В Македония скандализирани: В клипа им за Евровизия имало българското знаме

Васил Гарванлиев пее за РС Македония, пък флагът им го нямал
12 мар 2021 08:55, Елка Василева
245
В Македония скандализирани: В клипа им за Евровизия имало българското знаме
Кадър: YouTube

Като скандален окачествяват клипа на песента на Република Северна Македония за Евровизия в югозападната ни съседка. Причината е, че за около пет секунди се виждат цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, макар и разположени вертикално, а не хоризонтално, пише makpress.mk.

РС Македония ще бъде представена тази година с песента Here i stand на Васил Гарванлиев от град Струмица на конкурса Евровизия в Ротердам, Нидерландия.

Определени кадри от клипа му обаче предизвикали негативни реакции сред македонската общественост.

Ставало дума за това, че в един от кадрите, който продължава около 5 секунди, зад Васил Гарванлиев се появяват цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, разположени вертикално върху стената, пише македонското издание, като уточнява, че на българското знаме те са подредени хоризонтално.

В същото време, продължава изданието, в нито един момент в клипа по нищо не личи, че става дума за представител на Република Северна Македония, нито пък някъде може да се забележи македонското знаме.

Автор на музиката и текста е самият Васил Гарванлиев, а аранжиментът е дело на Борче Кузмановски и Давор Йордановски, които са и продуценти. Музиката за песента е записана в студио „Феймс“ в Скопие с оркестър на живо с диригент Олег Кондратенко.

Клипът е заснет на различни места - в студио „Феймс“, част от сцените са в Даут паша хамам в Скопие, има и кадри от Културния център в Чикаго, където Васил Гарванлиев е прекарал много време като член на детския хор в града, пише още makpress.mk.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
13
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Не е хубаво да мразиш корените си, северно македонци!
55
0
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТЕЗИ КОИТО ГОРЯТ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ ТАМ НЕ СА МАКЕДОНЦИ А СЪРБИ ПОДСТРЕКАТЕЛИ!!!СЪРБИТЕ И В МОМЕНТА ЗАЯВЯВАТ , ЧЕ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ БИЛА ТЯХНА И ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ПОПРЕЧАТ НА БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ ДА СИ ОПРАВЯТ ИСТОРИЧЕСКИТЕ НЕТОЧНОСТИ!ПРИ ВСЕКИ ЕДИН ОПИТ БЪЛГАРИЯ ДА СИ ВЪРНЕ МАКЕДОНИЯ ОТ СТРАНА НА СЪРБИТЕ ИМА КОМЕНТАРИ САМО , ЧЕ СМЕ ТЕРОРИСТИ КОИТО ИСКАТ ДА ИМ ВЗЕМАТ ТЕРИТОРИЯТА!
54
0
 
8
 
! Отговори
До преди 3 години
Тази песен е заснета от македонец с пари от държавата СМакедония.Негативните коментари идват от една или две медии. Защо си правите погрешно изводи?Като се чете нещо,хората трябва малко да се замислят.Това което виждате е положително,а не отрицателно отношение от македонците към нас.Т.е. отношението на управляващите.към България е положително,а медиите които критикуват са на опозицията. Там все пак има медийна свобода.Трябва да бъдем малко по-положително.
53
0
 
9
 
! Отговори
* преди 3 години
До снимкатаМежду другото, правилният начин за поставяне на българското знаме вертикално - например, при провесване от прозорец, и т.н. - е точно този, цветовете са в ТОЗИ ред отляво надясно.
52
2
 
3
 
! Отговори
молба преди 3 години
Я дайте разяснения кои са на снимките върху знамето? Важно е за художественото внушение на това дивно произведение на музикалното изкуство? То защо ли питам, те освен български герои, свои нямат, но все пак? Кои са там, на снимките?
51
3
 
21
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Бавно и полека и един по един макетата си признават, че са българи. Все пак е работил в детския хор на Чикаго. Българската диаспора там му е помогнала да разбере истината за потеклото си
50
1
 
