Параграф 22 ли е ситуацията между Борисов 3 и новия парламент?

Депутатите поискаха оставката му, но и да представи Плана за възстановяване
18 апр 2021 14:41, Петя Славова
488

Парагарф 22. Така най- точно може да се опише създалата се ситуация между кабинета Борисов 3 и новия парламент през последната седмица. Депутатите поискаха от премиера да представи плана за възстановяване, но  гласуваха оставката му, припомня Bulgaria ON AIR. Така, ако документът бъде представен в народното събрание и изпратен до Европейската комисия, може да бъде обжалван в Конституционния съд, твърди премиерът в оставка Бойко Борисов.

"На практика не е възможно да изчете в парламента до края на юли, ако искат да им го чета, затова ние в петък го депозирахме в деловодството на парламента и умолявам колегите най- отговорно- приемете го! Той е добре направен.", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата

В Плана са описани стратегиите на министерствата и институциите. Разписани са и парите, необходими за изпълнението на задачите. Така, ако депутатите гласуват плана на ГЕРБ, следващото правителство ще трябва да се съобразява с него и да го променя в движение, съгласувайки с Европейската комисия. Възможно е обаче новата власт да изготви нов план.

"Уважаеми колеги, нещата са във вашите ръце. План може да бъде изпратен и от народното събрание. НС може да ми възложи да изпратя плана в ЕК", каза вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

Кабинетът се отнасял отговорно и към здравната криза. Затова лидерът на ГЕРБ предложи до избора на нов кабинет, указания на министрите да дава председателят на комисията по здравеопазването в народното събрание д-р Александър Симидчиев. Разпускането на щаба било в следствия от гласуваната оставка и това, че в тази ситуацията министрите, избрани за депутати ще сменят министерствата с парламента.

"Този щаб се разформирова, за да може новата власт да си създаде адекватен щаб, каквито бяха заявките в парламента", обясни министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

"Злобата им, реваншизма им, която граничи с ..., айде няма да използвам епитет, стигна до там, че в петък толкова искаха да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета и сега тук възниква първия спор. Да, има член 111, ал. 3, от КРБ, който казва, че до следващо правителство този кабинет изпълнява своите функции. Само че ето как е било предишните години, аз си спомням при Станишев. Чак, когато има ново правителство се приема оставката на старото", допълни Борисов.

От ГЕРБ отхвърлиха и обвиненията, че фискалния резерв е стигнал минималния праг.

"Фискалният резерв къч 31.03 т .г възлиза на 7 млрд и 900млн лв. В началото на следващата седмица ще надхвърли 8 млрд лв. Тоест ние имаме 2 пъти по- голям резерв от минимално изискуемия по закон". това заяви Кирил Ананиев

 Борисов не пропусна да напомни, че ГЕРБ е първа сила в 24 избирателни района.
"Събрали се старото БСП срещу мен- Таня, Мая и Корнелия. Време е да управлявате, управлявайте. Вече ние не сме ви нужни. Управлявайте! ", категоричен е Борисов.

Премиерът в оставка изтъкна и успехите на управлението в кризите- мигрантската и гръцката финансовата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
14
 
19
 
! Отговори
За сведение преди 3 години
др. Бойко Борисов е напълно делегитимиран и УВОЛНЕН от Народа!
60
10
 
20
 
! Отговори
Иво Петров преди 3 години
Каквото повикало, такова се обадило !Първо злобните реваншиски мераклии за власт да се извинят за лъжите, обидите и манипулациите които бълваха в последно време с които обиждаха над един милион души., а след това може и да ме канят където си искат !
59
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бас, че самият Борисов въобще не е чел този прословут План!
58
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов прави план за излизане от кризата която той предизвика. хахаха
57
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв параграф, какви пет стинки :)) Баце не се е предал, вижда шанс да дойде на бял кон, затова държи в шах сбирщината срещу него :)) Все пак си беше падишах дълго време, нормално е да им прави мръсно, все пак е с шизофрения със склонност към мания за величие :))
56
16
 
15
 
! Отговори
Какъв преди 3 години
Параграф 22 бе . Ясно е и на децата,че вика ли те Парламента на обяснения си длъжен да с явиш независимо дали си в отпуск в болнични или др.измишльотини и дали си премиер или обикновен гражданин. Така че ,,днес,, не заблуждавайте хората. Парламента може да гласува ,,Вожда,,да бъде заведен и насила има и пълното мнозинство.
55
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рече Гойко да бъде цар за още един път, но настъпи мoтикaта.Сега ще строи магистрали от затвора.
54
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нека новото правителство да каже колко млд заеми взе тиквата!
53
9
 
6
 
! Отговори
най-доброто за САЩ преди 3 години
Русия посъветва САЩ, че най-доброто за Америка е военните кораби да напуснат Черно море и да стоят по-далеч от бреговете на Крим. Русия е убедена, че провежда верен курс, и няма да се отклони от него.
52
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, Борисов си призна най накрая че е неук и не може да чете ....
51
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и плана ако е като новата конституция.... олеле мале!
50
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата не може да преглътне, че му нареждат да се яви пред работодателят си в случая народното събраниеси. Свикнал е да си прави каквото си иска и досега му се получаваше благодарение на гербавопатриотарското мнозинство .
49
20
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ОТГОВОРНОСТИТЕ на "кабинета бориссофф" НЕ приключват с подаване на оставката му!!!!!!!НОМЕРА с "ПИТО-ПЛАТЕНО" НЯМА КАК ДА МИНЕ!!!!../съд и присъда за целия Боко Харем!!!..БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!..Иначе И СЛЕДВАЩИЯ МЕРАКЛИЯ ще тръгне по пътя на бабуина от Банкя!!!/
48
19
 
12
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
С 400 евро заплата живее ли се? Никога повече ГЕРБ.
47
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако днешната опозиция търси реванш и отмъщение към Герб агресията им подхожда.Ако искат да управляват в ползу роду е нужно да бъдат тихи,но бдителни.Много плямпат и врякат.
46
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата стана същи партизанин - дезертира, крие се и саботира всичко в държавата. Остава и мандри да напада...
45
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толуп , не се ли наяде.Разполагаш с милиони .Не ти ли стигат.Дай път на други нови хора.Знаеш,човек гол идва на тоя свят игол си отива.
44
18
 
6
 
! Отговори
Дядо преди 3 години
Като виждам накъде отиват нещата, ще гласувам за Атака на следващите избори.
43
14
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Последния софиянецА ДАНО СИ ПРАВ, ЧЕ ОТДАВНА ЧАКАМ НА БОРИСОВ ДА МУ СВЕТЯТ МАСЛОТО!
42
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Аркан е военнопрестъпник!