Татяна Дончева: Трифонов не е и не може да бъде партиен лидер

Тя се подигра с последния, изпратен от Тошко Йорданов документ
7 авг 2021 09:43, Нели Христова
137
Татяна Дончева: Трифонов не е и не може да бъде партиен лидер
Снимка: БГНЕС

"Предлага се финансовото министерство да се поеме от вещо лице в Софийски градски съд. Човек, който не може да се издържа от приходите си от тази работа. "Има такъв народ" не казват кой е и къде е работил в последните 10-15 г. Важно е да се знае с кой и къде са работили", заяви пред БНТ Татяна Дончева, зам.-председател на парламента и депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме!". По думите ѝ хората в кабинета имат не просто значение, а ключово значение, защото кадри в политиката в България няма.

"Съдбата ни постави тежка задача, много тежка, в момент като сегашния. Не мисля, че вината за този момент трябва да се стоварва върху президента Радев, даже по опорни точки. Смятам, че това, което се случва днес, е плод на последните 20 години на България, в които чалгизирането, профанизирането и простащината станаха норма на поведение и няма как това да не даде плодове", коментира политическата ситуация Дончева. За "Изправи се БГ! Ние идваме" дали се сменил един кандидат с друг за министър, нямало значение. "В това правителство, с тези персони, няма хора с капацитет. Само кандидатката за социален министър поназнайва за сферата си", добави Дончева. И допълни: "Когато тикате за вътрешен министър един персонаж, който е почетен консул на офшорна зона, ще трябва да се запитате: Почетният консул в Барбадос за Барбадос ли ще отговаря или за националните интереси на българите?"

Според Дончева Слави Трифонов не е и не може да бъде партиен лидер. Тя добави, че парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!" няма да носи отговорност за безумни решения, и ако няма промени в предложенията за министри, групата няма да подкрепи проектокабинета.

Дончева се подигра с последния, изпратен от Тошко Йорданов документ (вероятно става дума за декларацията с приоритетите), за който то твърдял, че всички 90% са се съгласили. Тя чете точка по точка и обясняваше колко са глупави съответните твърдения.

Коментирайки действията на председателя на парламентарната група Тошко Йорданов, Дончева реши да разкаже смешка.

„Питам Румен Гечев: Гечев, след като Слави Трифонов каза, че Асен Василев му е някак ляв, ти какъв си му? А той ми каза: Аз съм му извън скалата”.

Според Дончева има време да бъдат внесени корекции в предложеното от ИТН правителство. „Съгласна съм, че трябва да има правителство, което да ни даде до следващата пролет. Въпросът е механизмът, по който трябва да стане – без сътресения.

Не очаквайте, че групата ни ще гласува разделно. Мисля, че така ще гласува и "Демократична България". Ще ни води здравият разум, предупреди Дончева.

Служебното правителство направи първите сериозни крачки за демонтиране на модела на ГЕРБ. И тази линия трябва да бъде продължена. И когато идва премиер, който казва ,че ще прави компромиси, означава, че няма да следва курса, категорична бе тя.

Според Дончева трябва да има правителство, което да изтрае до следващата пролет. На въпрос на водещия с кой мандат тя отговори: "Не казвам с кой".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
11
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Като видя Татяната-адвокатката на Мултигруп и Илия Павлов, която търкаше банките с мандата на БСП в НС в най-мрачните години на Прехода когато фалираха банки, приватизираха се на безценица държавни предприятия от съпартийците и, и мутрите вилнееха безнаказано..и ми иде да повърна...Същото може да се каже и за Мая Костинбродска, която опорочи едни предходни избори с Костинбродската си афера и докара Олигарски на Власт с мандата на ДПС, след което Пеевски беше предложен за Шеф на ДАНС и фалира КТБ
68
12
 
