Каримански: ГЕРБ, ДПС и БСП купуват гласовете на пенсионерите

Шефът на бюджетната комисия публикува пост в профила на Трифонов
9 сеп 2021 07:14, Елка Василева
80
Каримански: ГЕРБ, ДПС и БСП купуват гласовете на пенсионерите
Снимка: архив, БГНЕС

"Вчера и днес се води дебат, политически и предизборен, със заложник бъдещето на нашите деца и внуци. Ние всички считаме, че пенсионерите в България заслужават достойни старини. Това, което се случи вчера в Народното събрание е предизборна агитация, в която ГЕРБ, ДПС и БСП купуват вашите гласове, предлагайки по 120 лева добавка за всеки месец за възрастните хора. Това решение всъщност е подигравка с вас, нашите майки и бащи, защото ще важи само до края на 2021 г. Виждате ли загрижеността им за януари месец догодина – не, нали?! Не ги е грижа какво ще стане с вас след Нова година! Те се грижат сега да си подсигурят вашите гласове за изборите и не мислят как ще живеете след това. Именно те – ГЕРБ, ДПС и БСП ви оставиха повече от 10 години без съществена пенсионна реформа и с мизерни пенсии. Подхвърляха ви и продължават да ви подхвърлят трохи! ".

Още по темата

Това написа във Facebook финансовият експерт и депутат от „Има такъв народ“ Любимир Каримански, който е председател на Комисията по бюджет и финанси. Той използва профила на лидера си Слави Трифонов, за да изрази позицията си.

“Има такъв народ” предлага по-дългосрочно решение, даващо възможност на стабилност и сигурност на вашите доходи до провеждане на цялостна пенсионна и социална реформа. То гарантира минимална пенсия от 370 лева, която е над прага на бедност за 2021 г., повишение на максималната пенсия до 1500 лева и преизчисление на всички пенсии. Предложението на “Има такъв народ” е в рамките на възможностите на бюджета, тоест то е реално, честно и изпълнимо веднага", пише още Каримански.

И добавя: "Вчера депутатите на ГЕРБ, ДПС и БСП приеха двете предложения едновременно – хем минималната пенсия да стане 370 лева, за три месеца, до Нова година, хем да ви подхвърлят подаяние по 120 лв., което всъщност е подигравка. Защо? Защото по този начин до края на годината трябва да се изхарчат още над 800 милиона лева, а тези пари държавата просто ги няма. За да ги има, трябва или да се увеличават данъците, или да се увеличи държавният дълг. И в двата случая, уважаеми пенсионери, тези пари ще бъдат взети от хората, които работят, тоест от вашите деца и внуци. Вие сте умни и виждате, че това е лош вариант, както за вас, така и за вашите близки. Защото нито вие ще забогатеете за три месеца с по 120 лева, нито вашите деца и внуци ще имат повече пари, просто понеже те ще са хората, които ще връщат тези пари".

Каримански допълни, че от “Има такъв народ” внесоха "предложение, което е в полза на пенсионерите, изпълнимо е и няма да взриви финансите на страната".

"Предложението съчетава двете гласувани вече предложения в пленарна зала, а именно - 120 лева добавка до края на годината, а от 25 декември да влезе в сила увеличение на минималната пенсия на 370 лв. и максимална пенсия от 1500 лева и преизчисление, считано от 2021 г. “Има такъв народ” подкрепя и обезщетението за гледане на дете до две години в размер на 650 лева, както и предлага допълнително стимулиране на работещите майки с деца до 2 години, с не по-малък размер. Вярвайте на практичността, имайте доверие на обективността и не обръщайте внимание на хора, които лъжат по принцип", завършва поста си Каримански.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ами итн...време е да разясните на хората,че не се "дава" на пенсионерите...те са внасяли 40 г. вноски...които бяха ограбени...точно от даващите им...бсп-дпс-гроб...продават създаденото от тях на скрап...икономиката ни...не ги хранят ..мисирките на пеевски и доган имащи тв-та създадени от...пенсионерите...ограбени и приватизирани...плащаме грабежи ктб...аец скрап...нечовешки цени газ от..."братска" русия...строят потоци турски с животите на...пенсионерите...и децата им...факти...разяснете ги...
61
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
лъжец...стой та гледай...имаш семеен бюджет...доходи..и съобразяваш разходите си с тях,и в Държавата е така...пенсионерите са най-ограбените в Държавата ни...проблема не е в 120 лв...а в начина на наддаване...бсп...измамиха пенсионерите по...бойковски,вижте как гласуват в парламента ...дпс началниците-гроб...обслужващ...и бсп...поддържащ,като бяхте толкова загрижени къде бяхте 12 г. гроб...ако искахте сега минималната щеше да е 600...ама вие схеми...и грабежи,беззаконие...и бсп го подкрепяше
60
2
 
