Шеф на отдел в полицията учил колегите си докога се бие

Бил наказан леко, но обжалвал пред ВАС
Обновена: 17 авг 2021 12:29 | 17 авг 2021 12:24, Камелия Цветанова
162
Шеф на отдел в полицията учил колегите си докога се бие
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че началник от СДВР е учил униформени кога да спрат да бият протестиращите.

„Откъде идва това самочувствие, означава ли това, че той знае, че няма да му бъде търсена отговорност“, коментира Рашков.

Въпросният полицай е бил наказан без право на повишение за срок от 2 години заради насилието на протеста на 10 юли миналата година. Униформеният обаче е обжалвал пред ВАС наказанието си, което според Рашков е прекалено.

Той смята, че едва ли ще бъде намерен документ в МВР за разпореждане на крайни действия.

„Но ако някой си мисли, че не се е знаело какво става там... явно се е минало на телефонно право“, коментира той.

Още по темата
Рашков припомни и изказване на бившия вече директор на СДВР Георги Хаджиев от миналото лято, че протестиращите разполагат с взривове и на тази база почти всички искания на спецпрокуратурата до съда съдържат мотив, че има данни за бунт, въоръжено въстание.

„След това постъпва искане до СДВР да се отговори, ако има такъв случай да се каже кой е, какво е намерено по-точно и следва мълчание от СДВР. От МВР стигат до извода, че директорът на СДВР е извършил нарушение и питат тогавашния министър дали да започне дисциплинарка срещу него, а отговорът на министъра е едно голямо „НЕ“. Това е обвързано и с подслушванията на протестиращи, журналисти, политици, което е било незаконно“, каза Рашков.

„Прокуратурата беше превърната в част от изпълнителната власт и заради това Борисов може да каже, че няма нужда от депутатски имунитет, защото той си има главен прокурор“, обвини той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
0
 
! Отговори
МВР НЕЗАКОННИ преди 2 години
Служителите на МВР се издържат след 10 септември 1944 година само с ограбвани милиарди от бедния български народ.Ползват ги за прикриване на нагли престъпници подставени на власт особено след 1989 година.Пенсионират ги млади .Получават високи пенсии с пари ограбвани от народа.Тероризират милиони чрез нагло престъпни анти народни наредби прокарвани с измама през доказано НЕЗАКОННИ ПАрламенти..
130
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧОВЕКОЯДЕЦА Рашков ,,обядвал единствено и само човешко месо УЖАС
129
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде по света полицията бие и влачи. И от Давос, и от Лондон, и от Париж, и от Берлин, и от Брюксел и т.н сме гледали кадри. Тези какво се правят на луди? Онзи дето потроши колата на зъболерката с децата й вътре нищо??!! За сваления на земята полицай и ритан от всички страни малко преди да ги арестуват тезу хубавци нищо? "Протест"? Метеж! Има си избори и те показаха какво щеше да ни се случи, ако ГЕРБ бяха клекнали за 3-ти път пред уличения натиск на ккелешши.
128
3
 
6
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!! преди 2 години
Трябжа закон за свободно носене на оръжие за да може да се спрът кражбите. С бой ако ставаше комунизма щеше да остане.
127
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 140 - Не. Просто, ако имам такъв познат, вече няма да ми е познат. Няма да го викам на събиранията у нас. Няма да му помагам, когато каже че му трябва услуга. Когато правим бизнес с приятели, той ще е автоматично изключен. Това е.
126
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 135 - То има причина, никой да не кани полицаи на събирания вече. Не го знаеш, що за далавера и схема върти. Някои българи още се кефят на крадци, но много от нас се събудиха и не са толерантни към мошениците.
125
3
 
