Всичко е фалшива игра, избори ще има, смята Кольо Колев

ИТН цели въвеждането на мажоритарен вот, смята Христо Анастасов
197

До края на дена от "Има такъв народ" (ИТН) трябва да върнат на президента проучвателния мандат за съставяне на правителство. От партията на Слави Трифонов заявиха, че отказват всякакви споразумения, като подчертаха, че за тях по-важни са тежката дума и моралът.

"От ИТН направиха всичко възможно, за да бъде несигурна подкрепата. Няма такова съставяне на правителство. Екипът на шоуто е излязъл от шоуто, но шоуто не е излязло от тях. Отказът за всякакви споразумения е безпрецедентен, когато нямаш пълно мнозинство. Отказът за ангажиране с конкретни политики прави невъзможна подкрепа от "Демократична България" (ДБ) и "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ). Не мисля, че при такива условия е възможна дори подкрепата на БСП. ДПС би могло да играе хазартен вот, защото в мажоритарно избран парламент би бил трета сила", заяви политологът Христо Анастасов пред Bulgaria ON AIR.

"Всичко това е фалшива игра. Всъщност, няма такава дилема. Избори ще има. Няма значение дали ще се състави правителство, избори ще има. Едно от първите неща, които ИТН ще направят, е да лансират идеята за мажоритарни избори. Нещо, което веднага ще торпилира надеждите за всякаква подкрепа. Ще ги подкрепи ГЕРБ и ще имат 128 депутати", коментира социологът Кольо Колев в "България сутрин".

Още по темата
Анастасов подчерта, че никога не е имало съюз на протестните партии.

"Колегата е прав за мажоритарните избори. Вероятно това е схемата на Слави. Изкушението на ГЕРБ да подкрепи такова нещо е много голямо. Това означава, че тръгваш да рушиш всичко изградено през цялата парламентарна система. Мажоритарните избори събарят Конституцията", настоя политологът.

Кольо Колев каза още, че БСП се намира в тежък нокдаун и се опитва да се хване за някого. По думите му изглежда безумно лявата партия да твърди, че 90% от нейната лява линия съвпада с тази на ИТН, която видимо била ултрадясна.

"От страна на ДБ и ИБГНИ картината е ясна - има възможност да се състави правителство, но ако не се състави, те ще носят съответната отговорност, както ги заплашва Слави Трифонов. Възможно е правителството да бъде подкрепено от ГЕРБ и ДПС. Ще бъде самоубийствено: Няма да ви кажем какво ще правим, ще ви кажем, ама няма да разписваме. Има един единствен ход - мажоритарните избори. Защо не се подписва споразумение? Защото искат да правят нещо друго, което не искат да разпишат", заяви Колев.

Анастасов е на мнение, че сривът на ГЕРБ, който продължавал, и несигурността на БСП и ДПС, правят така, че този сценарий е възможност.

"Все по-малко вероятно е ДБ и ИБГНИ да подкрепят какъвто и да е вариант на движението, което вади двама-трима премиери за 2 седмици, бяга от основни приоритети, които уж бяха приели, и влиза в популистко говорене. Това беше загубено от сценаристите на Слави", смята той.

Двамата се обединиха около мнението, че президентът Румен Радев има интерес да има правителство, но да не е неговото служебно правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До края на дена ~~~~~ още от началото с граматични грешки! Понататък не съм чел, защото се съмнявам, че хора с дефицити по български могат да предават достоверно информация! Кога ще направите тука един курс по български на списвателните журналисти, все пак отдавна се опитвате на българския, но явно не се отдава лесно!
96
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименхаха...и как ще станат...без кръчмаря...Народа ни?бавите ни и ни озлобявате...скоро не сте виждали озлобен Народ а?...Чиста и Свята!...никои не ни е питал да подменя това което им поръчахме!дреме ни за офшорните ви адвокати,фирми и сметки...няма да можете да ки използвате скоро...САЩ са наш съюзник и приятел,гарант за Свободата ни...моля САЩ и администрацията им за внимание към България...геноцид над животите ни от безнаказани политици и магистрати...фашизъм...престъпления нечовешки!
95
2
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахахаааааааа Червен Колю, от както го дават по телевизията нищо не е познал до сега. Точно обратното става :)))))))))))))))))))))) Може би за това е взел да врачува в полза на ГЕРБ, та да стане обратното и БСП да спечели :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Как се казваше, аргумента на обратното :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
94
4
 
2
 
! Отговори
Избори и ковид преди 2 години
Трябва някой да открадне милярдите е много важно ГЕРБ да са на власт със Мулти Груп и СИК да вземат паричките а вече са откраднали толко много и няма закони бе мамави каква България кви 5 лева М А Ф И Я
93
2
 
