Стефан Янев: България влиза в период на непредсказуемост

Според него не е ясно колко би издържало управлението
7 авг 2021 11:52, Нели Христова
296
Стефан Янев: България влиза в период на непредсказуемост
Снимка: БГНЕС

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен - дали ще стане на практика е рано да се обсъжда. Това заяви от Плиска премиерът Стефан Янев. Той уточни още, че назначеното от президента правителство има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори.

Ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление, каза още служебният министър-председател Стефан Янев, цитиран от „Фокус“.

„Всичко е възможно. Важни са условията и принципите. Неслучайно от позицията, която заемам, от известно време говоря за принципни положения. Не съм критичен, надявам се. Не се опитвам да обвинявам нито политици, нито партии. Разбирам, че търсят компромиси и възможности и се надявам да бъдат успешни в намирането на такива. Принципно нещата изглеждат по различен начин. Начинът за сглобяване на такъв мнозинства, без ясни ангажименти и приоритети, не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той“, заяви Янев.

„В българската практика в последните 30 години не е имало много попит с плаващи мнозинства, но ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление на държавата, което не е много добре за гражданите, за хората и за бизнеса. Защото всички искаме да има предсказуемост в това, което предстои и това, което можем да очакваме, че един такъв тип управление ще донесе на хората за решаване на техните проблеми и перспектива за България“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът няма да прости произвола на калинки, дамаджани и културисти, които не е избрал.
239
0
 
1
 
! Отговори
ами преди 2 години
много е предсказуем даже, щом вие продължавате да назначавате, ясно кво се чака. Управление на тез де не са ходили на избори
238
0
 
5
 
! Отговори
Loyko преди 2 години
Искахте дестабилизация на държавата.Ето сега, имате е. Истинското състояние на държавата не е непредвидимост,а дестабилизирана държава.Нали това искахте.Хубаво е като се е захванал с нещо Радев да знае до какво води това.Да видим сега какво можем??? Засега само задълбочаваме анархията.Да видим какво ще излезе от този качамак.
237
0
 
1
 
! Отговори
Рашко до 252 преди 2 години
За радост ти си БАВЕН, жалко е колко елементарни "мозъци" сме си развъдили в България.
236
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ботев и Левски се чудят накъде да погледнат от срам какви наглеци се снимат пред тях.
235
1
 
1
 
! Отговори
до 250 преди 2 години
Никой не може да ви спаси, но е още рано да загивате. Тава ще стане, веднага щом Байдън изгори Кремъл, а времето наближава.
234
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и като ще е шоу...предлагав бойко да повози радев в джипа,а радев да повози бойко в...самолета бре...така ще се отървем от...бойко!
233
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Превратаджиядядогенералите...ако те повозят на самоУета...ще умреш...от страх бре,неч.овеш.ко...преяждащо с л.йн. ***
232
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименхаха и някой ти вярва ли,облагодетелстват...като бойко ли,с къщи в барселона,с чекмеджета пълни със злато и евра,с платени *** лъжещи хората като теб биков,с КТБ което ограбихте биков...а народа ни плати сметката,с АЕЦ оборудването което платихте с наши пари биков-гроп,плаетено с наши пари за да си вземете процентите...скрап...та кой се облагоденства ...биков...вие с борисов и гроп...Народа ни не е сляп!!!кой има чекмеджета...биков?
231
4
 
2
 
! Отговори
Превратаджия преди 2 години
Да направят преврат?! С тези напикаващи се дядогенерали из МО и МО-2, могат да направят само някоя партийна седянка на Бузлуджа, ако ги карат до Чинията с танкове и БТР и толкоз. Държи ли им да спретнат военно положение ? Това са жалки инфузории, които се страхуват и от сянката си.
230
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелените чорапи трябва да направат преврат.Иначе загиваме.
229
1
 
7
 
! Отговори
турист преди 2 години
*** Зелен Чорап ...
228
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наредил Ботев и Левски. Срам няма! На светлинни години сте от морала на тези хора! Цялата ви мисъл и сила е как да уредите деца, жени и любовници!
227
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъвто Радев, такъв и подчиненият му Янев. Видят ли се на висок пост първата им работа е да се облагодетелстват.
226
1
 
12
 
! Отговори
Не се притеснявайте преди 2 години
др. Янев! Нали и уредихте децата БЕЗ КОНКУРС на високо платени позиции в Булгаргаз и БЕХ още през 2017 г. А непрекъснато говорите за висок морал.
225
2
 
11
 
! Отговори
ПРЕДСКАЗУЕМОСТ преди 2 години
Бъдещето на България е предсказуемо, защото не може да се очаква от Радев и метежниците му да получат евро-пари от Брюксел, нито някакво развитие на държавата. Правителства на комунистите никога нищо полезно не са създали за България и са запомнени с кражби и далавери. Обратно на това Бойко Борисов, макар и да допусна някои непростими грешки като: рестартирането на АЕЦ Белене, построяването на Сръбски поток и не изгонването на руснаци, заради Скрипал, винаги е работил за Европейска България.
224
5
 
16
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
По точно е Янев да каже,,България е докарахме до непредсказуемост,, Когато тръгнахте да сваляте ГЕРБ и Бойко Борисов трябваше да се помисли и за ..Какво ни чака след това. Доста хора зададоха този въпрос,но отговора беше..Нека свалим Бойко и след това ще му мислим ивидим какво ще правим. Ами хайде..Правете.
223
2
 
13
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Просто така случайно ? Твоя зъл началник набута България в тоя хаос ! Който сее ветрове и юмруци жъне бури бе
222
4
 
20
 
! Отговори
ТАКА Е ЯНЕВ... преди 2 години
С ЮМРУК И ПРОСТАШКО ФЕЛДФЕБЕЛСКО НАХАЛСТВО И МИСЛЕНЕ ---ВИНАГИ НАСТЪПВА ПЕРИОД НА НЕПРЕДСКАЗУЕМОСТ И РАЗРУХА! ЗА ЖАЛОСТ---САМО ТОВА СИ МОЖЕТЕ!!!!ЗА НИЩО ДРУГО НЕ ВИ БИВА!
221
1
 
13
 
! Отговори
Мамун преди 2 години
Янев - искахте цявата власт да я вземете от оня брадясалия .Взехте я .За момента постигате безвластие -куче влачи -диря няма и т н.И не можете да простите ,че един обявен за мутра се оказа по -добър от вас -възпитаници на Москва и фондации като Отворено общество .Живеем в интересни времена.