Стефан Янев: България влиза в период на непредсказуемост

Според него не е ясно колко би издържало управлението
7 авг 2021 11:52, Нели Христова
296
Стефан Янев: България влиза в период на непредсказуемост
Снимка: БГНЕС

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен - дали ще стане на практика е рано да се обсъжда. Това заяви от Плиска премиерът Стефан Янев. Той уточни още, че назначеното от президента правителство има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори.

Ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление, каза още служебният министър-председател Стефан Янев, цитиран от „Фокус“.

„Всичко е възможно. Важни са условията и принципите. Неслучайно от позицията, която заемам, от известно време говоря за принципни положения. Не съм критичен, надявам се. Не се опитвам да обвинявам нито политици, нито партии. Разбирам, че търсят компромиси и възможности и се надявам да бъдат успешни в намирането на такива. Принципно нещата изглеждат по различен начин. Начинът за сглобяване на такъв мнозинства, без ясни ангажименти и приоритети, не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той“, заяви Янев.

„В българската практика в последните 30 години не е имало много попит с плаващи мнозинства, но ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление на държавата, което не е много добре за гражданите, за хората и за бизнеса. Защото всички искаме да има предсказуемост в това, което предстои и това, което можем да очакваме, че един такъв тип управление ще донесе на хората за решаване на техните проблеми и перспектива за България“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом мутрите вият, значи служебното правителство си върши добре работата
159
17
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
За пръв път след 1989 година народа на България е обединен. Досега имаше само противопоставяне. Хората гласуваха за много партии с ясната цел - махане на мутрите от властта, за да тръгне България напред.
158
16
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Важното е да се изчегърта модела Бойко Борисов. Затова е нужно да останем обединени срещу мутрите-унищожители на България.
157
5
 
15
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Стефан Янев е умен като на малко агне майката!!!От милиционер попаднахме на военен!Това ако не е божие наказание за българския народ здраве му кажи!!!Агент Джина Рамбалджи!ЦРУ!!!
156
3
 
3
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧ преди 2 години
Муенчо имаме предвид.
155
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя мухляp какъв се явява, че непрекъснато ръси мозък по медиите?
154
2
 
0
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧ преди 2 години
*** е оптимист.
153
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И благодарение на Радеф стигнахме дъното!!!Но нали вашите сметки се трупат..
152
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На болшевишки може да го наричате галено "промяна, непредсказуемост, светло бъдеще", ама на човешки езис си м, викаме ХАОС, ПЛАДНЕШКИ ОБИР и ЛЪЖИ.
151
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неочаквана беше информацията, че Асенчо освен с кражби на интелектуална собственост, е и съдружник във фирма с шефа на масоните и още един ДС агент. ДБ дали да знаели това, когато го лансираха и когато, заради него си развалиха отношенията с ИТН?
150
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-вероятните два варианта са - или нови избори или да се направи служебното правителство редовно, но колко време ще изкара то и господ не знае
149
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей Янев и Радев са като близнаци, т.е. делят един мозък. А в случая делят половин, понеже са ф.атмаци в добавка.
148
4
 
14
 
! Отговори
факт преди 2 години
Абе вие не разбрахте ли че,това разделение,което сега е настъпило е пагубно за българската нация!Гледам тука едни са против Бойко, други против Рашков, на трети президента им пречи!Хора събудете се,България загива!!!
147
2
 
20
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Добър ден, булка ! Ще изпапкате парите от магистралите и ще вдигнете белия байряк.
146
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опитите да изчегъртата цялото население на България няма да успеят. Успеха е в обединението на всички.
145
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишман генералчето само 2 въпроса баце. Защо двете ти деца са на държавна хранилка с по 10к заплата? И още ли имаш усещането, че си подслушван? Майко мила как може да има хора, които вярват на тези изпечени нагли мошеници от служебното!
144
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още чакам факти черно на бяло доказателства и задействани правораздавателни органи по сигналите на Рашков. Кой колко е крал по време на управлението на ГЕРБ, по какви схеми. Колкото Бойко разпердушини кражбите на Тройната коалиция, толкова и тия ще направят нещо. Пак цялата работа е "стани да седна", че идат едно много евра от ЕС, милиарди.
143
7
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Това правителство никой не го е избирал. Не се е явявало на избори да изложи програмата си, а слушка каквото му нареди Радев. Не искаме и не ни натрапвайте диктатура на една подмолна личност. Слепи ли сте , че настъпва комунистическа диктатура! Завзеха властта с лъжи , измами и недоказани обвинения. Радев не се вълнува от положението на народа , а единствената да се докопа до втори мандат. Той е виновен за бъркотията в момента. Само той печели от това!
142
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Период, започнал с вдигнатия юмрук ала Ленин на Зеления чорап от Хасково. Този надмина и агент Гоце по мазнотия и задкулисни маневри.
141
4
 
28
 
! Отговори
Мей ам преди 2 години
Това е диктатура на Радев! Плачехте, че Борисов бил такъв и онакъв, но КРадев стои в основата на целия хаос в държавата. Подстрекава жадните за власт протестъри, инжинерства новите партии, насъсква срещу ГЕРБ всички , а сега се спотайва. Той е финансиран от руснаците да създава хаос и с това да докара губещата БСП пак на власт. Това е еднолична власт - президент и правителство на президента. А наивните и вечно лъгани българи плачат за удължаване мандата на служебното правителство.