1
 
! Отговори
Хичо преди 3 години
До АнонименДрънкаш глупости..Там е имало преброяване на населението има го в Отоманските документи...първо чети после пиши...
49
1
 
15
 
! Отговори
политкоректност? преди 3 години
До АнонименОчевидно политкоректна песен, като от Ален мак! Само че българското знаме си е там! И аз пък мога да си го тълкувам като признаване на принадлежност - айде да видим кой ще ми забрани! Пожелавам на македонските творци успехи и повече български знамена в произведенията им. Това да е само доброто начало!
48
1
 
10
 
! Отговори
пиринско маке преди 3 години
Това явно си е от интериора на Даут паша хамам, какво толкова?А факта, че има такова нещо, говори за корените им, които са си български.Сега е някаква изложба там, но им пречи българското знаме. А че в севрната част на територията им и не само там, се развяват албански знамена, за тях няма значение.Което още веднъж доказва как сърбите изкорениха българщината в Македония!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макетата ще го харесат ама само тия лява дирекция
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си признаеш,че си българни в Македония е все едно да си признаеш,че си еврейн в хитлерова Германия. Много ясно е,че ще те е страх.
45
1
 
2
 
! Отговори
до 36 преди 3 години
Разбирам какво искаш да кажеш и подкрепям напълно, но какво са им направили литовците пък сега? Пак повтарям - това е знамето на Литва! Защо им е да се разединяват с Литва?! Че то е държавица с население колкото София. Но едно е сигурно - и ние и литовците се късаме от смях сега...
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер!"Опитаха се да ни пречупят" ,а българското знаме е на стената.По-ясно от това накъде?Гърч и шут за сърбоманите и коминтерновски тикви:-)))
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четох книга вече не помня на кой бг историк и пишеше,че след преброяване в македонските земи около 50% се определяли като българи,а другите 50% като сърби,турци,албанци,*** и прочие.Става въпрос за началото на 1900г. Предвид общата история на балканите под турско робство ми се виждат логични цифри. Нормално е тези 50% да са спаднали за 100г както са се омешвали в Югославия и както се множът албанците.Да са останали 40% българи. Както е при нас.Ако махнем турците и ромите и става притеснително
42
1
 
10
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
До NDZТой Пендаровски вече не искал да си говори с Каракачанов, ама въобще не искал. Смятал да си говори с Радев и Борисов - и това е. Да не му се наложи обаче точно с Каракачанов да води преговори. Това е човекът, който не им цепи басма и с ясни думи нарича нещата такива, каквито са. И тези списъци - баш са си македонски политици, Стево какво се прави на човек, до който е избухнала пиратка и още не може да дойде на себе си! И на нас ни омръзна да лъжат и да се правят на балами!
41
1
 
14
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Стига вече с РСМ...4 поколения промивка на мозъците дава резултат и от кръвни братя станахме кръвни врагове.Както Северна и Южна Корея, Северен и Южен Виетнам, Източна и Западна Германия...Един народ - две държави....Лошото е, че в стремежа си за обединение сме водили войни, в които в крайна сметка сме загубили беломорието, части от Добруджа, западните покрайнини....Забравете за Македония - тя вече е албански проблем!!!
40
7
 
4
 
! Отговори
Хичо преди 3 години
До 110Бугарете ще го харесат ама само тия с лява дирекция
39
0
 
5
 
! Отговори
110 преди 3 години
Човекот е прагматик, ако не се хареса на северномакедонците, тоа моа да го предлоджи на бугарете.
38
1
 
3
 
! Отговори
раз-два преди 3 години
До АнонименПрав си, няма начин да пее за обединение. Това за "пречупването" вероятно е в смисъла който казваш. Само че и част от народа на РСМ не го е разбрал, а на нас ни дава добър повод да си пишем ей тия работи по-надолу!
37
0
 
14
 
! Отговори
NDZ преди 3 години
Това показва,че има трезво мислещи хора хора в РС Македония .Значи,че ще дойде време политиците им да уврат.За г-н Пендаровски; Изпратете моля Ваш представител да прочете изборните списъци в посочените от г-н Каракачанов общини и тогава говорете!