Нинова обяви: БСП ще задържи мандата по-дълго, за да има актуализация на бюджета

Ако няма кабинет, мандатът ще бъде върнат между 10 и 15 септември
Обновена: 29 авг 2021 14:00 | 29 авг 2021 13:37, Красимир Ангелов
215
Нинова обяви: БСП ще задържи мандата по-дълго, за да има актуализация на бюджета
Снимка: БГНЕС

БСП ще задържи мандата и няма да го върне веднага на президента Румен Радев. Целта на партията ще е през това време да се направи последен опит за съставяне на кабинет или партиите да успеят да приемат актуализацията на бюджета.

Още по темата
Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова пред журналисти в парламента, един час преди старта на първата среща за кабинет и по актуализацията на бюджета с "Изправи се БГ! Ние идваме!.

"Между 10 и 15 септември ще върнем мандата, ако не може да го изпълним", посочи Нинова. Тя обясни, че ще търсят всякакви варианти, за да бъде съставен редовен кабинет.

"За избор на правителство трябват 121 гласа в парламентарна зала. Ние разбираме своята тежест и това, че имаме само 36. Не можем сами, трябва да търсим съюзници", каза тя и поясни, че за тази цел са провели срещи с ИТН, ДБ и ИБГНИ.

"Поставихме си две цели - да направим редовен кабинет, който да посрещне кризите, които ни връхлитат една след друга, и мнозинство, което да продължи промяната на модела на ГЕРБ ", добави още Нинова.

По думите ѝ, позовавайки се на позициите на другите три партии, те не искат да подкрепят такова правителство засега.

Според лидерът на левицата, ако върнат мандата веднага, социалистите ще оставят пенсионерите без преизчисление на пенсиите, работниците без обезщетения, ако бъдат затворени фирмите; болните без "Ремдесивир", който липсва, лекарите, работещи на първа линия без 1000 лв., а полицаите и военните без средства за охрана на границата пред заплаха от мигрантска вълна.

По-рано от ИБГНИ съобщиха, че не виждат смисъл да се преговаря за правителство с БСП, след като евентуалният им кабинет не среща подкрепа от останалите протестни партии - "Демократична България" и "Има такъв народ". Затова и представителите на партията щели да се отзоват на поканата за разговори на Нинова, но не искат да обсъждат кабинет, а актуализацията на бюджета.

Какво още каза Корнелия Нинова вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
10
 
! Отговори
Гигов преди 2 години
Много станаха и лъжите и игрите,ще скочи народа и после се сърдете само на себе си. Сега приканват за митинг от годишнината на протеста,а това беше пълен шарж. Млади протестъри се обличаха като полицай,изпращаха някой наглец да дразни щатните служители,като прекалеше с обидите те го подгонваха,фалшивите полицаи го пресрещаха с палките и камерите се озоваваха на точното място.Такъв циркарджилък България не помни.
161
2
 
6
 
! Отговори
до 188 преди 2 години
Да, но има снаха корейка. Рафи живее в Ню Йорк с нея. Като му роди корейчета може да кръстят едно на Корнелия Kyung-Mi или Kyu-Bok. Ама тя няма да иска Kyu-Bok щото ще кажат, че на Боко е кръстено. Както и да е. Щом се обичат младите да се вземат! Мама ще им направи по- голяма сватба от на Йотова. Няма да се излага като Йотова с рокля за снахата 50 000лв. Мама ще купи за 100 000лв. рокля. А сватбата пак може да е хотела на Валентин Златев в Правец. Или ей, го де е Мираджио Термал Спа Ризорт.
160
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова са елементарни тези долни трикове, че опротиваха. А точно Нинова всеки ден лъжеше и мажеше: ние сме диалогични и прозрачни. Прозрачни сте. Зад вас прозира пъклен план. А Румен Гечев като го питаха пред НС дали ще има игра с кворума каза, че те не играят игри. Не играят игри ама друг път. Задкулисни игри играят с Радев. За това им даде мандата. Обещали са му да го бавят, за да не са изборите 2 в 1. Но така ще се закопаят сами. Ще паднат под 250 000 избиратели. Пето място ще дотътрят :D :D
159
0
 
12
 
! Отговори
Лещан преди 2 години
Рзликата между нормалните социалисти и БГ социалистите - Корбин например има брат физик комунист, а самият той е против банките. Корнелия социалистката има син работещ в Голдман сакс :Д Ярък контраст?
158
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е престъпната БСП да бъде забранена! Същото трябва да се случи и с производните й партии и партийки - СДС, ДПС и ГЕРБ!
157
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За служебни кабинети да края на пандемията, така трудно ще ни запират и ваксинират
156
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей,тази актуализация! Само тя е причината за всичко,защото без нея няма пари за харчлък!
155
2
 
20
 
! Отговори
Беден преди 2 години
От всичко разбрах едно: Ще трябва на всички да им плащаме още половин месец заплати, вместо да връщат парите за несвършена работа. И как точно сега се сети за пенсионерите, Како?! Когато вземаше труда им за жълти стотинки чрез приватизация, какво си мислеше тогава?
154
24
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Боко Тиквата беше много ядосан. Следователно, това е добър ход. Важното е Тиквата да е в затвора и ГЕРБ да се разпадне.
153
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този сценарий с мандата е подготвен от фигуранта с който се нарушава конституцията ако се задържи повече от 7 дни.
152
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички безумия е на герб е итн този ход определено е правилен.Браво на Нинова.
151
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Актуализация да има при редовно правителство. Бързате да актуализирате бюджета, за да може да ги похарчите до ноември. А не си давате сметка, че чрез актуализацията ще има дефицит и само ще увеличите инфлацията. Но с това вие комунистите сте специалисти и по фалиране на банки също.
150
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
важното е да приемат бюджета, за дз могат хората на Радев да гепят
149
6
 
20
 
! Отговори
Bobi преди 2 години
До АнонименКомуниста винаги обвинява другите, за собствените си грехове. В какво обвиняваха Борисов последните 4г? Какво правят сега? Я се позамислете :)
148
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП казваха, че България се нуждае от редовно правителство максимално бързо. А сега като взеха мандата започнаха да протакат. А имено те обвиняваха ГЕРБ, че ще бавят мандата когато им го даде президента. Е просто няма такива маниполатори и лъжци като тях.
147
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо няма протестиращи сега на жълтите павета, да не би живота ви да се подобри от високите цени на стоки и услуги дори надминаха тези в Западна Европа. Кризите се задълбочават със всеки изминал ден. Да ви е честита промяната тапи олиггоффрени за която протестирахте и хвърляхте яйца и домати срещу 50 лв.
146
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разкарай се ***, бюджета ще си го прави който поеме отговорност, сега да се гласуват само неизбежните разходи, наговорили сте се с резидента и сте за Гешев и двамата изменници и интриганти.
145
4
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Нямам нищо против! Трябва да отвоюване БГ от берачите на желязо
144
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връщай мандата крадлива ***
143
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 168 "Герб върнаха мандата за 40 сек." АКО ИМА ТРЕТИ ПЪТ ДА ПОДОБРЯТ РЕКОРДА - ЗА 4 СЕКУНДИ. ЯВНО ИМА РАЗВИТИЕ 2017 = 40 ДНИ * 86400 СЕКУНДИ! НАПРЕДЪКЪТ Я ОЧЕВАДЕН, А АКО ИЗЛЯЗАТ ОТ ЛИСТАТА ЩЕ СА НЕДОСТИЖИМИ...