Смяна на караула: Борисов заменя стари депутати с младежи от ГЕРБ

Партийният лидер сам се произнесъл за всяка една от кандидатурите
Обновена: 7 юни 2021 09:26 | 7 юни 2021 09:26, Камелия Цветанова
318
Смяна на караула: Борисов заменя стари депутати с младежи от ГЕРБ
Снимка: Facebook

Близо половината от досегашните лица в листите на ГЕРБ ще бъдат подменени от младежи на 20-30 години. Това е резултатът от продължаващите вече месец постоянни срещи на бившия премиер и лидер на партията Бойко Борисов с младежките структури.

Още по темата

За влизането на всеки един от младите в листите Борисов се бил произнесъл лично след разговори, разкриха източници от партията пред „24 часа“.

Водачите засега остават същите като на 4 април. Борисов ще е начело в 25-и МИР в София и в Пловдив, Костадин Ангелов във Варна и Търново, Любен Дилов-син - в Бургас. Нов ще е само водачът в 24-и МИР - бившият външен министър Даниел Митов, а в третия софийски район начело ще е лидерът на СДС Румен Христов.

“Новите млади попълнения, които влизат в партията, трябва да ги подготвим за общински съветници, кметове, областни управители. Аз приветствам решенията на Нунев и във Враца, и в Русе, и в Ямбол точно такива млади хора да се изваждат

на позиции, на които реално от тях да зависи, а не само да лепят плакати и да правят шатри, като дойдат избори”, каза Борисов пред областните ръководители и част от кметовете на ГЕРБ.

Стари знакови лица вече се оттеглиха и тази вълна продължава. Менда Стоянова и Красимир Велчев изпаднаха от листите още за 4 април. На предстоящия вот няма да участва и Вежди Рашидов, а позицията му в пловдивската листа заема Пенчо Малинов. Той е бил 2 мандата общински съветник.

Само 21-годишен, Георги Кръстев замени Пламен Нунев в Русе не само в листата, но и като областен координатор. Той още учи право в Русенския университет.

Друго ново лице е 25-годишният учител по математика в класическата гимназия Георги Георгиев.

Той заема избираемото четвърто място в 24-и МИР - София. Родом е от Варна и завършва математика и информатика в Софийския университет. В ГЕРБ е от 2015 г., а желанието му да се присъедини дошло още докато е в гимназията.

“Тогава постоянно чувах, че България е на последно място в разни класации, че страната ни е неприятна и всички трябва да емигрираме. Исках тези думи да се премахнат от обществото, да останат в миналото. Исках България да заема първото място в добри класации и да бъде давана за пример като хубаво място за живеене”, обясни Георгиев.

Само на позиция по-надолу в листата на 24-и МИР също е поставен младеж на партията. Драгомир Младенов, на 29 г., е възпитаник на класическата гимназия, завършва история и геополитика на Балканите в СУ. Занимава се с търговия на платове. Драгомир влязъл в ГЕРБ след загубата на президентските избори през 2017 г. “Привърженик съм на партията още от 2009 г. Тогава не можех да гласувам и убедих баща ми да гласува за ГЕРБ с аргумента, че Бойко Борисов като кмет освети църквата срещу нас”, разказва младият гербер. Той вече има опит на избори. На 4 април бе в същата листа, но под номер 16. Тогава събра 164 гласа. Въпреки това при последната си среща с Борисов получи похвали за работата си.

Драгомир и Георги са единствените членове на партия в семействата си. Това не е така за 7-ия в листата за 26-и МИР в София-област. 29-годишният лекар д-р Антонио Тенев е специализант по детска хирургия в “Пирогов” от 3 години. Баща му - също лекар и майка му, която е адвокат, са членове на ГЕРБ. Антонио е от Костинброд, завършва столичния Медицински университет и се присъединява към партията преди 10 г. Разказва, че за да попаднеш в листите, трябва да си реализиран в професията си.

“На 18 г. нямаш много представа какво представлява ляво, какво дясно. Основното, което ме водеше да се занимавам с политика и тогава, и сега, е желанието да помагам на другите хора. ГЕРБ е показала, че е отговорна партия”, каза Антонио пред “24 часа”. Неговата политическа кауза е качественото здравеопазване. За да попаднеш сред младежите, които са новите лица в ГЕРБ, трябва първо да си изявен в професията си, споделя Антонио наблюденията си от срещите с Борисов.

