Стефан Янев: България влиза в период на непредсказуемост

Според него не е ясно колко би издържало управлението
7 авг 2021 11:52, Нели Христова
296
Стефан Янев: България влиза в период на непредсказуемост
Снимка: БГНЕС

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен - дали ще стане на практика е рано да се обсъжда. Това заяви от Плиска премиерът Стефан Янев. Той уточни още, че назначеното от президента правителство има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори.

Ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление, каза още служебният министър-председател Стефан Янев, цитиран от „Фокус“.

„Всичко е възможно. Важни са условията и принципите. Неслучайно от позицията, която заемам, от известно време говоря за принципни положения. Не съм критичен, надявам се. Не се опитвам да обвинявам нито политици, нито партии. Разбирам, че търсят компромиси и възможности и се надявам да бъдат успешни в намирането на такива. Принципно нещата изглеждат по различен начин. Начинът за сглобяване на такъв мнозинства, без ясни ангажименти и приоритети, не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той“, заяви Янев.

„В българската практика в последните 30 години не е имало много попит с плаващи мнозинства, но ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление на държавата, което не е много добре за гражданите, за хората и за бизнеса. Защото всички искаме да има предсказуемост в това, което предстои и това, което можем да очакваме, че един такъв тип управление ще донесе на хората за решаване на техните проблеми и перспектива за България“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
13
 
! Отговори
Военен лапач преди 2 години
Кой е Стефан Янев? Ние не го познаваме, не сме го избирали и не го искаме. За мен той е от онези дето цял живот са яли от държавната копаня, за наша сметка. По един начин се отнасяха към ИТН, когато мислеха, че ще могат да го яхнат. Като видяха, че няма да им играят по свирката, след като изритаха Асенчо и Кирето, сега почнаха да ги анатемосват. Ясни сте ни! Живели сме в социализЪмът и сте ни ясни. Искате върхушката да живее до век. Няма да стане. РЕВОЛЮЦИЯТА ПОЧНА.
199
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое правителство е русофилско и мутренско? Мутренско беше това на ГЕРБ и то грабеше парите на БГ в комбина с ЕНП на М.Вебер. Затова Вебер и Меркел сега реват и искат да върнат банкянския крадец на власт. А ИТН нищо чудно да е партия замислена в Германия с цел да се постави БГ в дилема ИТН или ГЕРБ и българите виждайки, че ИТН са некадърници, да поискат отново банкянския пожарникар. Затова първо трябва да се елиминира партията на Слави.
198
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До не сте избрани Руснаците несавиновни и въобще нямат намерение да се бъркат в БГ. Хванал се БиБи и решил да е премиер до живот. Сега като усети дебелия се пръкнаха ИТН -и те решиха да управляват тази държава. Излиза неприятна ситуация, изходът от която е на първо време негласуване за ИТН и извеждане на хората на Славуца от полит. живот на страната и сетне сваляне на Боце. Борбата първо с ГЕРБ би било грешка , защото БГ в ръцете на ИТН ще доведе до безтегловност и ГЕРБ отново ще се върне.
197
1
 
4
 
! Отговори
izh преди 2 години
Не се кахърете, все още . Интересното тепърва предстои. 1996г. не успяха да приберат всичко, та останаха едни 30% - време беше да се разработи схема да се приберат и те. Иначе съществува вариант някое правителство да започне да бърка монополните бизнеси, въпреки че контролират голяма част от държавата и най важно- 99% от медиите Така че народе - готви се за да финансираш 30-те процента през ЦЕНИТЕ
196
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елементарно, Стеванчо, като не можете на две магарета сеното да разделите, тръгнали сте държава да управлявате. Всъщност да не говориш за децата? Да не са почнали да ги КАРАТ ДА РАБОТЯТ на новите места със заплата по десет бонки? Например поне да са там от време-на време.
195
2
 
8
 
! Отговори
не сте избрани преди 2 години
Това корумпирано, мутренско правителство оставя тежки следи в Българската история. То е еманация на русофилската омраза спрямо стремежа и съзидателния труд на българите за по-добър живот.
194
1
 
12
 
! Отговори
ясно виждам преди 2 години
На зима, партиите на протеста, всички мутри вече ще са показали истинското си лице и народа ще има много въпроси които да зададе на пРезидента.Решението е, след изборите, Радев да бъде изправен пред съда да отговаря за деянията си. Ведно с мутренското си правителство.
193
2
 