2
 
! Отговори
Сифия плаче преди 2 години
терористи ограбващи десетки милиарди годишно през бюджета вкл по оперативни програми и евро фондове не дават на Борисов и другите подставени лица да създадат правителство.Цел да не се допуска блокиране на ограбването на десетки милиарди по отработени схеми за 2021 година..Срамно е да слушаме как генерали от Армията искат да върнат власта на нарочно създадени групировки маскирани като партии./ограбващи България след 1989 .
124
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
135: никой не те пита точно теб. какви имиграции, какви 5 лева, какви саморазправи, и заплашваш семействата им така ли? ти си проблема пич, точно ти
123
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честно да ви кажа аз лично не виждам нищо лошо в това. Все си мисля че медиите търсят драма и сензация. Няколко пикльовци хвърлящи пиратки, бутилки, камъни и съответно ги набили. Е какво да направят да седят и да ги оставят да безчинстват ли? А онази полицайка дето и изкараха окото с пръчка какво стана? И така, нормално е да ги обучават до кога се бие, има си различни нива и сила така че е хубаво да се знае. Нищо лошо в това, даже поздравително.
122
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами правилно е да се ограничава прилагането на сила. Всеки конфликт е ,,битка,, . А щом има физически контакт, всеки арестуван може да се жалва,че ,,му вризат в личното пространство,,. Проблемът е,че тия протести не бяха мирни и освен това бяха твърде нечистоплътни като намерения и пърформанс. Вижте как се изпокараха после за държавни постове .Практически всичките 25 протестиращи от площада станаха министри и депутати.
121
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От всичко казано разбрах,че арестите са били законни, но с малко по- силен натиск. Ами да им прават тестове за наркотици и алкохол на тия арестанти .
120
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никакви наказания - то обществото само ще ги накаже. Нека публикуват снимките им, имената им и домашните им адреси и хората сами ще ги накажат. Тези *** ще разберат, че по-голямо наказание от публичното презрение, изречено и изразено лично, и от общественото незачитане и социааната изолация няма по-тежки наказания.Ако питат мен, нищо друго не им остава, освен да емигрират. Иначе дамгото ще си е вечно тяхно....
119
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВР е една от главните причини тази държавица да бъде зачистена. От нашите данъци се плащат заплати за лична охрана на управляващи. И какво излиза - плащаме си, за да бъдем биди и изнудвани по пътищата :)
118
7
 
12
 
! Отговори
кораба потъна преди 2 години
кораба потъна отдавна ,време е за емиграция
117
3
 
2
 
! Отговори
ПРИЛОЖЕТЕ преди 2 години
СИСТЕМАТА И КЪМ ТЯХ-ТЕ СА ЯКИ ЩЕ ГО ПОНЕСАТ
116
25
 
12
 
! Отговори
Хъм... преди 2 години
Както е тръгнало при бай Рашков ще дойдат мигрантите, гладни, голи и боси. Ще почнат да правят золуми от глад не от лошо. Айде да видим тоя хуманист Рашков дали няма да ги докосне? И ако се налага използването на сила, дали някой полицай ще рискува с това? Дано остане на поста и да му лъсне гадния характер на тоя, много жалък човек! Да ги гали с перце, те като грабят и тормозят!
115
4
 
18
 
! Отговори
фройдист преди 2 години
Насилието често е породено от маниакална сексуална неудовлетвореност . Заложена още при кърменето.
114
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре са ги били, но можеше и много повече. Пълна подкрепа за полицаите от видеото!
113
4
 
10
 
! Отговори
Деди преди 2 години
Че в цял свят бият - бият. Но! Тънкият момент е кого, кога и как бият. Едно е да гнясат на ромска сватба за музика посред нощ, друго е средностатистически дечурлига, образно казано. В Париж, Небраска и т.н. се спазват тези критерии, впрочем и тук също, но понякога нашите изплесват, щото в нашето PD има доста повече тъфикофелета, отколкото по запада. Просто новото им е по-високо.
112
3
 
7
 
! Отговори
гербер преди 2 години
Неусетно усетих че съм се превърнал в герберастин И по бивш седесераздСрам скачах дигах пръсти . Сега съм намайнатаси