Татяна Дончева: Трифонов не е и не може да бъде партиен лидер

Тя се подигра с последния, изпратен от Тошко Йорданов документ
7 авг 2021 09:43, Нели Христова
137
Татяна Дончева: Трифонов не е и не може да бъде партиен лидер
Снимка: БГНЕС

"Предлага се финансовото министерство да се поеме от вещо лице в Софийски градски съд. Човек, който не може да се издържа от приходите си от тази работа. "Има такъв народ" не казват кой е и къде е работил в последните 10-15 г. Важно е да се знае с кой и къде са работили", заяви пред БНТ Татяна Дончева, зам.-председател на парламента и депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме!". По думите ѝ хората в кабинета имат не просто значение, а ключово значение, защото кадри в политиката в България няма.

"Съдбата ни постави тежка задача, много тежка, в момент като сегашния. Не мисля, че вината за този момент трябва да се стоварва върху президента Радев, даже по опорни точки. Смятам, че това, което се случва днес, е плод на последните 20 години на България, в които чалгизирането, профанизирането и простащината станаха норма на поведение и няма как това да не даде плодове", коментира политическата ситуация Дончева. За "Изправи се БГ! Ние идваме" дали се сменил един кандидат с друг за министър, нямало значение. "В това правителство, с тези персони, няма хора с капацитет. Само кандидатката за социален министър поназнайва за сферата си", добави Дончева. И допълни: "Когато тикате за вътрешен министър един персонаж, който е почетен консул на офшорна зона, ще трябва да се запитате: Почетният консул в Барбадос за Барбадос ли ще отговаря или за националните интереси на българите?"

Според Дончева Слави Трифонов не е и не може да бъде партиен лидер. Тя добави, че парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!" няма да носи отговорност за безумни решения, и ако няма промени в предложенията за министри, групата няма да подкрепи проектокабинета.

Дончева се подигра с последния, изпратен от Тошко Йорданов документ (вероятно става дума за декларацията с приоритетите), за който то твърдял, че всички 90% са се съгласили. Тя чете точка по точка и обясняваше колко са глупави съответните твърдения.

Коментирайки действията на председателя на парламентарната група Тошко Йорданов, Дончева реши да разкаже смешка.

„Питам Румен Гечев: Гечев, след като Слави Трифонов каза, че Асен Василев му е някак ляв, ти какъв си му? А той ми каза: Аз съм му извън скалата”.

Според Дончева има време да бъдат внесени корекции в предложеното от ИТН правителство. „Съгласна съм, че трябва да има правителство, което да ни даде до следващата пролет. Въпросът е механизмът, по който трябва да стане – без сътресения.

Не очаквайте, че групата ни ще гласува разделно. Мисля, че така ще гласува и "Демократична България". Ще ни води здравият разум, предупреди Дончева.

Служебното правителство направи първите сериозни крачки за демонтиране на модела на ГЕРБ. И тази линия трябва да бъде продължена. И когато идва премиер, който казва ,че ще прави компромиси, означава, че няма да следва курса, категорична бе тя.

Според Дончева трябва да има правителство, което да изтрае до следващата пролет. На въпрос на водещия с кой мандат тя отговори: "Не казвам с кой".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
7
 
18
 
! Отговори
Танчето по канчето преди 2 години
ги е напляскала. И не само "Има такъв народ". Не че тя е света вода ненапита, но е права до болка, че след тоталното разкапване на обществото от корупцията и превръщането на престъпници и *** в кумири, след бетонирането на безразборните кражби като начин на "управление" на всяко правителство вече 30 години няма как и с кого да стъкмиш даже един проектокабинет от горе-долу свестни и кадърни хора. Сърдите се, когато ви кажат "Българин - това е диагноза", нали? А ето в каква яма пропаднахме.
48
3
 
8
 
! Отговори
339 преди 2 години
Ще стане това,което трябва да стане.Както винаги е ставало.И нищо в повече.Ама нека си драскаме.
47
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Татяна, Татяна, ти пък кой беше, я припомни на хората . Може Дългия да не е вещо лице за политиката, но след като толкова *** от него, значи става нещо рационално. Това точно и трябва да бъде- да разрита тези търтеи и крадци, иначе измъкване от блатото няма.
46
6
 
