Йотова убедена: След вота ще има правителство, партиите си направили изводите

Служебният кабинет вдигнал високо летвата
60
Йотова убедена: След вота ще има правителство, партиите си направили изводите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дали вот 2 в 1 е най-доброто ще видим на изборите, но вчера президентът Румен Радев беше категорично прав - така се спестяват много усилия и много пари от бюджета. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

„За първи ще видим президентски и парламентарни избори - прецедент в най-новата история на България, допълни Йотова.

Още по темата

Ще бъде трудно и в кампанията, една смесена кампания, смята вицепрезидентът.

„Тънки сметки с президента не сме правили - дали ще бъде 14 ноември, дали ще бъде 21 ноември, в крайна сметка решението е на НС - нека да го припомня, първото решение беше да са президентските избори на 14 ноември. Президентът беше достатъчно толерантен, даде им достатъчно време“, допълни Йотова.

„Всичко си имаме много отдавна“, каза тя в отговор на  въпроса дали с държавния глава вече се готвят за изборите и са сформирали щаб.

„Влизаме с нагласа за стабилност, за почтеност, за секунда не изневерихме на хората за онова, което им казахме през 2016 г. Аз имам дълга политическа биография, но смятам, че винаги трябва да се държим така, сякаш излизаме за първи път. Не се водим по инерцията, че изглеждаме победители“, категорична е Илияна Йотова.

Според нея тя и Радев не чувстват заплаха от политическите лидери, защото търсят подкрепата на хората.

„Когато миналата година, те излязоха на площада, за да ни подкрепят, ни беше много трудно и там имаше хора, които ни подадоха ръка, които ни оказаха морална подкрепа и те бяха от различен цвят, и казаха "така не може", обясни вицепрезидентът.

Тя коментира и евентуален политически проект на министрите от служебното правителство Асен Василев и Кирил Петков.

„Досега не съм чула някой от тях двамата да излезе и да каже "аз правя партия", заяви Йотова.

„Аз ще бъда изключително доволна, ако видя и публичния знак на членовете на БСП, да чуя тяхната преценка за огромната отговорност, която са ми поверили, дали наистина съм оправдала тяхното доверие. Така че, кой какъвто иска политически проект да прави. Ако има такава необходимост в страната, нека да става партия. Не смятам, че БСП е неспокойна. Поддържам много тесни контакти с техните структури и дотук не съм чула тревога от някакъв хипотетичен нов проект. Това е партия на 130 години и някакъв нов проект да издърпва хора, това е абсурд“, обясни вицепрезидентът.

„Подкрепата на българските социалисти и хората в ляво, ще бъде най-добрата оценка за мен. Смятам, че ние с г-н Радев ще получим подкрепата на българските социалисти. Дали ще има промени в следващия служебен кабинет - това е работа на президента, той ще направи преценката“, подчерта Илияна Йотова.

Тя смята, че след изборите ще има правителство.

„Политическите партии си направиха доста изводи, смятам, че ще има сериозна преоценка и в "Има такъв народ", и в останалите партии, вероятно ще има и по-сериозни разговори за персоналния състав на следващия Министерски съвет“, каза вицепрезидентът.

Според Илияна Йотова, неминуемо ще има сравнения със свършеното от служебния кабинет.
„Служебният кабинет твърде високо вдигна летвата и като експертиза, и като професионализъм, но най-вече като смелост - това искат хората в момента, смелост и прозрачност в действията“, категорична е тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: избориРадевЙотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Щерю убеден - Твърде много милиарди евро потъват в кръгове и партии - и нищо не стига до обикновените българи. Досега трябваше заплатите и стандарта ни на живот да е като в Чехия и Полша. Бойко също нищо не направи. Нито някой от другите партии има на ум да стори това. Такова крадене на милиарди като у нас - в целия ЕС няма...
44
2
 
7
 
! Отговори
Гладна кокошка про.. преди 2 години
А кой ще подкрепи работещото й правителство на тази дама и каква държавна работа могат да свършат политически неграмотните и управленско неуки депутати, събрани от кол и въже, все представители на чалгарите и Радевите протестъри? България може да бъде извадена от този цайт-нот единствено от предстоящи световни събития, а не от нег.рамотни избиратели.
43
2
 
