Всичко е фалшива игра, избори ще има, смята Кольо Колев

ИТН цели въвеждането на мажоритарен вот, смята Христо Анастасов
197

До края на дена от "Има такъв народ" (ИТН) трябва да върнат на президента проучвателния мандат за съставяне на правителство. От партията на Слави Трифонов заявиха, че отказват всякакви споразумения, като подчертаха, че за тях по-важни са тежката дума и моралът.

"От ИТН направиха всичко възможно, за да бъде несигурна подкрепата. Няма такова съставяне на правителство. Екипът на шоуто е излязъл от шоуто, но шоуто не е излязло от тях. Отказът за всякакви споразумения е безпрецедентен, когато нямаш пълно мнозинство. Отказът за ангажиране с конкретни политики прави невъзможна подкрепа от "Демократична България" (ДБ) и "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ). Не мисля, че при такива условия е възможна дори подкрепата на БСП. ДПС би могло да играе хазартен вот, защото в мажоритарно избран парламент би бил трета сила", заяви политологът Христо Анастасов пред Bulgaria ON AIR.

"Всичко това е фалшива игра. Всъщност, няма такава дилема. Избори ще има. Няма значение дали ще се състави правителство, избори ще има. Едно от първите неща, които ИТН ще направят, е да лансират идеята за мажоритарни избори. Нещо, което веднага ще торпилира надеждите за всякаква подкрепа. Ще ги подкрепи ГЕРБ и ще имат 128 депутати", коментира социологът Кольо Колев в "България сутрин".

Още по темата
Анастасов подчерта, че никога не е имало съюз на протестните партии.

"Колегата е прав за мажоритарните избори. Вероятно това е схемата на Слави. Изкушението на ГЕРБ да подкрепи такова нещо е много голямо. Това означава, че тръгваш да рушиш всичко изградено през цялата парламентарна система. Мажоритарните избори събарят Конституцията", настоя политологът.

Кольо Колев каза още, че БСП се намира в тежък нокдаун и се опитва да се хване за някого. По думите му изглежда безумно лявата партия да твърди, че 90% от нейната лява линия съвпада с тази на ИТН, която видимо била ултрадясна.

"От страна на ДБ и ИБГНИ картината е ясна - има възможност да се състави правителство, но ако не се състави, те ще носят съответната отговорност, както ги заплашва Слави Трифонов. Възможно е правителството да бъде подкрепено от ГЕРБ и ДПС. Ще бъде самоубийствено: Няма да ви кажем какво ще правим, ще ви кажем, ама няма да разписваме. Има един единствен ход - мажоритарните избори. Защо не се подписва споразумение? Защото искат да правят нещо друго, което не искат да разпишат", заяви Колев.

Анастасов е на мнение, че сривът на ГЕРБ, който продължавал, и несигурността на БСП и ДПС, правят така, че този сценарий е възможност.

"Все по-малко вероятно е ДБ и ИБГНИ да подкрепят какъвто и да е вариант на движението, което вади двама-трима премиери за 2 седмици, бяга от основни приоритети, които уж бяха приели, и влиза в популистко говорене. Това беше загубено от сценаристите на Слави", смята той.

Двамата се обединиха около мнението, че президентът Румен Радев има интерес да има правителство, но да не е неговото служебно правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
7
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
Злото има две измерения-ГЕРБ и ДПС.Това са две разбойнически организация,които десетилетия съсипват държавата.Чудя се на акъла на бедните мюсюлмани,как дават гласа си за едни откровенни бандити,и на хората,гласуващи за "Баце".Крадат и съсипват всички,и пак гласуват за тях.Макар и късно,се надявам разума да надделее.
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежката дума на чалгарите не струва пукната пара. Искат да измамят всички. Ще получим една очалгарена държава. Чалгарските калинки приятели на министрите ще залеят администрацията и държавата. Още се спасяваме от герберските калинки, а ще пуснем чалгарските калинки да завладеят държавата. Тези компрометирани и нечитави министри ще докарат други нечитави като тях от приятелите си, връзките си, роднините си.
75
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много пропаганда в тоя сайт, много нещо. ИТН искат промяна, всички останали искат да се запази статукството. Аз казвам не, ако ще да има избори на всеки три месеца следващите десет години. Служебното правителство ще свърши добра работа за това време.
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че никога не е имало съюз между тях.Както се виждаше всяка вечер Отровното трио събираше протеста до шадравана без разрешително за протест. Майките на Манолова имаха палатка пред централния вход на новата сграда на НС с разрешително.Разрешително за протеста си бяха изкарали ДБ на терена пред банката (близо до служебния вход на новата сграда на НС).На Ректората Системата ни убива разпъна палатки след спирането на буса.На Орлов мост бяха Боец и Правосъдие за всеки.Изгониха Мая от Орлов
73
1
 
4
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Радев ще се бори със зъби и нокти да Има Правителство, защото 2 в 1 наесен въобще Не го устройват! Чао, фигуранте юмручест! Герджиков и масоните му помагат изотзад, ама нещо друго правят реално.
72
1
 
8
 
! Отговори
до Анонимен преди 2 години
пишете, пишете, но пасле КАКВО ще пиете и ядете.. ще чакате 40-те лева от кокорчо, вместо 50-те от Бойко, ГОООЛАМА ПРОМЯНА, НЯМА ЩО!
71
1
 
