ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?

Президентът рушал законността, основите на държавността и демокрацията
374
ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?
Снимка: БГНЕС

С остра декларация към президента Румен Радев излезе ДПС в последния работен ден на 46-ото НС.

"В последните месеци сме свидетели на безподобно отношение към Конституцията и законите от най-високо ниво президент и парламент. Президентът си позволи да назначи за министър лице, което не отговаря на изискванията на Конституцията, той безпардонно зачерква законността. Няма такъм прецедент в най-новата ни история", скочи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Още по темата
Според него всички институции през годините внимателно са пазили респекта пред основния закон, разбирайки, че въпреки различията нещо трябва да ни обединява, че въпреки състоянието на демокрацията основните стълбове трябва да се пазят ревниво, защото те правят държавата стабилна в основата си.

"Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение и той като се поставя над Конституцията се е самозабравил, или съзнателно прокарва идеята за президентска република без да има понятие какви поражения нанася на демокрацията и държавността и до каква степен поставя под риск бъдещето на страната", отсече Карадайъ.

"На този президент искаме да му кажем, че с действията си руши държавността и демокрацията, застрашава мира в страната и региона", предупреди той.

"За 5 години не успя да осмисли президентската институция и да разгърне правомощията си като олицетворяващ единственото на нацията, за 5 години не успя да разбере силата на прекия избор и на подкрепата на избирателите", обвини още Карадайъ.

По думите му от ДПС са се борили в името на общочовешки ценности и са победили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
румен радеф забрави, че е президент и на българските турци. Но то се иска малко акъл за да проумее това. При него това е дефицит!
52
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не гласувах за Радев, но сега с чиста съвест ще пусна за него. И такива са много. Откъде накъде тези мафиоти ще ми определят президента. Турците вече не гласуват масово за тях. Ако спрат и римския купен вот, ще видим колко ще вземат.
51
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно тия да говорят такива неща е грозно. Те имат майчин език различен от българския, но седнали да критикуват. Тяхното място въобще не е в Парламента, защото всички виждаме, че са си етническа партия скрита зад фалшиви думи и реално те са грешка и не трябва да съществуват.
50
10
 
7
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 2 години
Няма нито един българин предаден от турци ---ВСИЧКИ СА ПРЕДАДЕНИ ОТ БЪЛГАРИ , ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЛЕВСКИ ОТ ПРАДЯДОТО НА ЛУКАНОВ , КЪДЕТО СЕ НАМЕРИХА ЖЪЛТИЦИТЕ ЗАЗИДАНИ В СТЕНАТА НА ЛУКАНОВАТА КЪЩА!
49
5
 
13
 
! Отговори
Kuncho преди 2 години
Играта на ДПС е да нстроиват хората да ги определят на етнически принцип за да консолидират зад себе си Българите мисюлмани.Трябва ясно да се казва, че те не защитават интерес на Българите мисюлмани, а на определени икономически кръгове! Техния почетен председател живее лятно време в обширен палат с кей!Доскорошния им депутат Пеевски, като основен собственик наряза Булгартабак и на практика ликвидира тютюно производството кеширайки пари от имоти и продажба на марки цигари за 100 милиона
48
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е кво има да се чудите нали го инсталираха от Москва,
47
16
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Браво на ДПС! Това самозабравило се нещо трябва да бъде изхвърлено от политиката изобщо.
46
0
 
11
 
! Отговори
Присмял се Сульо преди 2 години
на Ален Делон. ДПС е най-конституционосъобразната партия в българския политически бар дак, а Доган е неговата Мадам.
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента бил случайно попаднал в политиката, другите да не би да са родени и женени за политиката особено тия с fеsoвете???
44
5
 
14
 
! Отговори
мак преди 2 години
Забрави ли турчна, коя му е родина? И има наглост да се появява, вместо да бъде изритан и да си ходи при тайпи. Бившият му шеф да не би да не е случаен? Да се радва, че остава в политиката, в която и той се намърда случайно. Ако не бяха заигравания с етнически мир и тия като пазители, дпс нямаше да има.
43
17
 
8
 
! Отговори
stoedin преди 2 години
Браво на ДПС - всичко е точно така. радев не става за тая работа, надявам се хората да обърнат внимание на тази декларация, защото всичко в нея е истина.
42
16
 
12
 
! Отговори
Льотчика преди 2 години
настъпи мотиката, като се заяде с тези.Лош ход, Румба, гласовете им ще са за друг през ноември, не за теб.
41
2
 
14
 
! Отговори
Ан0н преди 2 години
Ама само хора на ДС ли трябва да са в политиката?
40
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЯ НА СНИМАКТА КАТО НИЩО ЩЕ ДАДЕ И СМЪРТНА ПРИСЪДА НА ЛЕВСКИ.
39
10
 
11
 
! Отговори
До 30-Диана преди 2 години
Диано моме,не разбра ли,че Винету обича плеймейтки?Айде,стига си му се слагала.
38
1
 
2
 
! Отговори
Mara преди 2 години
До Kuncho и е от Свищовския
37
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТУРЦИТЕ СА ПРОТИВ ПРЕЗИДЕНТА! КАКВА ДОБРА РЕКЛАМА!
36
13
 
15
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Че Радев е случайно попаднал в политиката това е безспорно. Че се е самозабравил, това е очевидно. Но той не е изключение, а е правило. Виновна е цялата политическа класа, която бавно и сигурно създаде такъв модел на управление на страната, който допусна хора без никакви качества да заемат висши държавни постове, за които нямат капацитет.
35
9
 
11
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен26 Турците са БИЛИ против Левски, защото той се борил срещу тях, уважаеми...Това е било някога, а сега я ми кажи кога турците са били против Левски?! Дори някога самите турци са уважавали Левски, оставяли са го почти без охрана при дългото му пътешествие от Къкринското ханче до София - ако може да избяга или да го освободят, но никой българин не се е намерил да направи това...Защо ли нашите комити са си траяли тогава?!..
34
8
 
24
 
! Отговори
дпс - предатели! преди 2 години
Карадайъ да си ходи в Анадолайъ!