ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?

Президентът рушал законността, основите на държавността и демокрацията
374
ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?
Снимка: БГНЕС

С остра декларация към президента Румен Радев излезе ДПС в последния работен ден на 46-ото НС.

"В последните месеци сме свидетели на безподобно отношение към Конституцията и законите от най-високо ниво президент и парламент. Президентът си позволи да назначи за министър лице, което не отговаря на изискванията на Конституцията, той безпардонно зачерква законността. Няма такъм прецедент в най-новата ни история", скочи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Още по темата
Според него всички институции през годините внимателно са пазили респекта пред основния закон, разбирайки, че въпреки различията нещо трябва да ни обединява, че въпреки състоянието на демокрацията основните стълбове трябва да се пазят ревниво, защото те правят държавата стабилна в основата си.

"Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение и той като се поставя над Конституцията се е самозабравил, или съзнателно прокарва идеята за президентска република без да има понятие какви поражения нанася на демокрацията и държавността и до каква степен поставя под риск бъдещето на страната", отсече Карадайъ.

"На този президент искаме да му кажем, че с действията си руши държавността и демокрацията, застрашава мира в страната и региона", предупреди той.

"За 5 години не успя да осмисли президентската институция и да разгърне правомощията си като олицетворяващ единственото на нацията, за 5 години не успя да разбере силата на прекия избор и на подкрепата на избирателите", обвини още Карадайъ.

По думите му от ДПС са се борили в името на общочовешки ценности и са победили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
3
 
! Отговори
Пи Ар Севи Бойко преди 2 години
Давай Дианче, разбий ги! Знаеш всички опорки, дай всичко от себе си!
32
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом ДПС, тази дръта московска прислужница плюе по някой, значи е читав.
31
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдеее,ДПС и ГЕРБ пак се сгодиха.Честито на младоженците.
30
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЪПЪСЪЪЪЪЪ първо трябва да се научат да говорят български той и бате Лойко говори като тях, пък тогава да се тръгне напред.
29
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев води трудната война с ислямизацията на държавата от ДПС.При Радев две ДПС и ГЕРБ ще бъдат забранени и поставени извън закона за държавна измяна.
28
12
 
23
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Да наистина. Този вой срещу Президента е нагъл. Винету стана премиер след като е бил пожарникар и съдружник в силова групировка. Дуган е бил атентатор. Станишев нямаше нито един работен ден зад гърба си, когато стана премиер. От случайни по случайни, станали политици. Ревнали срещу Президента, че бил случаен. Една подкастрена сопа им трябва.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО НА ПРЕВОДАЧА ОТ ТУРСКИ, МНОГОГ ДОБЪР ПРЕВОД!
26
17
 
15
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен14 Факта, че ДПС и ГЕРБ са единодушни за Радевото антидържавно поведение говори само, че само ДПС и ГЕРБ са дтржавно - отговорни партии, защото Радев потъпка много закони при своето управлкение и ги потъпка толкова безочливо,нагло и безотговорно, сякаш това си е напълно в естествено и в законно...Новите кандидати за президент трябва да разобличат мръсната му игра с аргументи и факти без да го правят "жертва", кпято хората да защитават!
25
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези колкото повече слюнкоотделят, толкова повече вдигат процентите на Радев. Чисти бандюги, лика-прилика с чекмеджетата
24
6
 
8
 
! Отговори
Един умен турчин.... преди 2 години
...струва , колкото цял кош селски опинчари...ха,ха,хааааа..АБСОЛЮТЕН ФАКТ!
23
4
 
18
 
! Отговори
Kuncho преди 2 години
Той Данчо пицата сега известен като Данчо ментата, съвсем не е попаднал случайно в политиката :)Как да не се подиграват с образованието на други лица от политиката като тези от ДПС имат интересни дипломи:)Техния финансист Йордан Цонев е с богословско образование:)Ако има случайно икономическо нека да видим от кога е!Сто процента е след като е станал депутат:)
22
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТУРЦИТЕ СА ПРОТИВ ПРЕЗИДЕНТА!ОПВТАРЯМ: ТУРЦИТЕ СА ПРОТИВ ПРЕЗИДЕНТА! ТЕ СА И ПРОТИВ ЛЕВСКИ!
21
13
 
14
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 2 години
Два милиона пенсионери гласуваме за дженерал Радев !!!!¡!
20
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Шиши е попаднал в политиката неслучайно...
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
още 1 доказателство за годежа...
18
7
 
20
 
! Отговори
69 преди 2 години
псевдо либерална партия пълна с бивши комунистически партийни секретари и доносници с двойни имена тръгнали да дават оценка на президента:)))
17
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ,ха,"случайно" попаднал в политиката -а вие сте родени "политици".Директно от селата!
16
4
 
27
 
! Отговори
хайде джанъм преди 2 години
Хайде от дяпяся да му кажат един, който не е попаднал случайно в политиката?Кой от всички тия т. нар. политици е учил за политик. В някои държави има подобни институти, може вече да има и у нас , но от тия политици последните 30 години, КОЙ е учил за политик? Колкото до самозабравянето, едва ли Радев е първият ако изобщо се е самозабравил.
15
8
 
25
 
! Отговори
долу дпс преди 2 години
дпс са случайно регистрирана под натиск мна Лондон и Козяк единствента етническа партия в ЕС! въпросът за самозабравянето е риторичен, след като са единствената партия в ЕС с гарантиран константен вот 30 г!!! защото е етнически, не български!
14
11
 
28
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Гласуваш за Винету, получаваш Карадайъ и Дуган