14
 
! Отговори
очевидно преди 2 години
Е, нали това беше целта на мероприятието. България от стабилна, да се превърне м нестабилна държава. Руските съветници на пРезидента отчитат че всичко върви по план.
192
5
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Много кофти артисти,Иванов и Дончева не успяха да скрият мъката си ,че не са поканени за министри,а генерала играе без капка ентусиазъм.Това ще доведе още привърженици за партията на Трифонов на едни нови избори.
191
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
предварително благодаря за минусите...това не променя нищо!
190
11
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
децата ни са роби в ЕС,какво стана с ценностите с които бе създаден Свобода,Справедливост,Солидарност...децата ми са роби бре...позор за вас,за децата ви,ЕСССР...с борисовци и орбановци...плащащи схеми внос отпадъци от нигерия на...олигарси на борисов в България...чудовщно...настоятелно моля САЩ...ще родят чудовище...моля ви за решителна намеса!!!
189
7
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и не съм политически,агент,фил,фоб...беден,ограбен,беузправен българин съм...просто не ми дреме...така мисля и го споделям!!!...какво лицемери...какво връщане назад към безправието...нов вид фашизъм е,по-жесток!!!
188
7
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и знаете ли как изглеждат нещата от страни...ЕС финансира анти САЩ проекти,поддържа анти САЩ диктатори в източна.носещи грабежи и беззакония,говори за "зелени" а финансира внос на отпадъци от Нигерия...за български олигарси например,налага "санкции"на путин обаче го финансира през суровини и обекти...и в същото време САЩ ги пазят...харчейки милиарди...какво лицемерие...ЕС...поведението ви е позорно и срамно...народите ви ще го осъзнаят...и ще ви отрекат както отрекоха ...нацизма и комунизма...
187
6
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Настоятелно моля САЩ по-решително да подкрепи Народа на България...водим неровностойна битка...чувстваме се изоставени...ЕС по-скоро подкрепя мафията и престъпленията...позорно е...
186
8
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Реаалофилпоредната манипулация..."гони",ама строи руски потоци бре...путин да угоди на султано прекара тръбата през турция...султано може да спре крана когато пожелае!ама бочко го строи с нашите данъци...през схеми разбира се...свърши се...Чиста иСвята...или ще си я извоюваме насилствено...това са нашите животи...и дпс-гроб не са господари на животите ни!парите ви са позор за нас...от кръв и сълзи са...плюем на парите ви...в лицата ви плюем!!!
185
8
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До 13ако почнат да *** ще е резултат на 12 г-то управление на бочко...на балтовци крадящи от умиращи...не от 3 месечното управление на Генерал отдал живота си в опазване Суверенитета и Свободата на България...объркала си Народа...другарко...бойко бе пазвант на т.живков...не сем го забравили...и няма!
184
4
 
7
 
! Отговори
Реаалофил преди 2 години
До БББорисов е единствения премиер от над 1340 години ,който гони руски шпиони.Османци и оцеляване? В 1916г. - 8 години от обявявянето на независимо Кралство България сме били два пъти по големи по площ от сега -България на три морета- двойно по голяма от сега. Но "братята" сърби ,румънци и гърци с подкрепата на Русия избиват над 150 хиляди български войни и заграбват 51% от територията ни. В този момент османците са ни съюзници (ПСВ) и се бият с арабите и англичаните в пустините .
183
8
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Падаряг- ти борисов...не оцеля...и няма да оцелее въпреки медийните манипулации...освен това...САЩ му дишат...скоро Магнитски ...и за Гешев...просто проверяват нещата по десетки пъти...ограбеното и парите им нямат значение...Османската...и тя бе "оцеляваща"...ама е история...Народа ми е оцеляващ...тук сме,има ни...и ще ни има въпреки вас мафиотите и манипулаторите,сеещи разделения и омраза...Чиста и Свята Братя!!!
182
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимени Левски не бе ...избрания...имате лош избор като народ бре...все чакате някой да ви даде...по 50 лв за шльокавица...отказвайки да си заработите за...Бърбан ..например...условно...назначени ама способни и работещи за Народа ни...по-делата е казано в Библията...Чиста и Свята ни завеща Апостола!..ама даром няма да стане..ще стане,въпреки всички ви,децата ви ще се срамуват и отричат от вас...превърнаха ви в ...не ч.в.ци...чакащи да им дадат..продаващи майки и бащи..позор си за децата си
181
2
 
6
 
! Отговори
Падаря преди 2 години
За съжеление г-н Янев е прав,уж изгонихме "мутрите" ,а вкарахме тия дето ги забвляват-музикантите им.Симпатизирам на Манолова ,но уважавам и г-н Борисов защото знам какво е приживял.Братя всичко ,които преживяхме 90-те знаем какво беше.Не се знаеше утре дали ще си жив.Мене лично са ме гонили да ме убиват и знам какво е да въртиш схеми г-н. Борисов може да има петна в битието,но е като нас може да оцелява.