Стефан Янев: България влиза в период на непредсказуемост

Според него не е ясно колко би издържало управлението
7 авг 2021 11:52, Нели Христова
296
Стефан Янев: България влиза в период на непредсказуемост
Снимка: БГНЕС

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен - дали ще стане на практика е рано да се обсъжда. Това заяви от Плиска премиерът Стефан Янев. Той уточни още, че назначеното от президента правителство има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори.

Ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление, каза още служебният министър-председател Стефан Янев, цитиран от „Фокус“.

„Всичко е възможно. Важни са условията и принципите. Неслучайно от позицията, която заемам, от известно време говоря за принципни положения. Не съм критичен, надявам се. Не се опитвам да обвинявам нито политици, нито партии. Разбирам, че търсят компромиси и възможности и се надявам да бъдат успешни в намирането на такива. Принципно нещата изглеждат по различен начин. Начинът за сглобяване на такъв мнозинства, без ясни ангажименти и приоритети, не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той“, заяви Янев.

„В българската практика в последните 30 години не е имало много попит с плаващи мнозинства, но ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление на държавата, което не е много добре за гражданите, за хората и за бизнеса. Защото всички искаме да има предсказуемост в това, което предстои и това, което можем да очакваме, че един такъв тип управление ще донесе на хората за решаване на техните проблеми и перспектива за България“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези не са избрани, НАЗНАЧЕНИ СА!
179
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чака ви тежка зима.Студ,глад и мизерия.След 30г.крадене,усвояване и присвояване стигнахме до безисходица.Милионери колкото щеш и хора едвам, свързващидвата края.Плодовете на Демокрацията ще бъдат много горчиви.
178
1
 
16
 
! Отговори
Радев го забърка преди 2 години
Радев ни докара до тази ситуация. Маже би си мислеше , че ще свалят Борисов и после ще властват с другарката Нинова, но ни хвърлиха в тотален хаос.
177
12
 
4
 
! Отговори
ЛОШ ПРЕДСКАЗАТЕЛ преди 2 години
ЗА БЪЛГАРИЯ ИДЕ СЪДНИЯ ДЕН. ПО- ДОБРЕ С ПРАВИТЕЛСТВО НА ЯНЕВ, ОТКОЛКОТО НА ТРИФОНОВ. ПОНЕ ИМАМЕ ШАНС ДА ОСТАНЕМ МАЛКО ЗАСЕГНАТИ.
176
3
 
1
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
Разумът ще надделее, за хората, който твърдят, че са в парламента, изпратени от протестиращите. Правомощията им според закона и конституцията: който е спечелил избора, предлага правителство. Другите ако не го одобряват, ще предлагат министри, когато получат мандат от президента. Свидетели сме на конфликта Слави- Христо , който започна да предлага министри, а Слави го попита защо го прави. Гешев пък се псърди, че предлагат друг главен прокурор. Случаите са различни, Обидите- ненужни
175
1
 
16
 
! Отговори
Абе , Янев... преди 2 години
Къде мислиш да назначиш и останалите халгъ зници от фамилията си...??!
174
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, защо назначи децата си на държавни длъжности без конкурс?
173
3
 
10
 
! Отговори
ВИЖДАШ ЛИ СЛАВИ... преди 2 години
ТОЗИ ТАРИКАТ С ПАГОНИ --ТЕ МИСЛИ ЗА "ПЕЧЕН ГЛАСОВИТ ПЕТЕЛ" В ТАВИЧКА , ЗА НЕГОВОТО "СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО"----ЗА ДА ГИ НАХРАНИ БОГАТО , КОГАТО СТАНЕ "РЕДОВНО"!ОТ ДЪЛГО ВРЕМЕ ТИ РАЗПАЛВАТ ОГЪНЯ....НЕ СИ ЛИ ГО РАЗБРАЛ ДО ДНЕС ???!
172
1
 
13
 
! Отговори
МУТРИТЕ са ПАРТИЗАНИ преди 2 години
От 1923........ПАРТИЗАНИТЕ СА МУТРИ, РЕЦИДИВИСТИ, СВИНАРИ.....
171
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е че ГРОБ са извън борда.
170
2
 
6
 
! Отговори
Ал.Йо. преди 2 години
На Автопилот сме.А и Демокрацията е в опасност Другари.
169
3
 
18
 
! Отговори
Каунландер преди 2 години
Фигурастът-Разединител от две години сее ветрове и ще пожъне бури - ираганна буря, която ще го отвее от Дондуков и ще го върне на село, където му е мястото, при каунете!
168
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ТОЯ ДА МЕ УПРАВЛЯВА!
167
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Падаря - ...Бойко е малко дървен ,но е роден да оцелява и е тарикатче разбира се и с ЕС и с Путин... - ________ - Вижда се, вече си вдянал това-онова, обаче трябва маса да вдянат какво идва! Все пак не може дълго да се чака, нещата лесно излизат от контрол!
166
0
 
14
 
! Отговори
izh преди 2 години
"назначеното от президента правителство има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори. " Ta за това беше думата. Епа вие си избирайте, НИЕ ще управляваме и НИЕ ще харчим бюджета Я, марш да работите , че бюджета нещо много се изпразни
165
24
 
7
 
! Отговори
тя преди 2 години
Само служебният к-т ще спаси България !
164
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука се нижда ,че ГЕРБ плаща добре , а *** много сте прости бе *** !
163
2
 
15
 
! Отговори
тя преди 2 години
От нищото изскочи някой , който не знае що е политика да управлява Бъпгария и ще ни вкара в голяма криза и беднотия !
162
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев в затвора!
161
3
 
6
 
! Отговори
11 преди 2 години
Тоз па откри америка. То от 90-та година е непредсказуемо, тоз сеа сай раздрънкал.