1
 
! Отговори
Изпечен лъжец преди 2 години
Що за човек е тоя Каримански. Л'ъже и не му мига окото. 120 лева добавка били подигравка, защото щяло да ги има само до края на годината. И защо? Нали след това пенсионерите ще получават актуализирани пенсии. БСП била, видите ли, виновна за това, че по време на управлението на ГЕРБ пенсиите не били преизчислени. Защо? БСП не веднъж е предлагала преизчисляване. И той това не може да не го знае. Направо изпечен л'ъжец.
59
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Не евярно господине! Всеки си гласува за когото иска. Стига писахте глупости!
58
2
 
4
 
! Отговори
тя преди 2 години
ИТН отива под чертата, никоа нормален няма да гласува за измеслена партия !
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя алчен и ограничен да се скрие , няма кой за гласува за него !
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ми да , няма парите да си разпределяте като бонуси !
55
1
 
1
 
! Отговори
Що за преди 2 години
Глупости !
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е от 30 години! Сега се появиха нормални хора и нормалните хора видяха, че в лицето на служебното правителство, с малки изключения, може да станем нормална държава. От нас зависи какво ще изберем? Корупция или Нормалност???? Хората вече поумняха и не се хващат на крадливата Герб начело с Бойко!!!
53
0
 
2
 
! Отговори
Не преди 2 години
Ще ни купят дъртия и дъртата .да не сме деца от детските градини,ето ти бонбон и хайде.не сме за подигравка пенсионерите, защото колкото и правителства да се сменят май все същата,за нас се хващат а накрая нищо няма насреща.
52
0
 
8
 
! Отговори
ЛОШО КУЧЕ преди 2 години
Стига се занимава с другите, ГОСПОДИН ДЕПУТАТЕ! Кажи вие от ИТН, какво направихте в тоя парламент? Празните приказки на Тошко, скъсаните кюлоти на Станев и деменцията на БАБА МИКА....
51
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- Баси! Как се е сетил, че това правят?!?
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Далавера в България, докараш ги до просешка тояга, и после им даваш пари да гласуват пак за теб.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждаме, че всички тези депутати не работят за строителство на държавата, а единствено за собствените си партии. Всички са фалшиви относно пенсии и всичко е заради изборите. След 30 години имахме възможност да видим, когато се изправи нормалността срещу корупцията, само за два месеца се вижда резултат. Когато не се краде, държавата има шанс за бъдеще. Герб бойкотират всичко, което е цинично....Хора, в момента държавата е разделена на две КОРУПЦИЯ срещу НОРМАЛНОСТ. От нас зависи какво ще изберем.
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Герб според сериозни източници, преобладавали все повече реформаторски настроения. Те виждали, че с Борисов партията няма бъдеще. Демонстрацията за сплотеност била само за пред обществото и медиите, но всъщност процесите на вътрешни колебания и недоволство в партията и се знаели отдавна, но било забранено да се коментира....
47
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си мислете, че в Герб всичко е ок. Важни фигури в партията, смятат, че бившият премиер е обсебен от сегашния държавен глава Радев и омразата му към него вече е в стадия ненавист.Затова и поведението му станало деструктивно, а изказванията му излъчват агресивност.Според някои от група Герб Борисов трябва да си тръгне, докато провалът му не е станал катастрофа.Те смятат, че Радев има реални шансове да спечели надпреварата, което за Борисов ще е огромен шамар, а Герб ще изпадне в глух коловоз.
46
4
 
1
 
! Отговори
нито мед нито жилото преди 2 години
от партийната каса да вземеш.... Всичкото е дело на БКП-ДС...
45
1
 
1
 
! Отговори
коминтерна преди 2 години
На всеки участниг в коминтерна е давно по единчувал злато да прави революоция.....
44
2
 
1
 
! Отговори
членския внос преди 2 години
Купува ги партийната каса на БКП...
43
0
 
1
 
! Отговори
Тъкмо преди 2 години
Ще си платя глобата за Отказ на Услугата преброяване.