5
 
! Отговори
НИКО ТРАВЕРТИНО преди 2 години
избори през крив макарон от евро агенциите точно това чакаха сега първо арести през септември малко медииини изяви и служебното правителство поне за 5 години
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колчо луд ли е? Точно преди месец Слави официално каза, че се отказва от мажоритарен вот. Обаче не, той може да си говори, Колчо казва, че искал мажоритарен вот.
91
4
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Щеима Царство България и Кралство Франция. Това ще има. Ще има Френско-Българска държава. Ще има Галилея. Ще има Тракия.Ще има Галия! Ще има газови камери за фашистите от Аврамовият род. Ще има смърт за нацистите като Хитлер,Химлер,Путин,Байдън,Ердоган,Доган,Трифонов,Костов,Борисов-Бехар,Манолова,Радев,*** Нинова,Соломон Паа,Асен Агв,Доган...Ще има клади за евеите фашисти!
90
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До АнонименАлоу, това се започна от другарите ти БКП опа БСП и ДПС
89
4
 
7
 
! Отговори
До 158 преди 2 години
" ... мъчил един въпрос. Кой ид иот е гласувал за ГЕРБ?" - Ами един, който е с половин процент по-малък ид иот от този гласувал за ИТН
88
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избори няма да има Кольо.Мнозинството което ще приеме правителството на ИТН е осигорено от години.Само гледай как ще станат нещата
87
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" ...избори ще има, смята Кольо Колев." - - - Съгласен съм! И аз така считам!
86
10
 
5
 
! Отговори
неангажиращо мнение преди 2 години
Проекта ГЕРБ е дело на западните кукловоди и затова издържа 12 години. Проекта ИТН е опит на нашата финансово-промишлена олигархия да продължи практиката на ГЕРБ, но с други "кукли". В периода на демокрацията остана само една класическа партия с идеология, но обществото все повече подкрепя търговски дружества, наричащи себе си ПАРТИЯ.
85
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито една партия няма реално желание за вършене на работа. Ето това ме отврати съвсем. Хич да не ме агитират повече. Видя се, че всички са егоисти, които са там само за лични цели. Ако бяха там да упавляват, вече щеше да има работещо правителство, а не сбирка от каращите се селяну*и.
84
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой гласува за герп?Това са предимно два вида хора1. Облажили се директно покрай тях, най-вече милиционери и други административни мишки по места2. хора, които не са директно засегнати от тях, работят си кат служители в разни фирми, скъсват се от бачкане, но не са наясно или не им пука, че работят за големите крадци, гледат 10-те процента европари, които реално стигат до градинки и магистрали.Какъв процент са тия хора - ами все по-малко, поне тия вторите де.
83
10
 
11
 
! Отговори
до 167 преди 2 години
В Пловдив посрещнаха Президента с КПП постове с металдетектори. Случи се на 6 септември 2020год. Всичко около площад "Съединение" беше блокирано и бяха поставени металдетектори. Тарашиха хората като престъпници. Лично на нас ни изхвърлиха шишенцето с водичката на бебето. Бяхме тръгнали да уважим празника, но едвам стигнахме до паметника. Бусове на жандармерията с височина на тирове бяха блокирали всичики булеварда.Хвърляха знамената на хората щото имали пръчки.Водичка не даваха да внесе никой.
82
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тоя ГЕРБ бе! Ей, видя се че сте по-големи нещ*астници и от тия дето искахте да изчегъртате и сега хвърляте димки. Твърде черни сте. Бая дим трябва, че да спрем да ви виждаме. Хайде направете правителство и да ви гледаме сеира. На ГЕРБ не им трябва ПР, вие сте напълно достатъчни. Само малко поуправлявайте с вашите "умни, честни и красиви" и народа сам ще ходи да се моли на ББ да се връща.
81
6
 
21
 
! Отговори
до 159 преди 2 години
А аз лично съм чул за първи път името на Станислав Трифонов когато застреляха Васил Илиев. Васил Илиев Боса на ВИС беше убит по път за среща с Трифонов в хотел "Мираж". 20 минути преди убийството Васил Илиев е бил на друга среща с Александър Маринов - агент Майстора (междувременно съветник на Румен Радев). Знаете ли кога беше това? Случи се през 1995 година. Слави много плака по онова време за най- верния си приятел Васил Илиев.
80
12
 
6
 
! Отговори
до Анонимен преди 2 години
за това сега ще управляват ГЕРБ и ДПС от името и с мандата на Има такъв народ, а ДБ и другите в залата и в ъгъла
79
2
 
18
 
! Отговори
до 139 преди 2 години
ИТН имат само 65 депутата в 46 НС. Нужни са им най- малко 121, за да не канят никой. През 2009 Борисов имаше 116 мандата. През 2014 год. ГЕРБ имаше 84 мандати. Тогава търсеха подкрепа. През 2017г. ГЕРБ имаше 95 депутата. Така, че сега с тези 65 депутата ИТН фактически нищо не могат да направят без подкрепа от други парламентарни групи.
78
3
 
12
 
! Отговори
до Анонимен преди 2 години
ТИ МАЙ НЕ СИ АНАНИМЕН, а върл комунист, щом казваш, че електората на ГЕРБ останал без 50-те лева, то ако електората на Баце са пенсионерите, КОИТО са над 2 милиона, то на всички избори ще има повторение на БОРИСОВ 4, БОРИСОВ 5 ....ИТН