В Македония скандализирани: В клипа им за Евровизия имало българското знаме

Васил Гарванлиев пее за РС Македония, пък флагът им го нямал
12 мар 2021 08:55, Елка Василева
245
В Македония скандализирани: В клипа им за Евровизия имало българското знаме
Кадър: YouTube

Като скандален окачествяват клипа на песента на Република Северна Македония за Евровизия в югозападната ни съседка. Причината е, че за около пет секунди се виждат цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, макар и разположени вертикално, а не хоризонтално, пише makpress.mk.

РС Македония ще бъде представена тази година с песента Here i stand на Васил Гарванлиев от град Струмица на конкурса Евровизия в Ротердам, Нидерландия.

Определени кадри от клипа му обаче предизвикали негативни реакции сред македонската общественост.

Ставало дума за това, че в един от кадрите, който продължава около 5 секунди, зад Васил Гарванлиев се появяват цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, разположени вертикално върху стената, пише македонското издание, като уточнява, че на българското знаме те са подредени хоризонтално.

В същото време, продължава изданието, в нито един момент в клипа по нищо не личи, че става дума за представител на Република Северна Македония, нито пък някъде може да се забележи македонското знаме.

Автор на музиката и текста е самият Васил Гарванлиев, а аранжиментът е дело на Борче Кузмановски и Давор Йордановски, които са и продуценти. Музиката за песента е записана в студио „Феймс“ в Скопие с оркестър на живо с диригент Олег Кондратенко.

Клипът е заснет на различни места - в студио „Феймс“, част от сцените са в Даут паша хамам в Скопие, има и кадри от Културния център в Чикаго, където Васил Гарванлиев е прекарал много време като член на детския хор в града, пише още makpress.mk.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
13
 
! Отговори
хохо преди 3 години
Истината ще ви освободи :))))
35
0
 
15
 
! Отговори
Хичо преди 3 години
Държавата им е ни рак ни риба,певачът същата работа...най доброто място в Македония е кпп-то за България...
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то и на ВМА огромният трикольор на фасадата е вертикално:-)))Време,време е чувстващите се българи в РСМ да го заявят свободно!
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са ама тотално побъркани. Или мене нещо ме болят очите, но това ми изглежда ЖЪЛТО, а не бяло. И щом е жълто, а не бяло - това е знамето на Литва! В стремежа си да ни мразят пак станаха за смях. В Литва живеят древните литовски македонци и говорят на литовски македонски език.
32
2
 
7
 
! Отговори
До Гарванлиев преди 3 години
До ГарванлиевБЪЛГАРИ! ЮНАЦИ! Това ми иде на акъла, като гледам снимките!
31
0
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВАСИЛ ГАРВАНЛИЕВ МНОГО ДОБРЕ ГО Е ИЗПЯЛ: МАКЕДОНИЬО , МАКЕДОНИЬО МОЯ РОДИНА БЪЛГАРСКА
30
0
 
13
 
! Отговори
ПROFESOR ПRЪЦ преди 3 години
Макитата скоро ще избират--или при албанците или обратно при нас...
29
1
 
20
 
! Отговори
Гарванлиев преди 3 години
Този младеж Гарванлиев и екипа му много ги уважавам! Намерили са начин да си кажат и покажат каквото им е на сърцето! Браво, момчета!
28
1
 
4
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Тоз като го гледам си е типично македонско девойче.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то е ясно, момчето и екипа създали клипа, намекват недвусмислено, че възприемат себе си за българи.
26
0
 
12
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
до кога ше ни занимавате с тая измислена държава ???
25
0
 
13
 
! Отговори
А на знамето? преди 3 години
На знамето има снимки, моля да се изясни, сигурно на изтъкнати северомакедонски революционери - я Гоце Делчев, я някой друг!!!!
24
0
 
22
 
! Отговори
Божкеее, ами сега преди 3 години
Разследване на тайните служби на РСМ ще докаже, че Каракачанов лично се е промъкнал и без никой да го види, е закачил знамето! И нали е бързал /тайна мисия/, знамето е вертикално. И после е изчезнал в нощта! А на сутринта е публикувал ОНЯ списък - с македонските политици, с българските паспорти! Ах този Каракачанов!
23
1
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Антибългаризмът на макетата не знае предели ... Ами вижда се българското знаме, защото България поне по официални документи е страна на 1300 години, а макетата сътвориха държавицата си преди 75 години с гръцкото си име и българската си история ... !!!
22
2
 
12
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Със сигурност Македония трябва да влезе в Европейския съюз!Задължително!През 2048-*** година!
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой човек по света не може да избяга от произхода си. По добре да си Българин отколкото да си с никакъв произход. Т.н. македонци много добре знаят, че такава Държава е нямало и е създадена от сръбския комунизъм през 1944г.
20
0
 
22
 
! Отговори
Jonsy преди 3 години
Хахаахс всичките усилия, които полагат пак не могат да заличат корените си :) Които не помни историята си няма бъдеще! По добре признайте българските си корени, че иначе след някоя друга година ще припознавате албански корени!
19
0
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЯМА НИЩО СКАНДАЛНО!!!САН СТЕФАНСКИЯ МИРЕН ЯСНО ПОКАЗВА, ЧЕ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!ПОСЛЕ БЕРЛИНСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР НАБЪРЗО РАЗГРАБВА БЪЛГАРИЯ ВСЯЧЕСКИ ОТ СТРАХ ДА НЕ ВЪРНЕ СТАРОТО ВЕЛИЧИЕ НА СТРАНАТА!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом и макето запяха на английски..... нема да ги бъде
17
2
 
17
 
! Отговори
East shqiperia преди 3 години
Е какво се възмущават? След някоя годинка ще бъде с двуглавия орел. Тогава пак няма да им харесва, ама ще трябва да си мълчат.