Ще застане ли БСП отново зад кандидатурата на Радев?

Очакванията на държавния глава са за подкрепа от левицата
Обновена: 1 фев 2021 21:58 | 1 фев 2021 21:55, Екип на Bulgaria On Air
81

Президентът Румен Радев ще кандидатира за втори мандат. Отново с Илияна Йотова. Кой от субектите ще се позиционира при Радев и Йотова на президентските избори, все още не е ясно.

Очакванията на държавния глава са отново подкрепа да му гласуват социалистите.

"Съвсем навреме, честно и открито президентът поставя своята кандидатура. Социалистите могат да се възползват от това в предизборната си кампания и успоредно да се водят 2 кампании. Неслучайно президентът и БСП са от едно семейство", коментира политологът проф. Мария Пиргова в "Денят ON AIR".

Според нея възгледите им не се различават особено и могат да водят кампаниите си в една посока.

"Това, което видяхме днес, е тактически ход, който иска да притисне БСП да вземе отношение по въпроса за кандидатурата му", смята политологът от "Тренд" Димитър Ганев.

По думите му през последните месеци е имало напрежение между президента и БСП, но на консултациите за изборите е било направено ясно изявление - да се заровят томахавките.

"Нинова има достатъчно фронтове вътре в партията си и си даде сметка, че нов фронт срещу Радев, и то в навечерието на парламентарните избори, би я изтощило допълнително", каза още Ганев.

Проф. Пиргова изрази мнение, че партиите ще бъдат много затруднени в стабилизирането на страната след парламентарните избори и там играта ще се усложни.

"При тази подкрепа, която има Радев, БСП биха сгрешили много, ако не вземат бързо позиция. Битката ще бъде много сериозна, но най-добре е ръководството да се произнесе. Не виждам достатъчно капацитет в партията да излъчи друг кандидат", добави проф. Пиргова.

Според нея връзките между БСП и президентството не са толкова скъсани.

"В крайна сметка Нинова вижда в президента някаква форма на конкурент за лявото пространство и постъпва така спрямо него, както постъпва с другите опозиционери - изолира ги максимално. Неслучайно имаше очевидно напрежение между двата лагера", заяви Ганев пред Bulgaria ON AIR.

Политологът допълни, че по време на президентски избори големите партии имат тежест.

"Неговата кандидатура без подкрепата на БСП би била много по-слаба и в този смисъл тя е ключова", допълни още Ганев.

Политолозите коментираха и темата за предстоящите парламентарни избори.

"Ниската избирателна активност ще обслужи ГЕРБ, донякъде и БСП", смята проф. Пиргова.

А според политолога Димитър Ганев ситуацията е по-сложна и непредвидима заради пандемията и факта, че не е ясна каква част от избирателите би пренебрегнала вота от страх да не се зарази с Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: БСПРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ако иска да загуби може да го подкрепи
64
2
 
2
 
! Отговори
Все тая! преди 3 години
Който и да завземе властта у нас няма никакво значение, защото много скоро ще я изгуби. В близкото бъдеще, след война, Новият световен ред ще помете всяка фалшива власт и ще въздаде правосъдие чрез Военен трибунал. Да му мислят червените крадци и псевдо-европейците...
63
0
 
6
 
! Отговори
teo преди 3 години
Ако Навални беше българин щеше да издигне най-реалния инпийчмън на нашия президент Румен Радев, който вместо разумен държавен глава, той продължава да руши и съсипва България, като най-опасния враг на българите!!! Радев работи като комунист, по-опасен от фашист,който издига българи срещу българи в мирно време!!! Българино ?????
62
0
 
11
 
! Отговори
Истерия в Ко4ина преди 3 години
Фигуранта е в паника и истерия - разбра че шефовете са му били шута! Кремъл разбрах, че този броздт, дискредитиран агент не може да им свърши работа. Само 1-2 хил. низши умове се последваха вдигнатия му юмрук. Той не може да е лидер и ще бъде сменен! Сега цели 10 месеца ще трябва да слушаме квиченет му! Но пък е приятно да слушаш, как национален предател циври за милост!
61
0
 
9
 
! Отговори
Селянина преди 3 години
Жалкият ни президент продължава да сее омраза, слушайки го бедните пенсионери се конфронтират със собствените си деца, които за пръв път от години живеят що години прилично с добри доходи добра храна хубави почивки по четри ваканции на година стандарт къкъвто не сме имали. Разбира се, че има бедни ниско образовани без стремежи мечти хора който се надяват на пари от небето, това са гласоподавателите на галоша ни президент
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхливец -харесва му да си стои в президенството и безотговорно да лае !Ако наистина милееше за народа ,щеше да поведе партийна листа и да се бори реално.
59
1
 
14
 
! Отговори
Сам паднах преди 3 години
Ами, аз съм доволен, че Разединителят-Заразител ще се кандидатира за втори мандат, защото така ще можем да го "пребием" като куче на президентските избори, каквото си и заслужава. Ако беше по-умен, щеше да се изхлузи и после цял живот да разказва вицове за "успешния" си президентски мандат. Както знаем обаче, когато господ раздавал акъл, той чакал военните на моста - те обаче форсирали директно през реката, та пропуснали. Видимо, Рундю също е пропуснал срещата!
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепяш Румен Радев и получаваш торта Червено Кадифе с глазура от Васил Божков, К.Нинова, МаяМа, Хаджигенов, Бабикян, Красимир Премянов, Бриго Аспарухов, О.р. генерал Димитър Шивиков, Минеков, Румен Гечев и за тепсия Десислава Радева.Честито! :D
57
1
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Да кажеш, че Радев е честен означава, че или лъжеш най-безогледно или изобщо не си в час.
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАД РАДЕВ ЗАСТАВА ОЛАФ И ОНЯ С КАСКЕТА И КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ.....ТА ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЗАМЕСЕН, НАМЕСЕН, ОВЪРТОЛЯВЕН И НАЙ ГОЛЯМАТА МУТРА.
55
13
 
4
 
! Отговори
до 63 преди 3 години
шкафчето няма шанс ;))
54
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ще спечели и без БСП
53
3
 
22
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Вече Радев е изпята песен.Време е да дойде някой друг.
52
25
 
5
 
! Отговори
Бунтата преди 3 години
Не е важно дали онази предателка и двуличничила Корнелия е зад президента!!!!ВАЖНО Е!!!,че народа е зад него и пак ще бъде избран и този път тежко им на гробарите!!!!
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ако другият кандидат е Борисов кой ще спечели?
50
13
 
4
 
! Отговори
НигогаПовечеСДС-Чума преди 3 години
Аз ще гласувам за тази личност,без да ме интересува зад кого крушовската *** застава или не застава.Анатема на интригантката от от Позитано!
49
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 60. Ти очевидно гледаш само К1, БТВ, Нова СКАТ. Доста си зле.
48
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той Божков застана и зад протестърите, и зад храната, която хвърляха и зад палатките.И кво?От това те не спряха да вонят по-малко. И Радев вони та се не трае на предателство.
47
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП може да не застане, но Божков ще застане със сигурност!
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не е ясна каква част от избирателите би пренебрегнала вота от страх да не се зарази с Ковид-19------Това не е проблем - просто слагат три маски за половин час и готово.