Смяна на караула: Борисов заменя стари депутати с младежи от ГЕРБ

Партийният лидер сам се произнесъл за всяка една от кандидатурите
Обновена: 7 юни 2021 09:26 | 7 юни 2021 09:26, Камелия Цветанова
318
Смяна на караула: Борисов заменя стари депутати с младежи от ГЕРБ
Снимка: Facebook

Близо половината от досегашните лица в листите на ГЕРБ ще бъдат подменени от младежи на 20-30 години. Това е резултатът от продължаващите вече месец постоянни срещи на бившия премиер и лидер на партията Бойко Борисов с младежките структури.

Още по темата

За влизането на всеки един от младите в листите Борисов се бил произнесъл лично след разговори, разкриха източници от партията пред „24 часа“.

Водачите засега остават същите като на 4 април. Борисов ще е начело в 25-и МИР в София и в Пловдив, Костадин Ангелов във Варна и Търново, Любен Дилов-син - в Бургас. Нов ще е само водачът в 24-и МИР - бившият външен министър Даниел Митов, а в третия софийски район начело ще е лидерът на СДС Румен Христов.

“Новите млади попълнения, които влизат в партията, трябва да ги подготвим за общински съветници, кметове, областни управители. Аз приветствам решенията на Нунев и във Враца, и в Русе, и в Ямбол точно такива млади хора да се изваждат

на позиции, на които реално от тях да зависи, а не само да лепят плакати и да правят шатри, като дойдат избори”, каза Борисов пред областните ръководители и част от кметовете на ГЕРБ.

Стари знакови лица вече се оттеглиха и тази вълна продължава. Менда Стоянова и Красимир Велчев изпаднаха от листите още за 4 април. На предстоящия вот няма да участва и Вежди Рашидов, а позицията му в пловдивската листа заема Пенчо Малинов. Той е бил 2 мандата общински съветник.

Само 21-годишен, Георги Кръстев замени Пламен Нунев в Русе не само в листата, но и като областен координатор. Той още учи право в Русенския университет.

Друго ново лице е 25-годишният учител по математика в класическата гимназия Георги Георгиев.

Той заема избираемото четвърто място в 24-и МИР - София. Родом е от Варна и завършва математика и информатика в Софийския университет. В ГЕРБ е от 2015 г., а желанието му да се присъедини дошло още докато е в гимназията.

“Тогава постоянно чувах, че България е на последно място в разни класации, че страната ни е неприятна и всички трябва да емигрираме. Исках тези думи да се премахнат от обществото, да останат в миналото. Исках България да заема първото място в добри класации и да бъде давана за пример като хубаво място за живеене”, обясни Георгиев.

Само на позиция по-надолу в листата на 24-и МИР също е поставен младеж на партията. Драгомир Младенов, на 29 г., е възпитаник на класическата гимназия, завършва история и геополитика на Балканите в СУ. Занимава се с търговия на платове. Драгомир влязъл в ГЕРБ след загубата на президентските избори през 2017 г. “Привърженик съм на партията още от 2009 г. Тогава не можех да гласувам и убедих баща ми да гласува за ГЕРБ с аргумента, че Бойко Борисов като кмет освети църквата срещу нас”, разказва младият гербер. Той вече има опит на избори. На 4 април бе в същата листа, но под номер 16. Тогава събра 164 гласа. Въпреки това при последната си среща с Борисов получи похвали за работата си.

Драгомир и Георги са единствените членове на партия в семействата си. Това не е така за 7-ия в листата за 26-и МИР в София-област. 29-годишният лекар д-р Антонио Тенев е специализант по детска хирургия в “Пирогов” от 3 години. Баща му - също лекар и майка му, която е адвокат, са членове на ГЕРБ. Антонио е от Костинброд, завършва столичния Медицински университет и се присъединява към партията преди 10 г. Разказва, че за да попаднеш в листите, трябва да си реализиран в професията си.

“На 18 г. нямаш много представа какво представлява ляво, какво дясно. Основното, което ме водеше да се занимавам с политика и тогава, и сега, е желанието да помагам на другите хора. ГЕРБ е показала, че е отговорна партия”, каза Антонио пред “24 часа”. Неговата политическа кауза е качественото здравеопазване. За да попаднеш сред младежите, които са новите лица в ГЕРБ, трябва първо да си изявен в професията си, споделя Антонио наблюденията си от срещите с Борисов.

Наполовина е подменена с млади хора листата на ГЕРБ в Плевен. От нея са извадени Пламен Тачев и досегашният областен лидер Мирослав Петров, който освободи и предаде партийния пост на Валери Лачовски от общинската структура в Кнежа. 37-годишният специалист по икономика и здравен мениджмънт бе осми в априлската листа, но сега ще е на по-добра позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
9
 
! Отговори
заглавие преди 2 години
Костадин Ангелов и службите са знаели за трафика на органи в България. Интерпол е сигнализирал
130
2
 
