ГЕРБ vs Рашков: Сега морален стожер, през мутренските години шеф на НСС

МВР шефът се заканил да се справи с партийния лидер
Обновена: 23 юли 2021 13:19 | 23 юли 2021 11:15, Камелия Цветанова
465

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Скандал в парламента по време на изслушването на служебните министри на вътрешните работи Бойко Рашков и на правосъдието Янаки Стоилов за искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Тома Биков обвини Рашков, че е бил шеф на националното следствие в най-мутренските времена, а се опитва сега да е морален стожер на нацията.

Още по темата

„През 90-години аз съм бил ученик, а Вие шеф на Националната следствена служба. Не знам какво сте правили там, но си спомням, че Ви сваляхме с камъни. Аз също съм бил на протести. Моите протести бяха срещу г-н Рашков, срещу Жан Виденов“, каза той.

„Що се отнася до мутренските времена, съжалявам само, че не се справихте с вашия лидер, но има време“, отговори му Рашков.

Това предизвика гневна реакция от страна на ГЕРБ.

Според Томислав Дончев днес парламентът е ударил дъното.

„През 1947 г. от тази трибуна Георги Димитров казва на Никола Петков: Вие отивате в затвора! Днес министърът на вътрешните работи тук каза, че ще се справи с един партиен лидер и единствената историческа аналогия, която мога да направя, е казаното от Георги Димитров през 1947 г.“, отсече той.

А Бойко Рашков намекна че е възможно бивши министри да бъдат задържани. Той го направи след подвикване от залата с въпрос кога ще има арести.

"По отношение на лица от бившето правителство текат активни следствени действия. Дали ще се стигне до задържане под стража не мога да кажа. Но при разследване винаги е възможно. Когато става въпрос за милиарди, е близо до ума, че в един момент ще се пристъпи към мярка за неотклонение. Надявам се Националната следствена служба да си свърши работата. Става дума за 8 милиарда и 600 милиона лева! Твърди се, че са раздадени на близки до обкръжението фирми в нарушение на всички правила на Закона за обществените поръчки", каза Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
откъде изпълзя тази крадлива комунистическа карикатура!
358
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТАДОТО белее!
357
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев пречи на БОБОКОВИ
356
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев пречи на ЦВ.ВАСИЛЕВ и ЙОНЧЕВА
355
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев пречи на ЧЕРЕПА
354
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев пречи на иво прокопиев
353
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев пречи на ФИГУРАНТ!
352
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашко в 8 години беше шеф на НСС при Тройната коалиция, разправяй ги тези на децата в махалата!
351
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кой е в несвяст, но вчера човек на Рашков уби дете на пешеходна пътека, убихте български пилот и унищожихте самолет за 65 млн лв на Шабла, дадохте 35 млн лв на фалирала немска компания за електро коли и източите над 30 язовира за се снима един комплексар пред тях.
350
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срива на ГЕРБ дойде след като 200 000 роми не можаха да се оправят с машините. Точно толкова гласове на м се губят от Април.
349
11
 
11
 
! Отговори
ЧЕКМЕДЖЕ ПАРАСЪ преди 2 години
ГЕРБ = МАФИЯ ... БОКО ТИКВАТА = ДОН КОРЛЕОНЕ ... Раздадоха се милиарди на обръчи от фирмиИма клипове в утуб където боко кара да му целуват ръка
348
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снощи отиваме на Агора България и що да видим!? Бабичките от ПИК и Стъкитата се маскирали като доктори на протест пред Президентството.Като ни видяха офейкаха с 200 като ни псуваха и показваха средни пръсти.Комедия!
347
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те са в несвяст - прасе в багажника се намъкнало без да го видят... прокурор отрече за незаконно подслушване преди 2 дни... Шефът на Пирогов си призна след седмица отричане.. все обяснения в стил "малко сгафихме, ама е човешко и ние така винаги сме си правили"
346
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко малко остава ,лошо е че си много стар и няма да можеш да отлежиш цялата присъда
345
11
 
7
 
! Отговори
умен преди 2 години
ей мутри не разбрахте ли най сетне че сте аут от политиката.Чака ви съдбата на НДСВ, особено с такъв лидер като Дуловската Деса.Кошмар.
344
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков ли е господ, че да дава оценки и мнения? Той е едно поставено лице! Не стига, че изглежда, че по-зле от Ханибал, ами си позволява и да казва кой крив, кой прав. Комунистически зверунгел с цел взимане на власт, криене на доказателства против Радев и гилдията крадци, шпиони и мутри! Е тва е! Да обяснява за своите 19 имота коя мутра точно му ги даде! Що не го питахте 90те или ви свиха сърмите?
343
7
 
20
 
! Отговори
Жалък Рашков преди 2 години
Рашков е комунистическа креатура - слуга н а Радев !
342
9
 
3
 
! Отговори
Хе хе хе преди 2 години
До Анонимен ....в нарушения ...комунистите от червеното котило ГЕРБ.... с двата крака в лай...т..а
341
11
 
7
 
! Отговори
Хе хе хе преди 2 години
До СРАМ Абе по голям резил и позор ,да ни управлява две петилетки един психопат , с психически отклонения , паталогичен лъжец ,крадец ,страхливеца с пистолета до главата ,сирака ,сам станал генерал ,премиер ....ИМА ЛИ ? ....ЗАЩО ЕДИН ПЪТ НЕ ИЗЛЕЗЕ , ЗАЕШКОТО СЪРЦЕ НА ДЕБАТИ, ДА ГИ РАЗМАЖЕ ,АМИ САМ СИ ЗАДАВА ВЪПРОСИ И САМ СИ ОТГОВАРЯ ?ПОДЛА И СТРАХЛИВА ДУШИЦА ,НАЛИ ?...Един път се опита да прави нещо като дебат и в Лондон го размазаха . Оттогава ... дим да го няма ...
340
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво му е работа на тоя служебен министър да иска махане на главен прокурор? Защо го иска толкова? Защото комунистите знаят, че са в хиляди нарушения! Не става въпрос за партиен избор, а за принципен!