Стефан Янев: България влиза в период на непредсказуемост

Според него не е ясно колко би издържало управлението
7 авг 2021 11:52, Нели Христова
296
Стефан Янев: България влиза в период на непредсказуемост
Снимка: БГНЕС

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен - дали ще стане на практика е рано да се обсъжда. Това заяви от Плиска премиерът Стефан Янев. Той уточни още, че назначеното от президента правителство има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори.

Ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление, каза още служебният министър-председател Стефан Янев, цитиран от „Фокус“.

„Всичко е възможно. Важни са условията и принципите. Неслучайно от позицията, която заемам, от известно време говоря за принципни положения. Не съм критичен, надявам се. Не се опитвам да обвинявам нито политици, нито партии. Разбирам, че търсят компромиси и възможности и се надявам да бъдат успешни в намирането на такива. Принципно нещата изглеждат по различен начин. Начинът за сглобяване на такъв мнозинства, без ясни ангажименти и приоритети, не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той“, заяви Янев.

„В българската практика в последните 30 години не е имало много попит с плаващи мнозинства, но ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление на държавата, което не е много добре за гражданите, за хората и за бизнеса. Защото всички искаме да има предсказуемост в това, което предстои и това, което можем да очакваме, че един такъв тип управление ще донесе на хората за решаване на техните проблеми и перспектива за България“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
7
 
4
 
! Отговори
ДА, ОБАЧЕ преди 2 години
Така е, но все още не мога да се нарадвам на отсъствието на оня брадясъл, потен човек, който лъже така гнусно, гаври се с всеки, прегръща който му падне и прави всичко наоколо да мирише на ***. Поне това го няма...за сега.
219
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много си е предсказуемо даже, народът няма да ви прости престъпленията.
218
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не иска Радев да управлява втори мандат, освен Решетников.
217
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стъпка по стъпка, бавно но сигурно се върви към президентска република! Нищо, че Радев е поставил Левски зад гърба си!
216
11
 
2
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Служебното правителство да остане като редовно! После Велико народно събрание и промяна в Конституцията! Президентска република начело с Румен Радев и поне 2 мандата така. Сбогом на пазарлъците за постове в парламента.В резултат ще имаме шанса след 10 години да сме на средноевропейско ниво по стандарт и младите ще се върнат. Стига с тези партии тунеядци! Нито една не струва, най-много ГЕРБ не струва!България над всичко!
215
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редакторът нещо го е напекло слънцето , толкова много печатни грешки.Повечето хора, докато чатят правят по-малко.
214
4
 
4
 
! Отговори
ЗАВРЪЩАНЕТО преди 2 години
- ПОД КРИЛОТО НА МАЙКА ТУРЦИЯ И СУЛТАНА - ЕРДОГАНА!
213
3
 
4
 
! Отговори
МЪРША преди 2 години
... И НИЩО ПОВЕЧЕ!!!
212
4
 
5
 
! Отговори
осъдени души преди 2 години
До както винаги!!! - КАКВОТО КАЖЕ КРЕМАЛ.....
211
8
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Реваншизъм и омраза към из родите от герб си е нещо много ценно даже...
210
0
 
5
 
! Отговори
както винаги!!! преди 2 години
непредсказуеми
209
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
др.Янев я кажи на цяла България как назначи и двете си деца които са на около 25г. на държавна работа без КОНКУРС???Цял живот на държавна хранилка както и пРезидента заплата -15000лв. и пенсия-3000лв.
208
3
 
11
 
! Отговори
Неделя е! преди 2 години
Хайде троловете на Радев да се успокоят...Служебното правителство е правителство на Радев, чийто подбор е реваншизъм, омраза и кариеризъм!
207
1
 
9
 
! Отговори
До 230 преди 2 години
А какво е мнението ти за човек, който се кълне в България и СССР, после става натовски генерал. Приземява се в президентството (няколко години не му чухме гласеца!) и след като получи одобрението на посланничката обяви, че ще иска втори мандат.
206
3
 
9
 
! Отговори
Размисли преди 2 години
Много му е лесно на Янев. Той само констатира и нищо реално не предлага. Поставил го е ясно кой за да плюе бившите управляваши и сега под диктовка на поставилия го иска да остане на власт за да продължи по същия начин. Само че управлението не е "строй се преброй се" другарю фат-мак. Много е лесно да командориш при неработещ парламент.
205
11
 
4
 
! Отговори
до # 229 преди 2 години
Нито съм ***, нито цоцолист. Но отдавна съм отвратен от бившия ***, а сега върл демократ Пожарникар от Банкя и неговите прости и некадърни бивши министри. За Учиндолския певец и политик да не говорим. За мен ДБ знаят какво защитават и за какво се борят, а депутатите от ИБГНИ направо карат сценаристите на 7/8 да излизат от нерви. А вие сте *** на Боце и ГЕРБ.
204
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Реаалофил Аз не зная бивш комунист да гони руски шпиони, а Боце е бивш член на БКП, влязъл в тази партия на 18 г. и завършил червената ВМШ, произвеждаща кадри за МВР и ДС. Руските дипломати ги подгони Каскета, също завършил Симеоновската милиционерска школа. Целта му беше да се сприятели с посланичката на САЩ, но тя на бивши милиционери и на ЕС хич не вярва. А Каскета е кадър на МВР, започнал работа като дознател и сетне помощник следовател.Сега пък решил на 51 г. да става учен човек.
203
2
 
6
 
! Отговори
бляд преди 2 години
До Анонимен 225.... Ти явно си малоу*** комунист - цоциалист , цицал цял живот от държавната трапеза и затова сега плачеш за загубените си привилегии на "Активен " борец протим човечеството , а товарищ ????
202
2
 
10
 
! Отговори
Еl Noche преди 2 години
ЕСТЕСТВЕНО , СЛЕД КАТО НИ УПРАВЛЯВАТ ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ , КАКВО ОЧАКВАТЕ ???
201
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Военен лапачКои вие не сте избирали Янев и не го искате? Ясно е, че вие сте троловете на ГЕРБ! Само че вашата свърши и банкянският *** няма да се върне на власт. София първа изгони Падишаха. При нови избори ще го изгонят и Пловдив, Стара Загора, Бургас, защо не Русе и Варна. Без пари от ББ вие,троловете, няма как да живеете и след 5-6 месеци няма да ви има.