ГЕРБ върна мандата на президента Румен Радев

Политическите партии проявиха незрялост, обяви Даниел Митов
Обновена: 23 апр 2021 10:50 | 23 апр 2021 10:36, Красимир Ангелов
291

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Номинираният от коалицията ГЕРБ-СДС за премиер Даниел Митов върна мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

Още по темата
"Коалиция ГЕРБ-СДС направи честно, открито и прозрачно усилие да проведе разговори с политическите партии за съставяне на кабинет. Бяхме подготвени с екип, с предложение, за съжаление политическите партии арогантно и безотговорно проявиха политическа незрялост и отказаха разговори с нас”, заяви Митов пред държавния глава.

"Затова следваме конституционната процедура, за да връчим отново подадения мандат“, посочи кандидатът за премиер на ГЕРБ.

От своя страна президентът Румен Радев каза, че в близките дни ще обяви кога ще връчи мандат на следващата политическа сила.

"България има нужда от стабилно правителство, посочено от българския парламент на основа на принципи и приоритети. Защото само такова правителство може да излекува България от кризата“, заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С две думи: голем кеф.
174
7
 
18
 
! Отговори
До 190 преди 3 години
"Трябва да има незабавна демутризация в България"Едни мутри гоним, а други мутри влязоха. А ухилената мутра с вдигнатият юмрук?
173
4
 
17
 
! Отговори
Радост Румен Радева преди 3 години
Гледам ухилената физиономия на Радев. Човекът не успява да скрие радостта си.
172
7
 
5
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Това ли е новия лидер на герб ?щом той предава мандата.на ителигентен млад мъж ми изглежда .
171
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боце го боцнаха и стана окончателно *** на историята.
170
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра новина!
169
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"България има нужда от стабилно правителство, посочено от българския парламент на основа на принципи и приоритети. Защото само такова правителство може да излекува България от кризата, заяви Радев.Така е - принципите и приоритетите на мутрите бяха кради, кради и пак кради, което не може да са нормални принципи и приоритети.
168
8
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
Това, което тук са пропуснали да отбележат, са думите на президента Радев, който призовава партиите към диалог между тях, за да съставят стабилно правителство - написана е само втората половина от думите му.А това няма да е лошо да го сравним с думите на Даниел Митов от ГЕРБ, който призовава пък за лоялност!!!Лоялност към кого???Схващате ли тънката разлика: Диалог / Лоялност?
167
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Телевизии на 112-о място: Пряко излъчване от хола на Вожда
166
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е доволен, видимо.
165
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има незабавна демутризация в България. Всичко останало е след това.
164
2
 
6
 
! Отговори
БСП преди 3 години
2-3 Но винаг представени в парламента. От 30 години до ден днешен.Колко политически проекти се извървяха в парламента? Влизат силни-вилни..а днес дори имеата им непомним.То не бяха СДС, ОДС, НДСВ, РЗС,ББЦ, АТАКА, ВМРО и още много. Идват и си отиват.Единствено БСП и ДПС са постояно парламентасрно представено от деня на първия демократичен парламен.
163
3
 
4
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
До Факт"2. Да се окаже по-глупаФ отколкото го мислим и да гласува отново замутри и калинките им."ОбъркА ме, те мутри с калинки има в ГЕРБ, които наричат другите "популисти", макар те да не спряха да дрънкат колко са незаменими?!?
162
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нови избори в края на ЮЛИ ! Това е целта. Ще отидат хората на ДПС, бабите на БСП и бабите на ГЕРБ дето им дават по 50 лв месечно. Останалите ще са отпуска, на море и във ваканция..... Следващият парламент ще е някак си по-спокоен. Хората на бившето КГБ + някои симпатизанти на сегашното ГРУ на РФ.
161
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, да се организираме на протест срещу мутрочалгарите!Накрая ще се редим на опашки за депозитите си като при Орешарски!
160
4
 
8
 
! Отговори
Prima преди 3 години
Чалгарите защо пишат 'Мачкай Слави"? Мъчно им е за вожда, но ние не сме го виждали 20+ дни. Може би да мачка чаршафите и одеялото, с което се е завил през глава? От ден на ден в този парламент ви излизат кирливите ризи, затова още другата седмица ще хвърлите бялата кърпа. В момента наливате вода в мелницата на Бойко с неадкватност. При нови избори ГЕРБ ще вземете 10. То това и целите, да лаете отстрани, а не да управлявате. Кажете защо ни губите времето като нямате идеи, експерти и понятие?!
159
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЙДЕ СЛАВЕЙЧЕЕЕЕ, ДАВАЙ! ТИ СИ!
158
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 175"С крадци не се преговаря."Само не мога да разбера - подкрепяш ГЕРБ, че не преговарят с някой партии или че другите партии не преговарят с ГЕРБ.Просто в момента крадци с крадци не преговарят, защото си мислят, че те после, ще лапнат по-голямото парче. Ама така най-много ги устройва БСП и Прецедента, защото тяхно ще е временното правителство.
157
1
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До БСПВидяхме ви :))) От вечно втори, сега трети. После ще сте непоклатим стожер на 4-то място, като отворят чалгарите неограничен брой секции в Турция и ДПС стане трета сила
156
13
 
6
 
! Отговори
БСП преди 3 години
ГЕРБ са политически труп точно като НДСВ.Бойко Борисов заминава при Симеон Сакскобурготски в Испания.Да ронят сълзи заедно.Поредната провалена партия.. Но БСП остава непоклатим стожер в българската политика