български народ не е получавал от времето на Цар Симеон.Хвака на таквизи Ръководители, радетели за пълни шкафчета, пардон, бюджети. Поклон.
158
3
 
5
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
Позитанец, прегледай целия форум и пресметни колко процента с кого са! И се замисли! И тогава имаш право да лаеш!