Всичко е фалшива игра, избори ще има, смята Кольо Колев

ИТН цели въвеждането на мажоритарен вот, смята Христо Анастасов
197

До края на дена от "Има такъв народ" (ИТН) трябва да върнат на президента проучвателния мандат за съставяне на правителство. От партията на Слави Трифонов заявиха, че отказват всякакви споразумения, като подчертаха, че за тях по-важни са тежката дума и моралът.

"От ИТН направиха всичко възможно, за да бъде несигурна подкрепата. Няма такова съставяне на правителство. Екипът на шоуто е излязъл от шоуто, но шоуто не е излязло от тях. Отказът за всякакви споразумения е безпрецедентен, когато нямаш пълно мнозинство. Отказът за ангажиране с конкретни политики прави невъзможна подкрепа от "Демократична България" (ДБ) и "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ). Не мисля, че при такива условия е възможна дори подкрепата на БСП. ДПС би могло да играе хазартен вот, защото в мажоритарно избран парламент би бил трета сила", заяви политологът Христо Анастасов пред Bulgaria ON AIR.

"Всичко това е фалшива игра. Всъщност, няма такава дилема. Избори ще има. Няма значение дали ще се състави правителство, избори ще има. Едно от първите неща, които ИТН ще направят, е да лансират идеята за мажоритарни избори. Нещо, което веднага ще торпилира надеждите за всякаква подкрепа. Ще ги подкрепи ГЕРБ и ще имат 128 депутати", коментира социологът Кольо Колев в "България сутрин".

Още по темата
Анастасов подчерта, че никога не е имало съюз на протестните партии.

"Колегата е прав за мажоритарните избори. Вероятно това е схемата на Слави. Изкушението на ГЕРБ да подкрепи такова нещо е много голямо. Това означава, че тръгваш да рушиш всичко изградено през цялата парламентарна система. Мажоритарните избори събарят Конституцията", настоя политологът.

Кольо Колев каза още, че БСП се намира в тежък нокдаун и се опитва да се хване за някого. По думите му изглежда безумно лявата партия да твърди, че 90% от нейната лява линия съвпада с тази на ИТН, която видимо била ултрадясна.

"От страна на ДБ и ИБГНИ картината е ясна - има възможност да се състави правителство, но ако не се състави, те ще носят съответната отговорност, както ги заплашва Слави Трифонов. Възможно е правителството да бъде подкрепено от ГЕРБ и ДПС. Ще бъде самоубийствено: Няма да ви кажем какво ще правим, ще ви кажем, ама няма да разписваме. Има един единствен ход - мажоритарните избори. Защо не се подписва споразумение? Защото искат да правят нещо друго, което не искат да разпишат", заяви Колев.

Анастасов е на мнение, че сривът на ГЕРБ, който продължавал, и несигурността на БСП и ДПС, правят така, че този сценарий е възможност.

"Все по-малко вероятно е ДБ и ИБГНИ да подкрепят какъвто и да е вариант на движението, което вади двама-трима премиери за 2 седмици, бяга от основни приоритети, които уж бяха приели, и влиза в популистко говорене. Това беше загубено от сценаристите на Слави", смята той.

Двамата се обединиха около мнението, че президентът Румен Радев има интерес да има правителство, но да не е неговото служебно правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
2
 
! Отговори
стъки преди 2 години
БАте бойко ,ела си вееее,моля те...няма да крадеме толкова много
36
5
 
6
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Абе, нещо омешахме понятията. Моделът Борисов(ГЕРБ) е "набутани наши хора до ушите в далаверата, плюс връзкарство на всички нива на управление в държавата". То така написано вАжи и за ДПС, СДС, БСП. Само, че сега са борисовите хора.Еми не щем тоз' модел. 'щото не е европейски, а се връщаме 140г назад във времето на "Бай ***" и "Криворазбраната цивилизация". Ся, кат' сме у ЕС ще ставаме ли европейци или ще си караме по нашенски.
35
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е че се смени поколението. Възрастните хора които формираха живота си преди 90 те било комунистили било демократи починаха и отпадат всеки ден. Тези хора все още подържат културата на обществото, но един ден те ще изчезнат и с България е свършено. Всичко формирало се след 90 е тотално развалена стока продукт на Слави Трифонов и негови колеги ***.
34
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев разби партийната система, какво очаквате? Разформироеане на икономиката ни - едно дете с хартийка от Харвард си играе на икономика. Вече и фирма няма, защото назначи 4мата си служители в министерството.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плагиатът кога ще хвърля бялата кърпа? Асен Василев бил крал интелектуална собственост, а адвокатчето на БСП цялото в бяло?!!! Но не само Илиев е за замеряне с камъни, а онези мастити професори, които са се направили на ударени преди 6 г. когато Киселова е повдигнала въпроса пред катедрата по конституционно право.
32
5
 