Наполовина е подменена с млади хора листата на ГЕРБ в Плевен. От нея са извадени Пламен Тачев и досегашният областен лидер Мирослав Петров, който освободи и предаде партийния пост на Валери Лачовски от общинската структура в Кнежа. 37-годишният специалист по икономика и здравен мениджмънт бе осми в априлската листа, но сега ще е на по-добра позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
8
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Явно Смрадев е обърнал задните си част към US, за да си спаси кожата, това се получава когато вземеш един грозноват и бездарен селянин и го поставиш на пост с привилегии и власт-готов е на всичко, за да го запази. Добре че от Козяк излязоха с тези санкции веднага лъсна човека на Черепа, назначен в МВР, а Узунов е човек на Шиши, по думите на самия Череп, така ле Смрадев е затъна до гушата. Това си е Assassin's Creed, мен лично ме забавлява.
110
6
 
9
 
! Отговори
F преди 2 години
Те тея младоци довчера лаеха против него, ама сега като видяха че може и те да захапят кокала и обърнаха...
109
15
 
15
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Да се гласиш за депутат от ГЕРБ е като да си купиш фабрика на осми септември 1944г.
108
15
 
10
 
! Отговори
СССР преди 2 години
В момента съм на море на Елените ,плажа е безплатен шезлонги,чадъри без пари ,до миналата година мутрите събираха пари ,сега мутрата обикаля из плажа изгонен от работа и го базикат украинците искаш ли 10 лв ,а мутрата по еснява че не може да взима пари ,на това дередже беше цялата държава докато управляваше тиквата ,сега цари спокойствие на плажа без мутрите .
107
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По месокомбинати , кревати и магистрали вече са усвоили тънките умения на вожда си да мели живи хора да иэнудва , рекетира и праска наред гнили ябълки от съдийки до последната редова флурца и гърбава кифла.КОМУНИЭМА СЪЭДАДЕ ТАКЪВ УРОДЛИВ СВИНАР ,СЕГА СЪЩИЯ ОТ ППАДЪК СИМУЛИРА РАБОТА ДА ДОЙДАТ ОТНОВО НА ВЛАСТ.АМА ТЕ НИКОГА НЕ СА СИ ТРЪГВАЛИ.
106
3
 
8
 
! Отговори
Скинар София-запад преди 2 години
И да не забравите преди да излезете на мейдана да си обръсните ду.парките
105
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе тъпо племе сме и това е! вижте колко главунгери са се вързали на тоя мутроген Лойко и греят от щастие да се снимат с него. С най-голямата мутра и крадец и лъжец в цялата българска история.. Много е тъжно. Язък!
104
8
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДЯВОЛА ВИНАГИ Е ИМАЛ СЛУГИ!
103
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днес, смяна на караула е метафора, която се употребява за хора на власт. А тия приключиха! Демонтаж от САщ! Дето реват рубладжиите срещу сащ- пак те ни освободиха от Тиквата!
102
7
 
7
 
! Отговори
Дони преди 2 години
Абе омръзна ми да чакам доказателства за пачките,кюлчетата,къщата в Барселона, 4 милиарда, острова в Гърция на Борисов незаконното му дете.Е не може никой да не намери такива доказателства като се има впредвид,че обвиненията излизат от устата на овластени хора.Има прокурори които също мразят Борисов ами да задействат службите да извадят доказателства или всичко е като доказателствата на Рашков
101
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни лапачи с други лапачи. Дъртите напускат кораба преди да потъне.
100
6
 
7
 
! Отговори
Скинар София-запад преди 2 години
Охх на бати.Ще се видим скоро на мейдана .
99
19
 
20
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Бойко Борисов ще спечели и предсрочните, и президентските избори, а военно-комунистическата хунта на Румен Радев ще бъде изправена пред Специализирания съд за престъпленията си срещу държавата!
98
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ужас на Радев и неговите платени протестъри в ГЕРБ влизат постоянно нови хира и тонпредимно млади.
97
7
 
15
 
! Отговори
D преди 2 години
Толкова сте отчаяни и безнадеждни, че каквото и да направите шанс нямате! Само ставате още повече за смях.
96
23
 
15
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
ГЕРБ е една напълно нормална партия, член на ЕНП и управлявала най - успешно от всички останали държавата от 1989 г. насам. С Борисов или без него тази партия към момента отново е първа политическа сила и е най - годна и подготвена да управлява държавата! А дали на комунистическите *** това им харесва или не няма никакво значение!
95
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите от ГЕРБ са бич за обществото.
94
4
 
11
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Нов набор калинки.
93
3
 
8
 
! Отговори
попа преди 2 години
на това ли се казва жалка картинка..
92
2
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
До Жоро:Не се кахъри,не съм ***.Всъщност,едва ли общественото мнение се определя от тролските...писания.Има един...лаф;каквото и да ти...прикзават,трябва да ти е...ясно,че става дума за...пари.Там му е слабото място на Тиквата,много обича парите и то...чуждите,готовите и все това му е в главата,как да ги присвои.Такъв човек не може да продължава да управлява,а който иска да му...слугува,да му влиза в...листите.Народа ще си каже думата.