24,8% е изборната активност към 15:00 часа

Най-младите са най-малко активни
Обновена: 11 юли 2021 15:44 | 11 юли 2021 15:42, Александър Попов
47
24,8% е изборната активност към 15:00 часа
Снимка: БГНЕС

24,8% е изборната активност към 15:00 часа, сочи Exit Poll-а на Галъп Интернешънъл.

По-активни са жените - 59%, а най-голям дял гласуващи до момента са на възраст между 31 и 60 години - те са точно 52% от гласувалите до момента. Следва групата на над 60-годишните - 28%, продължава да е най-слаба е активността при най-младите (от 18 до 30 години) - 21%, но тя започва да се покачва.

"Активността се движи в рамките на очакваното в изборите на 4 април. Следобедът ще е решаващ. Тогава ще проличи дали активността потегля нагоре или надолу. Сутринта беше малко по-висока, отколкото отчетохме предишния път. Това вероятно се дължи и на хубавото време.

Още по темата
Следобед ще знаем, първо, защото тогава ще има по-голямо натрупване и, второ, защото различните електорати, които този път са интересни, са и много различни като навици. На 4 април до обяд имаше една картинка, а следобед - съвсем друга, към края на деня стана трета. Днес активността се движи в рамките на очакваното и на това, което помним от 4-ти април. Като възрастови групи не виждане нищо неочаквано, като типове електорати, като навици. Рано сутринта в извадките натежаха по-дисциплинирано гласуващите. Следобед и особено вечерта очакваме по-динамично гласуващите, решаващите до последно, избиращите до последно. Тогава вероятно ще можем да кажем и какъв е делът на тези, които са избрали в последните няколко дни. Надявам се да можем да видим и каква е величината на проблемите с машините. На мен ми се случва, че за момента тази величина не е особено сериозна", каза Първан Симеонов пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: гласуванеизбори 2021
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми нормално за младите ... вчера пили мили ... ъхъъъ ... чак ся стават.
37
2
 
0
 
! Отговори
хм преди 2 години
24.8% са спрямо 6 800 000 избиратели по списъците на ГРАО. Надали 4 000 000 са реално избирателите в България към деня на изборите. Процентът гласували е доста по висок.
36
1
 
5
 
! Отговори
БСП и ИТН бандити преди 2 години
ниска активност заради машините, по възрастните няма как да се справят, а не всеки иска от комисията да му гледат екрана. Това измислиха чалга комунистите за да спечелят властта. Само да не ги гонят с камъни след още някое вдигане на цените и скок на безработицата
35
2
 
1
 
! Отговори
няма спасение преди 2 години
До Анонимен 40И там има избори!:))))
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да гласувам, ами си хващам пътя за Европа окончателно
33
4
 
2
 
! Отговори
Артур преди 2 години
Патрона каза вече да фъргаме за Слави. Бойко са го били и вече нямало лев при него. Вече Слави давал парата. И за Слави гласува цялата махала. България има нов бей вече.
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До М.37......основното училище, в което учих, се казва Кочо Честеменски, знаеш кой е бил...Николчо Честеменски от Перущица, знам го много добре от историята. Един мръднал "идеалист" който е поставил семейството си в опасност и след като е осъзнал глупостта в която е заврял семейството си, решил да ги заколи че да е на неговата ганювска идея!:)))))))))))))))..Такива "смелчаци" не са ми интересни, не си падам по качамак-войводи!:)))))))))
31
1
 
1
 
! Отговори
М. преди 2 години
До Анонимен 36: основното училище, в което учих, се казва Кочо Честеменски, знаеш кой е бил... :) Живи и здрави да сме, да оцелеем от Ковид-лагерите на смъртта, които се готвят за целия свят: някой пак в този сайт беше казал, че за невяксинираните ще има жълти звезди и апъртейд. :)
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До М.34....Ние с толкова секции в Турция, направо да си обявяваме второто турско робство........Абе май турското "робство" е десетократно по-сладко от българското, така се оказа.:))))))))....Лагери на смъртта по турско не е имало!:))))))))))
29
8
 
1
 
! Отговори
Алов преди 2 години
Да изметем ГЕрбеастите и пенсионерите
28
4
 
8
 
! Отговори
М. преди 2 години
Въпросът е, че който не е в България, и не се върти на чеверме с всички нас, няма право да определя нищо: да си става поданик на съответната държава, където е отишъл и да определя нейните закони. Ние с толкова секции в Турция, направо да си обявяваме второто турско робство, за какво е целия цирк?
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До М...29.....не дамо трябва да се забрани на българите извън България да гласуват, а трябва да им се отнеме и гражданството!!!.....С "великото българско гражданство" можеш само да си трийнеш "бюлетината".:))))))))))))))))))))))))))
26
1
 
13
 
! Отговори
М. преди 2 години
До номер 30: относно това, че много българи сами са се отказали от гражданството. Темата е голяма: аз съм родена 1989 година и бях оптимистка преди да допуснат всезнайни престъпници като Божков на ИЗБОРИ! 2009 година Германия забранява машинното гласуване, а тук 12 години по-късно се въвежда: що за РЕГРЕС! И за капак: точно сестрата на братя Галеви (Майчето Манолова) да вика Мутри вън е вече смешно. И аз бих се отказала от гражданството си даже!
25
3
 
0
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 2 години
Джипката Ми е по-голяма от джипката Ти!!
24
10
 
3
 
! Отговори
М... преди 2 години
До номер 11: не дамо трябва да се забрани на българите извън България да гласуват, а трябва да им се отнеме и гражданството!!!
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
250 мандата за истанбулката Слави Трифонов. Малката истанбулка Слави Трифонов иска Турция да подкрепи чалгата.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига лъга младите бе. Нали ходихме до урните. Колко пъти вече!! И все на мутри се натрисаме.
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джипко ще изпревари Хамърчо. Така трябва, нека чалгарите пак се пекат на второ място и да връщат мандата.
20
11
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Младите много голяма грешка правят. Както решат. Ако искат мутрите да им определят живота, да пасуват и да не гласуват. Ако искат промяна, да отидат до урните.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наслаждавам се на нервите дето хабят, паниката, потриването на ръчички, мръсотиите, които си правят, прецакването , тънките сметки докато чакат резултатите от изборите. Това трябва да продължи дълго. А аз пия бира.