Борисов за строгите мерки: Хората не носят маски, не спазват дистанция

Здравето на хората било на първо място независимо от цената
Обновена: 18 мар 2021 10:38 | 18 мар 2021 10:38, Камелия Цветанова
628
Борисов за строгите мерки: Хората не носят маски, не спазват дистанция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Никога не съм се ръководил от това дали всички ще ни харесват или обратното. Изборите идват и си отиват. Здравето на хората за нас винаги е на първо място, дори да понесем политическа щета от нашите опоненти. Мисля, че целият бизнес знаеше какви усилия полагахме и полагаме, за да работят във възможно най-меките мерки“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на работно съвещание с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб, съобщиха от пресслужбата на МС.

Още по темата

Борисов коментира, че до 31 март ще се приложат най-строги противоепидемични мерки, защото животът и здравето на хората са най-важни.

„Мерките следва да се въведат за всички места, където има струпване на хора като големи магазини, училищата, ресторантити“, обясни той.

Министър-председателят изтъкна, че настоящите либерални мерки у нас не се спазват, хората не носят маски, не са на дистанция, системата е претоварена и разпореди на здравните власти да предприемат налагащите се спешни действия.

„Преценявайте вие, имате моето разрешение да направите най-доброто от медицинска гледна точка. Стотици милиони се изляха в здравеопазването, за да предпазим живота и здравето на хората, действайте“, каза още министър-председателят Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


628
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
388
3
 
12
 
! Отговори
Познах преди 3 години
още преди месец и половина.Това "отварят", онова "отпускат", за да имат оправдание точно за преди изборите.Сега, поне 100 хиляди хипохондрици, или просто наплашени хорица няда да идат да гласуват. През метър през два на опашка пред секциите, ако е студено и вали - чакане навън, ей ти ги още 10 0 хил. отказали се ( примерно).Кой печели от това - тия дето и сега управляват, независимо дали са "на слънце" или "в сянка".Значи все пак пЛандемия има.Че и президентът на Танзания го самопочинаха...
387
4
 
24
 
! Отговори
azz преди 3 години
"Стотици милиони се изляха в здравеопазването"...изляха се ама в чекмеджето! Нагла тиква!
386
13
 
9
 
! Отговори
1280 преди 3 години
Баце, матриала е лош бе, Искат си чалгата и ракията, кръчмите и моловете, а ти си тръгнал да им обясняваш, че не носели маски и не спазвали дистанция.Ми нали Мангъров им каза че не е нужно, нали президента им каза, че не е вярно, нали слушат президента на Танзания, нищо че умря от Коронавирус. За тях вирОс нЕма, всички ги лъжат за да им е гадно, пръскат ги със самолети и им слагат чипове в простите тикви за да ги манипулират. Баце, и ти си *** верно е, ама те са по-прости, вЕрвай ми.
385
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чекмеджан Българоууби.ец!
384
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чекмеджан ***!
383
6
 
20
 
! Отговори
:) преди 3 години
Ми гледаме от тебе - чекмеджан....
382
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всичките им неадекватни действия са му виновни хората, европейския съюз, фирмите производители, германците, марсианците...Мъка!
381
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са ваксините некадърници?
380
1
 
19
 
! Отговори
продължение преди 3 години
Отворихме ресторантите с половин капацитет- за осми март на маси кючек с пълен капацитет .Няма маски ,няма дистанция .....няма РЗИ всичко е наред.
379
6
 
21
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
По-правилно е да се каже ВЛАСТТА ни е най-важна!!!Под миловидната загриженост за здравето на хората ще се опитат да спечелят изборите със помощта на "контролиран","манипулиран","купен" вот и като добавим ниската избирателна активност заради "псевдо-ковид-мерките" на "слугинския щаб",които ще бъдат "активирани" във правилният момент,а този момент е ясен за хората, които могат да се ориентират във обстановката!!!Да не забравяме и "активното мероприятие"---МЪРТВИ ДУШИ плюс една "патерица" И. Т. Н.
378
12
 
10
 
! Отговори
Тони преди 3 години
Ми не носят ... то народа е *** и не вярва. Затова трябва глоби , закони , контрол, който Ти не го правиш.Не може да оставите хората да се самоконтролират .... те си искат ракия и чалга.
377
22
 
10
 
! Отговори
Маската преди 3 години
Прав е!
376
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 381Ти защо не си под карантина вече като си общувал с тях,доноснико?
375
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Успешният български модел" за борба с COVID 19 се сгромолясва за сметка на човешки съдби и здравето на хората.По-умните разбраха още като почнаха пак да показват по телевизиите Мутафчийски че ще почне нова вълна. До тогава медиите говореха за ковида по машко кпшкото да не е без хич След ксто онзи вампир взе да бръщолеви за нова вълна почнаха да маниполират псар апаратитеп и бройките взеха да скачат Птделно почти всички основни телевизии почнаха 90 процента отвремето да говорят само за кпвид умрели и заразени и да психясват хоратаи ето любомият за ковид *** локдаун наближава. Сега
374
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой си носеше маската под брадата и стана за смях и нарицателно за лош пример в целия ЕС. Да не би да беше Орешарски, а Мутро ?
373
6
 
30
 
! Отговори
А ти за какво преди 3 години
вземаш заплата, некадърнико, само за да се пуйчиш от джипа ли? Неспазващи винаги е имало и ще има, но хлябът и ножът са в теб, контролирай, налагай, прави каквото щеш или се махай. Не се оправдавай с хората като ученичка, виновен за ситуацията и за нелепата смърт на толкова хора си ти.
372
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате Бойко човека от народа поредния му мандат е в кърпа вързан пенсионерите и държавните служители ще гласуват на 80% за него.
371
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това беше неизбежно, вижда се че само строги ограничения помагат да се намали броя на заразените и починалите. Тези който него разбират, или са тъ...пи, или са егоисти, или са го минали, или обичат да мрънкат. Изобщо не ме интересува политиката, голяма час от народа ни е мизерен, мързелив, елементарен, чалгарски и корумпиран. Как да живеем по-добре с такива индивиди.
370
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буци ти отдавна си сменил лева с евро , къде скри евраците от шкафчето Буци , връщай парите и златото суджук
369
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дедо Боре да оди да ора.А Корнелий Сула да се върне при Луций в 1 век пр.н.е