19
 
! Отговори
Миро преди 2 години
До 70 Я кажи за какво по- точно те лъже Бацето?За това ли е тоя хаос ,защото Бацето лъже а?Тия мошеници дето харесваш,Бацето кътните зъбки им знае .Каза ли ,че ще счупят държавата каза,чупят ли я чупят я!Много лъжи се казаха за Борисов но за едно нещо не се и опитват да лъжат,защото не търпи възражения,че Борисов има изключително силно развита интуиция за нещата от живота и специално за политиката а това го притежават само родените за Лидери.Ако можеш проумея го ако не живей в заблуда .Вярвай
67
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арести за гербавите престъпници!
66
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами трябват и вещи лица.Не може всеки да е адвокат на дявола, като вашата сбирщина "Изправи се.."!Или поне на Мултигруп!
65
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй, како, тъй. Само ти ще оправиш държавата. Че и вселената, даже.
64
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дончева и Манолова обясняваха миналата година как мнозинството от българите нямали право да гласуват за Бойко. Сега обяснява как не можело Трифонов да има партия и последователи. И в същото време тя е взела пряко сили и с манипулации 5%. Заедно,.представете си, а компрометирани хора като Манолова и Капон.
63
8
 
26
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
тя заедно с Мая Манолова, измъкнаха чрез поправка в закона Ванко 1 за сводничество от затвора ----////----- По-голяма глупост можете ли да измислите?
62
8
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
като говори за прехода, чалгата, мутрите - да си спомни Мултигруп и знайните и незнайни мутри на които е адвокатствала -----////------ Когато вденете, че адвокатът е нещо различно от клиента му, че правото е за всички и всеки има право на защита в съда, тогава ще станете хора.
61
6
 
5
 
! Отговори
Куневица преди 2 години
добре е обучила Биков.
60
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бацето който лъжеше постоянно само веднъж каза истината че материала в България не става.
59
8
 
28
 
! Отговори
БКП преди 2 години
Татяна Дончева е била в БКП и депутат от БСП, както и да се преобличат все са си в тези дрехи
58
6
 
11
 
! Отговори
Манолова преди 2 години
и Дончева когато говорят,новите политици,а и някои от старите да си записват.
57
5
 
5
 
! Отговори
Манолова преди 2 години
и Дончева когато говорят,новите политици,а и някои от старите да си записват.
56
5
 
25
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Дончева, сегашната политическа ситуация е резултат от вашите управления миналото! ;))) Факт, който би трябвало да отчетеш, когато говориш в телевизионните студия и да признаеш лична вина! Време е политиците имали отношение към управлението на държавата в миналото да признаят личният си провал като политици в лицето на днешната ситуация! Помните ли, че 2005-2006 ви казвах, че ще дойде този ден? Не помните!;))) Но, той дойде!
55
0
 
12
 
! Отговори
339 преди 2 години
Добре,че снощи в Панорама нямаше социо полито лози.Защото са големи метеоролози.
54
4
 
16
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Дърта мома и дърт ерген чезвайте и двамата :)))
53
8
 
23
 
! Отговори
Пълна идиотка преди 2 години
Която ни прави и нас на такива.От 10 год.сновели в студията на учиндолската мутра тонове помия срещу Борисов и сега разбрала ,че не ставал за партиен лидер?!Питам се тия дето гласуват за паважните По-Мия-Ри имат ли нещо в главите си?Ало от това което правите зависи и вашия живот и на децата ви.Какво добро очаквате да се случи от всичката тая неразбория? Нищо!Зимата ще видите,щом нямате акъл в главите
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледаш какви юристи е започнала да вади образователната ни система!Майко мила.!
51
3
 
28
 
! Отговори
нн преди 2 години
Т. Дончева в Панорама направо размаза ИТН и Слави Трифонов. Каза им го едно към едно, политически ***. Скара се на хората гласували за ИТН, че найвно са подходили и са гласували за ИТН без да си дават сметка какво ще последва. Даже обвни целия народ, но Б. Василев я засече и тя даде назад че народа не бил виновен. Питам се, Царя не е ли прав като каза "чипа му на българина е сбъркан", а Борисов, че "материала на българина не става" Изборите показаха, че на българина нещо му липсва в акъла.
50
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видно е, че изявени професионалисти не искат да се ангажират с кабинет на Славчо. Затова ще ни пробутват треторазряздни същества, минали през кастинг, все хора със съмнителни качества и репутация. Кастинг в халтурно-чалгаджийско шоу може да роди само некадърен и затова вреден за България кабинет!