Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май

Около Народното събрание трябвало да има кордон от хора
292
Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май
Снимка: БСП

"Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ са четирите партии, които са най-големите врагове на два милиона български пенсионери, смята народният представител от БСП Велизар Енчев.  

"В петък, 7 май, от 09.00 часа, около Народното събрание трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани. Депутатите от БСП продължаваме битката за българските пенсионери. Предстои съдбоносно второ гласуване за преизчисляване на пенсиите.

На първо гласуване депутатите одобриха с огромно мнозинство предложението на БСП. Но в нарушение на парламентарния правилник, който е със силата на закон, председателят на НС Ива Митева не позволи второ гласуване, поради което окупирахме трибуната и заседанието бе прекратено.

Ние искаме справедливо индексиране на всички пенсии, а не унизителни подаяния по Великден и Коледа. Необходимият един милиард е в „Сребърния фонд“!

Сега или никога трябва да победим антисоциалната система, която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“...

На 5 май паднаха маските на партийните слуги на българския капитализъм!

Всъщност тези четири партии са най-големите врагове на два милиона български пенсионери - най бедните и най-болните пенсионери в Европейския съюз. 7 май е Денят на истината!", написа народният представител от парламентарната група на "БСП за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още по темата: БСПВелизар Енчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
13
 
16
 
! Отговори
баба Гица от Сомовит преди 2 години
До предателя с 215Какво общо има тук Президента в кашата която сте забъркали, вие гробарите с подмятаните досега ПРЕДИЗБОРНОпо 50 лева на "калпак":За тези които взимат по 200 лева и другите дето са с . . .1200 !
188
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да задам Онзи въпрос:Не питайте какво е направила България за вас, а какво сте направили вие за нея?На първо място:Каква е ползата от вас за другите?Повечето от вас търсят само изгода за себе си.В най-добрия случай търсят полза за семейството си.После защо не сме като другите успели държави?Едва ли има по-саможиво жи-вот- но от българина.
187
0
 
11
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
До АнонименИ така да е. А то е така. Това не е нито повод, нито причина днешната пенсионна система да е несправедлива. Пенсиите трябва да се актуализират редовно, така че всеки да получава дела, който му се полага. Дела, не сумата.
186
19
 
17
 
! Отговори
ЕНЧЕВ, преди 2 години
стига с тези бунтове!ВИЖ каква каша забъркахте БСП,ИТН,ИМВ и Президентът!Благодарение на оплювания Премиер- нещата вървят!
185
3
 
20
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Какво е било преди 44, преди или след 89 г., мен лично не ме интересува, защото нямам особен афинитет към историята. Мен ме дразни фактът, че родителите ми, които се пенсионираха преди 10-тина години получават с около 150 лв. по-ниска пенсия от свои колеги, които се пенсионират сега - говорим за сравними заплати, сравним стаж, сравним принос. Без значение колко са средствата за пенсии, те трябва да се разпределят СПРАВЕДЛИВО. За това става въпрос.
184
14
 
7
 
! Отговори
Млад комунист преди 2 години
Време е вече за истинска комунистическа партия която ще вземе всичките ваши. БСПарски гласове.
183
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този от кой град го избиратСамо да кажа на изберателите на този Велизар Този Човек е Заразен от Червения Вирус и е Неадекватен
182
1
 
16
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Не знам дали коментиращите са гледали вчера "дебатите" в НС. Аз ги гледах. Въпросното предложение беше гласувано единодушно от всички партии - само с един глас против от ДБ. Това идва да покаже, че никой - било то комунист, антикомунист, антигербераст и пр. - не посмя в открито заседание да отрече, че промяната е справедлива и крайно наложителна. Самите те останаха изненадани от резултата и, силно притеснени от реакцията на кукловодите си, побързаха да го хвърлят в коша / някое чекмедже в НС.
181
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички БКП БСП са като този и Радевмного са Войствениискат отнов да Избият Опозицията в BG
180
2
 
11
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До До азеБлагодаря за поправката. Това обаче не променя нищо, ама нищо. Не са важни числата а това как е конструирана системата. Смисъла е ясен. Колкото си по богат толкова по малко данъци плащаш. Това е така вече 30 г. Всички партии защитават тази система. Не си мислете, че някой ще промени нещо. Това е все едно Слави да вземе властта и да си обложи доходите с 50% данък. Такива промени по света са ставали само со кютек и бесене на чорбаджиите по стълбовете. Справка Икономическа История на Евро
179
9
 
10
 
! Отговори
Гого преди 2 години
Да отидат пред домът на мутрочалгаря и на майчето.със черни знамена и ковчези .и за капак при фигуранта
178
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСЕКИ пенсипнер куршум по връгаБойната партия БСПБСП вдига война Българи срещу БългариТова е Велизарчо
177
0
 
11
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До АнонименТи пък как ги сметна. Колко ще са хората с такива големи пенсии? Освен това тавана ще се запази до нивото на пенсията на Президента. В нормалния свят ако не си плащаш данъците и те хванат си чао, затвор, конфискации и т.н. Но в БГ системата е направена така, че да не принуждава плащане на данъци а даже се дава начин за не плащане. колкото си по високо във финансовата пирамида толкова по големи вратички за неплащане по закон имаш. Системна корупция ...
176
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да е странно за някои, БСП е единствената партия, която работи в подкрепа на бизнеса, а не на работниците
175
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП винаги са били срещу бизнеса в България и продължават БСП- Държавата се крепи, седи, храни, работни места от БИЗНЕСА
174
0
 
4
 
! Отговори
До азе преди 2 години
Изостанал си с години. Максималната осигурителна сума е 3000 лева вече доста години. Принципно тази сума е добре да бъде колкото 8-10 минимални заплати, но да я има.
173
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този комунист Велизар Енчев вижда, че БСП вече замира и след време може да остане в историята както НДСВ и сега призовава за бунт пенсионерите за да гласуват на 11.07 за БСП. Всичко е борба за власт.
172
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЯзеКато плаща пенсионна вноска върху 5000 и 10000 лева трябва да взема после 10 пъти по-голяма пенсия от този дето плаща вноска върху 1000 лева и ще стане така че тия с големите заплати като се пенсионират ще изядат пенсиите на хората с ниски заплати.
171
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки пенсионер коршумнапред БСП разсипнициБКП БСП Радев Нинова ни водят към нов ФАЛИТ
170
3
 
2
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До Без ДЗПОНе събраното ДДС До 2016 г. беше 16 млрд. От 2016 г. до сега е поне още толкова. После, сума над 2600 лв. доход не се облага със плащания. Ако получаваш доход от 5000 лв. ще плащаш пенсионна осигуровка все едно вимаш 2600 лв. а би трябвало да си плащаш за 5000. А тези който се водят собственици, директори и мениджъри на фирми въобще не плащат нищо, понеже не се водят на заплата. Отделно масово фирмите си крият доходи и се изкарват на 0. НефтоХИМ ЛукОйл например не плаща нищо ...