21
 
! Отговори
Мики преди 2 години
Дончева, преди да даваш много акъл, вземи и обясни защо претърпяхте възродителен процес и от Мутри вън се прекръстихте на Ние идваме нещо си. Нареждане от Мутри Вътре ли получихте?
45
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Татяна е най великия лидер !
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуват против, но вече стана ясно как може и по-зле от ГЕРБ и то много по-зле. Да не говорим каква криза се задава.
43
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е най голямото дъно за България, абсолютен разединител на нацията, един цял без мислен мандат.
42
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще задам само 1 въпрос, като гласувахте за Слави знаехте ли че гласувате за НДСВ? Защото и тези са от там. Герджиков е един от редящите този кабинет. Лошото е че той не е просто от НДСВ, той е известен и с други неща. Поровете се и току виж ви светне. Та пак питам, за НДСВ ли гласувахте?
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 339,какво са вдигнали летвата бе човек, почнаха добре, но са на път да катастрофират челно с 200
40
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спечелили една четвърт от местата в НС, ама искат всички порции за тях. Няма как да стане! При правенето на политика като нямаш мнозинство ще делиш властта. Умните политици това правят, простите се дръвчат на всеки и за всичко и бързо оттичат в канала! Кабинет на Славчо е писан в сараите и скоро това ще стане ясно! Просто Слави сменя Борисов и управлява закулисно с ДПС и БСП.
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките *** на Ристю са се включили в оплюването.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Mnogo e prava don4eva to i komunista borusov ne mojesche ama na vlast jivkovkov go e u4il kak i miliarfer e mom4eto ot bankja sikadjiata mutra tarikata selski s imoti i bk smetki natalkada da mu gi har4i taka elena har4rsvhe na 4erapa milionite no vs e do vreme ne spi bg narode
37
19
 
15
 
! Отговори
339 преди 2 години
Радев и Янев вдигнаха високо летвата.Вече ще е трудно да се надскочат.Тъй че-да продължават.
36
17
 
16
 
! Отговори
339 преди 2 години
Радев и Янев вдигнаха високо летвата.Вече ще е трудно да се надскочат.Тъй че-да продължават.
35
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
самия факт че медиите и на Пеевски и на Прокопиев пеят в един глас срещу ИТН, за мен е достатъчно показателен, явно Дългия доста сериозно ги е разбишкал
34
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Координирана атака срещу ИТН имало?! Вие да мълчиме ли искате като гледаме недоразуменията дето спускане? Ако искахме някой да си играе на шикалки с държавата, щяхме да сложим един клас от петокласници да ни управлява. 12 годишните са със същото вманиачено его, но поне имат шанс да им мине като излязат от пубертета. И със сигурност пишат с по-малко грешки, знаят историята ни повече и по-адекватно реагират на предизвикателствата. Да спрат чалгарите да се държат като нагли тинейджъри за начало!
33
20
 
7
 
! Отговори
ПРАВИТЕЛСТВО преди 2 години
Слави, ние сме с теб, имаме достатъчно подкрепа, праветесвото трябва да е ИТН
32
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че нещо, ама колкото повече такива политически "скелети" и разни платени "лози" атакуват Дългия, толкова повече рейтинга му расте, накрая ще хване 35 %, а Ристу и Мая ще стоят извън парламента и ще цъкат
31
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моралната и физическа развалина Слави Трифонов не е решение на проблемите на България. Алчност, нарцисизъм,чалга и дрога са го превърнали в нещо, което вече не може да излезе пред гражданите, пред обществото, камо ли да бъде водач! И затова ни пуска на преден план своите шутове, същества затъпели от правене на долнопробна халтура. Тези хора нямат елементарна политическа и гражданска култура. Затова могат да ни предложат смешен кабинет от безгръбначни кариеристи със съмнителни качества!
30
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което виждаме последните седмици е една доста добре координирана атака от всички посоки срещу ИТН и Слави, някак си старите партии не искат да приемат хора, които не играят по техните правила, правила на разпределяне на порции, министерски кресла, влияние и т.н., сега като човек, който познава Слави и е работил за него да им кажа на всички тия ентусиасти, автори не тази акция, ако си мислите че Дългия не е очаквал това и не е подготвен жестоко се лъжете, той гърмян заек, гледал Ви е игрите!