12
 
! Отговори
Хунта вън! преди 2 години
Тази пък кой я бръсне за слива?
42
13
 
1
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Явно Йотова е права щом платените мутренски трoлове са се развихрили. Мутрите не могат да преглътнат факта, че при честни избори Радев ще бъде преизбран за президент още на първия тур.
41
1
 
14
 
! Отговори
КРАВАТА КАЗА преди 2 години
ЕТО ТОВА Е НАЙ ДОБРОТО- МИСТЪР МУСКУЛ НЕ ПЛАТИЛ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ НАП ОТ НАД 1 500 000 ЛВ- ДОБЪР ПРИМЕР, КИРИЛ С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО- КОН СЪД РЕШАВА ЗА НЕГО, КОКОРЧО- НЕГОВ СЪДРУЖНИК ПО БНТ- ГОЛЯМ МОШЕНИК, МИН НА КУЛТУРАТА ЦЯЛО ЛЯТО РАЗНАСЯ КОВЧЕЗИ И ИМА СТРАНЕН НАЛУДЕН СМЯХ, АРХИТЕКТКАТА СПРЯ СТРОЕЖИТЕ НА ПЪТИЩАТА И НЕ ПЛАТИ НА ХОРАТА- ТОВА СА ГЕНИИТЕ КОИТО УВЕЛИЧИХА ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО
40
2
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Тази "красавица" ми прилича на Алапаха (американски булдог), а и на Булфрог (американска жаба).
39
2
 
11
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
ТАА ПАРТИЯ Е УМРЕЛА ОЩЕ ПРЕИ 32-ГОДИНИ !
38
2
 
22
 
! Отговори
РАДЕВ И ЙОТОВА.. преди 2 години
ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ.... И ЩЕ ВЪЗСТАНОВЯТ МАВЗОЛЕЯ НА Г. ДИМИТРОВ...........................ДИМИТРОВ ПРОДАДЕ ВАРДАРСКА МАКЕДОНИЯ.......... РАДЕВ ПРОДАВА ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ...
37
3
 
23
 
! Отговори
Йотова е права преди 2 години
само в едно, герб трябва да спечелят, за да спре разрухата и унищожаването на държавността
36
2
 
23
 
! Отговори
Snorky преди 2 години
Тази случайна госпожа най-добре да ходи някъде да си чете от аутокю-то, че вече достатъчно некадърност видяхме.
35
1
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тая кака проспа цял мандат като вице, сега се събуди, че избори идат и пак иска да се намести! Обаче не е познала, Радев ще бъде изритан заедно с нея и Деса от президентството!
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарката е заблудена и не си познава българите.Живее си в свой свят.Това е.
33
3
 
17
 
! Отговори
Редовно преди 2 години
Правителство няма да има тази година. През ноември батака ще е, толкова голям, че никой няма да иска да управлява (краде) ...
32
3
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Изводите са направени. Иикога правителство на некадърните злобни търговци на депутати марионетки на Радев.
31
9
 
2
 
! Отговори
иди Йотова преди 2 години
Митрофонова го каза наскоро.Беновска с ябълката я пита Радев човек на сащ или Русия е."Радев работи за България.За това е готов да си взаимодейства и със сащ и с руснаците и с китайците,ако трябва.Навсякъде,където това взаимодействие ще донесе полза."
30
1
 
23
 
! Отговори
тотална ГНУС !!! преди 2 години
Гадна , трътлетста, червена УФСЪ
29
4
 
14
 
! Отговори
ЙОТОВА ДА КАЖЕ... преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ.. РУСОФИЛ... или.... НАТОВЕЦ....... е.....????....... НЕ МОЖЕ ДА Е И ДВЕТЕ...!!!!
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали се сещате, вие от народа, че каквито и изводи да правите и дедукции, животът ви ще става все по-тежък и по-мизерен, правете си избори, вече 30 години избори и изводи и какво?
27
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителство може да има само на Борисов и на ГЕРБ.
26
4
 
23
 
! Отговори
истина преди 2 години
Най големите кризи в България след 1989 бяха сътворени от министър председател социалист и сега от президент социалист - никога повече социалисти на власт!