3
 
! Отговори
НЕ ИЗБЕРЕТЕ ЛИ СЛАВИ преди 2 години
....РАДЕВ ЩЕ ГО НАПРАВИ "СВОЙ ВРАГ"---И ЕСТЕСТВЕН И ТАЕН СЪЮЗНИК НА ГЕРБ И ДПС!НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ---НАПРАВО, НЯМАТЕ ШАНС......ПИНОКЬО И КОСТИН БРОДСКАТА *** СИ ОТИВАТ....!---------------ИТН, ЩЕ СПЕЧЕЛИ И ДРУГИТЕ ИЗБОРИ!
70
2
 
4
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Казвате, че СЕГА порламентът заприличал на парламинт!!! ЗАЩОТО СЕ КАРАТ И НИЩО НЕ МОГАТ ДА РЕШАТ ЛИ?? А по времето на Герб просто ИМАШЕ МНОЗИНСТВО И ДОГОВОР ЗАЕДНО С ПАТРИОТИТЕ И ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА СТАБИЛНО УПРАВЛЕНИЕ. ЕМИ МНОЗИНСТВОТО УПРАВЛЯВА, ТАКА Е НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА И ТОВА Е ЗАЛОЖЕНО АПРИОРИ В ЗАКОНИТЕ, ЗАЩОТО ДЕПУТАТИТЕ СА И ПАРТИЙНИ ЧЛЕНОВЕ, ВСЕ ПАК. А ПРАВИТЕЛСТВОТО СЪЩО Е ПАРТИЙНО.Тоест, мнозинство има спечелилата партия или коалиция И в Правителство, И в Парламент.
69
2
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Payak Може и така да стане. От мажоритарен вот полза имат ГЕРБ и ДПС по места.
68
1
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Анонимен .....И още 3 милиарда щяха да бъдат в хазната...... ...... Хахахахаааа, тези пари са от заем бря михлюз :))))))))))))))))))))))))))))))))) Ти ще ги връщаш :)))))))))))))
67
2
 
3
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Мажоритарната система има своите несъвършенства. Явно обаче ще бъде подкрепена от ГЕРБ. И в следващия парламент Маяма с още един депутат, Корнелия не знам 5-6. Трябва носене на отговорност и единение.
66
1
 
6
 
! Отговори
БТК преди 2 години
ало славчу , кво ша праим ся ? как во бе тошку , нов кастинг .
65
4
 
2
 
! Отговори
ЕТНОСИТЕ В БЪЛГАРИЯ. преди 2 години
...СА ВСЪЩНОСТ "ОСНОВАТА НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ"---НЯМА ЧИСТИ БЪЛГАРИ , НА ТОЗИ БАЛКАНСКИ КРЪСТОПЪТ...ХА,ХА,ХААААААААААААА---КОЙТО МРАЗИ ЕТНОСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ---МРАЗИ БЪЛГАРИЯ!.../ние от ГЕРБ /
64
2
 
9
 
! Отговори
НЕ НА АНОНИМНИТЕ преди 2 години
каквото и да пишат подведените от не.ДемократичнаБългария и мутрите на Мая Манолова, Татяна Дончева, адвокат Хаджигенов, Бабикян, Мария Копон ... както се вижда почти няма да имат участиев управлението и обещанията за държавна служба ще останат да се реят в Космоса, оставате аутсайдери
63
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този път ще пусна за божков
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя ви се още ли не сте вдянали, че Слави има онкологично заболяване и затова отсъства публично? Не случайно Борисов тънко го намекна визирайки двусмислицата "чакарака" /чака рака/
61
1
 
3
 
! Отговори
НЕ ИЗБЕРЕТЕ ЛИ СЛАВИ преди 2 години
"СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО"----НЯМА КАК ДА СТАНЕ "РЕДОВНО" , С АЙДУЦИТЕ ОТ ЧУЖБИНА , БЕЗ ГЛАСОВЕТЕ НА ИТН, ГЕРБ И ДПС.......ЗАБРАВЕТЕ!!!РАДЕВ ---НЕДОЛЮБВА И НАПРАВО МРАЗИ СЛАВИ И НЯМА КАК , СЛАВИ ДА МУ "ОДОБРИ" "СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО"---ЗА "РЕДОВНО"..........ЛОГИЧНО Е!!!!
60
2
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Мантрата на Радев е, че ББ И ГЕРБ СА КРАДЦИ. ДА, АМА ББ Е БЕЗ ИМУНИТЕТ. А РР СЕ БОРИ ЗА ОЩЕ 5 ГОД. ИМУНИТЕТ. ЗАЩО ТОЛКОВА СЕ СТРАХУВА РР ДА СИ СВАЛИ ИМУНИТЕТА КАТО БОРИСОВ?? ТИЯ МАНТРИ НЕ НИ МИНАВАТ ВЕЧЕ. АЗ МОГА ДА КАЖА ОБРАТНОТО - ТОВА ПРАВИ ЛИ ГО ИСТИНА КАТО ГО ПОВТАРЯМ МИЛИОН ПЪТИ ПО ФОРУМИТЕ???
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се провери дали това е истинския Слави Трифонов който говори последния месец?Да не би старата власт да е сложила някакъв негов двойник.
58
6
 
1
 
! Отговори
LADY Десислава преди 2 години
Уважаеми, Дами и Господа, Мили мой, към Господата: Кой от Вас, би тренирал Гимнастика на устата в устата на Уважаемата Г - жа Ива Митева и бихте ли я РАЗЧЕПИЛИ ???