ГЕРБ или ДПС? Това били партиите, които ще решат съдбата на кабинета

Най-вероятно обаче било да има нови избори
130
ГЕРБ или ДПС? Това били партиите, които ще решат съдбата на кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ или ДПС ще трябва да решат съдбата на този кабинет, смята Добромир Живков от социологическата агенция "Маркет Линкс".

"Допреди два дни сякаш имаше изгледи, че правителство ще има, защото между ДПС и ГЕРБ има доста динамични взаимоотношения под повърхността. Но това са двете партии, които имат най-голям интерес, може би заедно със самите ИТН, да няма избори и да има редовен кабинет. Затова, имайки предвид, че има видимо охладняване между ИТН и другите две протестни партии, то БСП и вероятно ГЕРБ или ДПС ще трябва да решат съдбата на този кабинет“, коментира той пред БНР Според него обаче едва ли ще има правителство.

Още по темата
Действията в политическото пространство, предприети от ИТН, не отговарят на дневния ред на обществото и на дневния ред на протеста, смята Живков.

По думите му в средносрочен период това ще донесе негативи на ИТН.

"Не виждаме към момента дори декларативно от проектопремиера желание за промяна, категорично, на модела. Той говори за приемственост", коментира социологът.

"Има едно изместване от тези приоритети, които хората заявиха на улицата и затова, малко или много, лично аз имам съмнения, че "партия на протеста" би следвало да се отнася към ИТН“, посочи той.

Живков открива "и елементи" на гъвкавост в поведението на ИТН, но изтъкна, че би трябвало българската политическа култура да мине на следващ етап и политическите лидери, които имат мандат, "да не се държат арогантно, налагайки определи свои виждания и лица, без да преговарят с останалите".

"Оставам с впечатление, че не се търси реална подкрепа, въпреки всичко. И не се търси споделена отговорност. Тук има съществен проблем", призна той.

Относно конфликта на ИТН със служебни министри, Живков отбеляза, че той ще има отражение.

"Трудно е отсега да кажем в какъв аспект и количествено как би се отразило върху подкрепата на ИТН, но не може да не отчетем, че ще има разочарование", обясни той.

На 11 юли се появиха нови гласоподаватели за ИТН, но отпаднаха част от тези, които подкрепиха партията на редовния вот на 4 април, посочи социологът.

Добромир Живков изрази мнение, че не само заради атаката към министри от служебния кабинет,  но и заради действията на ИТН и състава на предложения проект за Министерски съвет ще има разочарование сред симпатизантите на партията на Слави Трифонов, което ще се отрази в следващите социологически проучвания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: ДПСизбориГЕРБИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Зад чалго-социалистите от ИТН+БСП прозира дългата ръка на Масква.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ринги , ринги рае, наш петел играе...
22
8
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Съдбата на този кабинет както и на предишния беше предрешена от вдигнатия юмрук на един кремълски парашутист дошъл на власт след визита на Импексова в маскава и с твърдението че "Крим е руски" и че ще се бори за отпадане санкциите на рассия...та този стратег поведе своя метеж с/у държавата, институциите и, Конституцията и целият фундамент на който се крепи българската държавност, а резултата от действията му намери израз и в случващото се в Парламента и невъзможността да се състави правителство
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 19Не става въпрос за тези или онези пари по правилник няма как след гласуването на кабинета веднага да се иска вот на недоверие .
20
5
 
1
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Едрият капитал е единен и знае какво иска и как да го постигне, до като разни измислени партии не знаят какво искат и направо стават смешни в очите на хората!Българският едър капитал е васален на световния капитал, и не може да разчупи оковите на своето провинциално съществуване, което обуславя и партийния живот в България, който е елементарно селско-провинциален без визия и без кислород, задъхва се от задължителните маска на послушанието!!!Агент Джина Рамбалджи!ЦРУ!!!
19
1
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
Напротив точно толкова трябва 6 месеца,за да тръгнат онези пари от ЕС,за тях е борбата...
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е човекът-шнорхел на чалгосания наркоман да хвърли бялата кърпа още днес в 17 ч. при президента. Няма нужда от още гърчове.
17
2
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Слушайте Червен Колю, от както го дават по телевизията нищо не е познал до сега. Точно обратното става :)))))))))))))))))))))) Може би за това е взел да врачува в полза на ГЕРБ, та да стане обратното и БСП да спечели :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Как се казваше, аргумента на обратното :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
16
4
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 2 години
След избор на кабинет вот на недоверие може да има най-малко след шест месеца няма кой да чака толкова.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да сринат окончателно чалгаджиите нищо чудно и това да се случи никой не може да им забрани да гласуват ЗА, тогава дългия не знам какви ще ги ръси.
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знае се бе,отиваме на избори.
13
6
 
10
 
! Отговори
Курт капан преди 2 години
Бойко ще им даде 10 депутата от ГЕРБ да им гласуват за правителството и готово.Ако не побегнат ще трябва да ги ''обслужват'' от ИТН!Хахахахахах!
12
1
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До знаещ ..... Недей много знай! :))))))))))))))))))))))))))))) Нищо не се знае още.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еее, тази снимка много вървежна. Вчера, днес все я пускате. Забележителен маникюр.
10
5
 
8
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
А няколко месец апо късно управляващата върхушка и подрепилите я на изборите ще виснат на бесилки и наредени до стената.
9
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми ИТН имат 1-2 гласа повече от Бокича, без тях трудна работа, ДПС винаги са били играч, те са с този който им дава нещо :)) Така че без тех не виждам как ще се споразумеят :) Май изчегъртването свърши.....хахахаха :))
8
4
 
19
 
! Отговори
А , СТИГА ,БЕ... преди 2 години
А , "краварката от левия ъгъл" ..НИЩО ЛИ НЕ УСПЯ ДА ДОГОВОРИ С ЧАЛГАРИТЕ...ХА,ХА,ХААААА.....НАЛИ СИ БЕХА "СБЛИЖИЛИ ДИРНИЦИТЕ" И УЖ ВЕЧЕ ПЪРДЯХА В ЕДНО ГЪРНЕ...?????!!!!
7
24
 
9
 
! Отговори
знаещ преди 2 години
Запомнете,накрая за правителството ще гласуват ИТН,ДБ,"Мутрите вън" и БСП.Така,че ГЕРБ и ДПС да си спомнят крилатата мисъл на ЛПенев.Много,ама много ви се иска да не се състави правителство.Но ще има правителство.И ще започна разследвания срещу разбойниците от ГЕРБ и ДПС.
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама по-лесно няма от това.ГЕРБ гласува със''за'' кабинета и още преди клетвата сами ще побегнат:))))
5
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ПОБЕДА!