15
 
! Отговори
баба мара от пазара преди 2 години
абе къде е рашкОФ , няма ли да изнесе някакви слухове по въпроса с предстоящите избори ?
31
2
 
13
 
! Отговори
Социаглиcт преди 2 години
Цирк България продължава, но не забравяйте песента от близкото минало за котараците и мишоците ето този момент чакаха червените другари вече 12 години и бъдете сигурни че ще го оползотворят.
30
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Титаник потъва, нека чалгата да свири. Шнорхели има за всички!
29
4
 
16
 
! Отговори
решетников преди 2 години
фигуранта е казал че е получил нареждане от кремъл - избори до дупка , бсп трябва да спечели с 99.99%
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте го от хубавата му страна бе хора. Поне като ни потопят на дъното ще ни раздадат по един шнорхел и ще ни пуснат един предводител с надеждата да доплуваме до Барбадос. А ако се озорим може да ни барнат с генно инженерство и да станем амфибии. Яко!
27
18
 
3
 
! Отговори
BI преди 2 години
Този е дърт гербаджия затова така говори. ПРЕЦЕДЕН Е и 10 години да не управлява пожарникар!!!!!!!!!!!Аре коментиращия да бяга при тиквата да му плаче на рамото!!!!
26
9
 
32
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
да се връща Бойко, че тия всички черветотиквеничковчета и изгладнели за власт мутри, ще съсипят държавата
25
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалхарската партия ще се разпадне още преди да е проходила! Политиката не е концерт на Пайнер, г-н Трифонов! Искам нови озбори , където поне 45% да е изберателната активност
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Далавера, далавера, всичко е алъш-вериш. Премиери и банкери, всички продават шнорхели.
23
5
 
2
 
! Отговори
Колапс в България преди 2 години
В България се убиват Българи чрез терористичен софтуер и нечовешки гаври, дори Адолф Хитлер не си е позволил такива гаври! Институциите корумпирано мълчат! Във Видин престъпници са дали 500 Евро на местни полицаи за да се гаврят с туристи!
22
2
 
13
 
! Отговори
Мръсници преди 2 години
Ах вие ,които направихте не пътека а магистрала до кръчмата 7/8 на мутрите да лъжете и мърсувате срещу Борисов и сега всичко било фалшиво?! .20 год. Не ви бяха достатъчни за да разберете ,че всичките от тази секта не са уред с главите и всичко може да се очаква от тях.Всички сте виновни с еднаква тежест така,че не си миите ръцете
21
6
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Разбира се, с партньори като бойкикевците, сестрите галеви и кохортата от Бузлуджа няма как да направиш правителство, защото всеки от тях освен да изчегъртва ГЕРБ ще се опитва да изчегъртва и всички останали..Играчите от антиГЕРБ камарилата се самоопределят като антисистемни в опита да разрушават системата, сатуквото, модела и всички устои на Конституцията на които се крепи съвременната българска държава, а целият този деструктивен процес стартира под вдигнатия юмрук на един Кремълски парашутист
20
4
 
2
 
! Отговори
Герб са комунисти!?? преди 2 години
До ИСТИНАТАТи си направо като рентген!Аз не го бях забелязал!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така пише в дебелите книги на КГБ.Ако не можеш да се справиш с протестите ги оглавяваш и започваш да ги водиш за носа.
18
1
 
13
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Славчо го играе:" ИСКАХ, АМА НЯМАХ ЖЕЛАНИЕ!" . Както и Неопетнени Хора.