9
 
! Отговори
ami преди 2 години
предполага се че начело пак са старите верни барутници, тия са записани колкото да има някой да гласува по семейна линия. хитрите сметки на бую - едва ли някои от тях ще влезе
129
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, герб 3 или 4 политическа сила в следващия парламент.
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
интересно ми е , как ще ме "сложат" на позиция "областен управител" и да очаквам, че нещо ще зависи от мен?
127
9
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Ето ги пак са тук джедаите на Бабикян, Тошко Африкански и Бабикян, значи са на пълен работен ден, ами нормално е сега им е времето до изборите да захлебят. Но трябва дажвсички да признаят, че дължат надниците си на Боци, иначе ако го нямаше кой ше им плати, за да плюят по цял ден.
126
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И пак плюете. Нали взимат млади хора, висшисти, не със средно. И пак плюете. Кажете как иначе се става депутат? Как се създава партия? Кажете ми кой финансира Манолова и Христов? БСП, ДПС - ги знаем. За мен накрая ръководителят е виновен. Както Фъндъкова е виновна за некачествения Граф и липсата на градини. Просто не става за кмет от мноооого години. Какъв мръсен град е София? Даже и тревата не косят. Пред общината в Младост крокодили скоро ще има. Сметища нелегални навсякъде....
125
6
 
13
 
! Отговори
СССР преди 2 години
ГЕРБЕРСКОТО НИЩОЖЕСТВО НАРЕЧЕНО ТИКВА СИ МИСЛИ ЧЕ КАТО СЕ ПОКАЗВА С ВНУЦИТЕ СИ И С МЛАДИТЕ СИ ГЕРБАВИ ИЗЧАДИЯ ЩЕ СПАСИ КОЖАТА,ЧЕ ЩЕ ГО СЪЖАЛЯТ ХОРАТА ,НИЩОЖЕСТВО НИКАКВА ЖАЛ ЗА ТЕБ ИСКАМЕ ТЕ РАЗПЪНАТ НА КРЪСТ И ИЗТЕЗАВАН ПО НАЙ БРУТАЛНИЯ НАЧИН ,ДА НАХРАНИМ УКРАЙНЦИТЕ НА ОБЯД С ТЕБ ТОВА ЗАСЛУЖАВАШ ИЗЧАДИЕ ГЕРБАВО.
124
6
 
10
 
! Отговори
айде в канализацията преди 2 години
Буци нема полезни ходове,ако беше подал оставка миналото лято сега щеше да е друго.
123
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е каква смяна на караула,като Боко пак се е кандидатирал.Сега до дъртите послушковци ще се наредят и младите.Зер депутатската заплата не е за изпускане.
122
0
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
До колкото виждам тролска та атака стих на за момента.Очевиден е почеркът от Fakti, Frognews и Dnevnik, защото в тези сайтове коментарите(не случайно) се подреждат в последователност последния постнат излиза последен по ред, а хората четът първите 50 и се сумата, че това е начина да се въздейства с такива атаки. Тук обаче последния постнат коментар излиза първи за четене и така тролски те коментари отиват на зад, само че троловете правят това за което им се плаща- мятат по*мия тя и бягат
121
4
 
7
 
! Отговори
боже преди 2 години
Дулу-вулвието на ГРЕП родило мисъл:Десислава Атанасова: Дали в президентството не обмислят вето на закона Магнитски - Информационна агенция ПИК
120
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия 20-30 годишните за какво по-точно ги бива?Като гледам не излизат от чалготеките,та се питам какво са научили досега?Боко се хваща за тях като удавник за сламка.Е ще му гледаме сеира отново.
119
6
 
16
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Гербави тролчета до 11 ще си взимате по 20 лв да цъкате минуси ,а после ще виете като вълк на месечина от глад ***.
118
6
 
20
 
! Отговори
Комисионерин преди 2 години
Върви преброяване на гербаджийските *** в сайта. Цялата редакция на пик и блиц са впрегнати да пишат мнения и да цъкат минуси в сайта, за да си изкарат заплатките. Сполай ви, продажници, парите не миришат!
117
5
 
17
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Продължават да се гърчат гербавите ,не разбрахте ли че вожда ви е прочетена книга нищожеството,сега се чуди с младите с внуците си как да спаси кожата нищожеството,ама прошка няма за изчадието от Банкя, колко народ е изгонил и разплакал чекмеджан.гърчете се червей много ме радвате като ви гледам как се гърчите ***.
116
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тия 20-годишните ще ни оправят.Сигурно вече ги е научил как се краде.За друго едва ли стават.
115
3
 
15
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Прескачат се мутрите по морето че няма и стотинка за тях нищожествата,изгонени от работа две треторазрядни мутри ги базикат украинците искаш ли 10 лв ,до миналата година мутрата взимал по 40 лв за шатра сега обикаля като мишка ,браво на служебното правителство за един месец се усеща свободата от мутрите по морето създадени от Чекмеджан Чекмеджане чекмеджане искаме те в затвора 80%от Българите изчадие корумпирано.
114
3
 
14
 
! Отговори
Мхмм... преди 2 години
Хаха, нечии неслучайни синковци и щерки - марионетки в ръцете на олигарсите. Ай честито и на добър път...
113
3
 
16
 
! Отговори
Комисионерин преди 2 години
Истината е, че почти никой не иска да си плати таксата за място в листите на герб, защото виждат на къде отиват нещата, към 9 септември. Тъй като желаещите да си купят фабрика на 8 септември намаляха почти до нула, бат Бойко трябва да напълни листите с талаш, ама му вика подмладяване. Какво ще управлява и ще направи за нас един 25 годишен учител, аре стига глупости!П.П. Аз ще гласувам за оная русата фльoрца в ляво на снимката, с черния ханцунг, само да разбера в кой район е и се места там!Ха-ха
112
11
 
14
 
! Отговори
Дуна преди 2 години
Късно е буци, ако си беше подал оставката миналото лято щеше да имаш шанс. Сега вече колко и комсомолци да вкараш все тая. Що не се разграничиш от влади, мента и сие ?