Какъв бе пътят на Пламен Николов преди да стане кандидат за премиер?

Той е имал бизнес в сферата на спортните принадлежности и автомобилите
31 юли 2021 21:05, Красимир Ангелов
454

Преди да влезе в политиката, кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов е имал бизнес в сферата на спортните принадлежности и автомобилите. Той е роден в Горна Оряховица, но всъщност корените му са от съседно село. Семейството му е живяло в село Сушица преди повече от 40 години.

Родителите на кандидат-премиера Николай и Йорданка били преподаватели в училището на горнооряховското село Сушица.

Още по темата
"Тогава се запозна със съпругата си Данчето, която е начален учител и след известно време заминаха за Лозница, а след това и в Шумен. За Николай мога да кажа най-добри думи - много активен като ученик, а след това и като по-голям! Той винаги е бил на трибуната, водещ, имаше добър изказ!", разказа Димитранка Калева от Сушица.

Пламен Николов е роден през 1977 година в Горна Оряховица. Юношеските си години прекарва в Шумен, но често гостувал на дядо си Параскев, на когото е и кръстен. Венета Йорданова е работила в ТКЗС-то с дядото на кандидата.

"Той беше главен счетоводител на ТКЗС-то, после на АПК-то, много способен, въобще - стриктен човек! Изпълнителен, ТКЗС-то беше на първо място в Стражишка община", спомня си Венета Йорданова.

Пътят на Пламен Николов продължава с работа в автомобилна компания и като представител на американска фирма за плувно оборудване със седалище в България.

В политиката и партията влиза след кастинг, организиран в предаването на лидера на "Има такъв Народ" Слави Трифонов. Тогава водещият му обеща, че пак ще се видят.

А новината, че Пламен Николов е предложен за премиер, искрено изненада жителите на Сушица.

"Бяхме много изненадани, радваме се, че г-н Пламен Николов има корени от село Сушица. Неговият род е с авторитет, дядо му е бил много стриктен счетоводител. Искам да му пожелая успех, надявам се да бъде един добър премиер, който да поведе България към по-добър живот", радва се кмет на Сушица Николинка Никова.

Жителите на Сушица се гордеят с Николов и се надяват кандидатурата му да се гласува от парламента, а страната да се развива в правилната посока под неговото ръководство.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега последно партията на Тошко този ли сложи???че май беше друг!!! Питам щото нямам фейсбук а явно новините са там!!!!
25
6
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
На българите (за съжаление) премиер трябва да бъде някой, който е темерут, перде, брутално решителен, дори авторитарен в определи случаи. Разни аристократи, философи и харвардски сухи теоретици доказаха, че не стават за нашето племе.
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Семейството му е живяло в село Сушица преди повече от 40 години. Тези хора не са виждали Пламен за това говорят само за дядо му и родителите му. Спомените им са от преди 40 години. Изобщо не е стъпвал в селото Пламен. Къде сте тръгнали да разследвате? Нямате ли разследващи журналисти?Какви са тези хора?Та те говорят като на партийно събрание. Дори на моменти ми звучат като на опело при погребение.Дайте да видим какви битки е водил.Пламен Николов снощи в Панорама каза, че е водил тежки битки.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си вица за оня дето станал продавач на месеца след като придумал някакъв да си купи джип, ремарке за лодка, лодка и комплект рибарски такъми! А човечеца бил дошъл да купи дамски превръзки! И той бил на кастинг за продавач!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15Пламен Николов не е учил Право.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Нищо не разбирам... blah, blah, blah... Кой е този Николай?... blah, blah, blah... Колко жени има Пламен? Коя е Данчето? - _______ - Изобщо... баба ми имаше една приказка за такива: "Cpaлa и вървяла, и назад не се обърнала!"
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже колко *** статия! Това ли ги карат да пишат тези журналисти или толкова си могат? Дядо ти и стриктен счетоводител и ще направим внукът премиер. До там ли Я закъсахме? От село Сушица и хоп в американска компания, за България ли ще работи за Америка ли не се знае.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметът на село Сушица е ромка.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да си взима плавниците и шнорхела дето нито ТИРове и складове, нито магазини нито куп работници е имал, а е продавал толкова необходими за българина шнорхели и плавници. Пара с Кеф ке Ни Коля ов
17
0
 
7
 
! Отговори
Е преди 2 години
Щом съселяните му искат, да бъде....
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От село до кастинг в шоу ,кратко е !!!
15
1
 
13
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Айде Пламене ръцете горе..бас мечо бас Удряй кючека парламента,Славе по сериозно малко, пусни на качура фъндък малко и той да командва, все сресания полуръст..недей тъй
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак нищо не казахте за кариерата му. Как човек който е учил философия и право го назначават за шеф на автомобилна компания и компания за шнорхели? На интервюто за шеф с шнорхел и плавници ли е се е явил? Тази мека китка си е типичен връзкар, издигнал се от нищото и сега и премиер ще го правят. Но толкова му е капацитета на Слави - не може чалгар да преценява кой е подходящ за премиер на България.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турчин е!
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помните ли го този умник какви ги дъвчи днес. Каза че българия не е имала такъв премиер като него. В превод означава. Щом аз съм и премиер еах я у държавата.
11
5
 
13
 
! Отговори
Монката преди 2 години
Ясно пионка и фигурант който не знае къде се намира .имаме такъв за президент ,защо ни е такъв и за премиер .Да си продава плавниците и шнорхелите .а славуца да си смени памперса и да поеме отговорност
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сапунен сериал
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е премиер бе не разбрахте ли?Отиваме на избори!
8
2
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
А бе сигурни ли сте, че този кандидат-премиер се казва Пламен Николов? Защото на мен страшно ми прилича на Пламен, но Узунов. Да не са направили някаква шашма с подмяна на личността?
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей умник. Параскеф е счетоводител на турски. Пламен турчин ли е