Намаляване на жертвите по пътя – сред приоритетите на Георги Тодоров

Транспортният министър ще назначи проверка на ремонта на 15 стари локомотива
21 май 2021 15:28, Красимир Ангелов
46
Намаляване на жертвите по пътя – сред приоритетите на Георги Тодоров
Снимка: БГНЕС

Една от основните ни задачи ще бъде намаляването на жертвите по пътищата, обяви служебният министър на транспорта Георги Тодоров, който представи приоритетите си.

Провеждането на честни и демократични избори и недопускането на срив, в който и да е аспект на транспортната система, са двата основни приоритета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

"Проведох среща с ръководството на "Информационно обслужване" АД, на които дадох указания да се подпомага професионално и експертно работата на Централната избирателна комисия", поясни Георги Тодоров. Аналогични разговори са осъществени с ръководствата на Държавната агенция „Електронно управление“ и със структури към Министерството на икономиката, като Български институт за стандартизация и Български институт по метрология, на които са дадени инструкции да се спазват изцяло указанията на ЦИК.

Като една от конкретните задачи в областта на транспорта, Георги Тодоров очерта изготвянето на критерии за превръщане на летателните площадки в летища за международни полети. Към момента готовност за това имат обектите в Русе, Лесново, Приморско, Балчик, Казанлък и София-Запад. По думите му, по този начин ще бъде дадена глътка въздух за авиацията.

"Заедно с Министерството на отбраната, ще сформираме експертна работна група, която да разгледа съвместното ползване на летищата от военната и гражданската авиация“, каза още той, цитиран от БГНЕС.

"Една от основните ни задачи ще бъде намаляването на жертвите по пътищата. Безопасността и сигурността на превозите, животът и здравето на хората, е основен приоритет. През следващите месеци ще работим с МВР за ефективно прилагане на нормите в наказателното право във връзка с вандалските посегателства върху жп инфраструктурата и подвижния състав", каза още министър Георги Тодоров.

Транспортният министър също обяви, че ще назначи проверка на възложен от БДЖ ремонт на 15 стари локомотива на стойност 27 млн. лв. по така неречената процедура „инхаус“.

"Ще управляваме честно и почтено, екипът на министерството е изцяло от професионалисти и доказани експерти от системата на транспорта", заяви Тодоров.

"Новият заместник-министър Христина Велинова е в системата от 1999 г. и се е занимавала с автомобилен и въздушен транспорт. Заместник-министър Нели Андреева е в системата на транспорта от 2006 г. и е с експертиза в управлението на проекти. Красимира Стоянова, началник на кабинета е дългогодишен служител в министерството. Иван Марков, главен секретар, изпълнява тази длъжност повече от 10 г. Диляна Дойчинова ще ръководи „Връзки с обществеността и протокол", поясни служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Дали ще управлявате честно и почтено ще се види по-късно и ще го кажем ние, а не вие.
15
0
 
1
 
! Отговори
Жеко преди 2 години
Аз едно се чудя защо тея се изказват така свякаш ше са на власт 4 години?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя кон не можа ли нещо смислено да каже. То и баба ми може това да изрече. Тоя колко думи последователно може да каже в едно изречение???
13
1
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Сандо КанЩе охранявам цяла нощ на любовницата ваджайната, че мъжа и заминава за морето да си движи мандрите и складовете :))) Чакам я само да дойде, към 18 часа и ви оставям да бистрите тук на спокойствие политиката, да сваляте правителства и да преначертавате границите на глобалната геополитика :)))
12
0
 
7
 
! Отговори
Ало преди 2 години
От 30 години ми е приоритет да пусна мощна пръдня и да се изпацуля, когато чета поредната порция конски *** от поредния управляващ.
11
0
 
4
 
! Отговори
до пияницата преди 2 години
Искам магистрала до моето село и самолетни билети за 5лв до Варна и Бургас.
10
1
 
6
 
! Отговори
Сандо Кан преди 2 години
До пияница мистикЯ лагай обратно да спиш, че довечера смяната ще почне. Как ще охраняваш цяла нощ без да си спал?
9
1
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Обещавам, ако ме направите министър на каквото и да е, сред приоритетите да ми е да направя средната заплата 5000 евро, пенсията 2000, всички пътища да са с първокласна настилка, държавните поръчки да са с честни конкурси, да въведа електронна администрация, да сваля лихвите на банките и да направя апартаменти по 10 000 лева, като при бай Тошо, че балона много са го надули :))) По цял ден ще седя в къщи и ще мисля за тези приоритети, само на края на месеца ще ходя да се разписвам за заплатата
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да намалеят жертвите, трябва да се ограничат извършителите. И в този ред на мисли, излязоха ли числата от токсикологията на Веждичката? Не заради другото, залагаме на вързано с един приятел.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жертвите никога няма да спрат. Докато печалбарите раздават книжки на куцо кьораво и съкато. Всеки ден съм по пътищата такава ми е работата. От самоубиици пътищата са препълнени. Най елементарни правила не спазват Като това да спазват дистанция от поне една кола разстояние. Карат като каруцари след запой. Никакви ограничения на скороста не спазват. Натискат газта кото че ли имат крила и ще излитат. Това племе без война се изби. Колко по бързо толкова по добре. Не са полезни за земята.
6
1
 
3
 
! Отговори
Елемаг преди 2 години
Отварям "Maps"-a да видя как е за Бургас,че утре ще пътувам.Едно ПТП на Вонеща вода,друго ПТП на Гурково.А още не са почнали дори следобедното изнасяне селяните.До довечера ще е весело!!!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
едно време царя на опраи за 800 дни, тия ще ни опраят за няма и 80 дни
4
2
 
5
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Добре, че са тези да оправят държавата за 90 дни. Ако останат още 90 Радев и компания ще направят БГ най-богатата държаяа в ЕС, ще трябва да слагаме визи за Шведи, Германци и др слаборавити държави.
3
2
 
10
 
! Отговори
Почна се преди 2 години
Какво ЩЕ правят новите от военната хунта на Радев - наслушали сме се на празни приказки и кухи фрази от техния шеф ! Кажете КАК ! И започнете работа ! Стига с пожелания !
2
1
 
8
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
Поредните ланкаджии, цопнали на служебни постове, само че скочили с парашут от друг самолет. Щял щял.. За 3 месеца какво ще промените бе?
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а жертвите от започналия комунистически режим как ще се намалят