Радев зове Борисов да се изправи срещу него на изборите за президент

Крайно време било да спре да се крие зад партията си като щит
622
Радев зове Борисов да се изправи срещу него на изборите за президент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Време е Бойко Борисов да спре да използва партията си като щит и да защити честта й като се кандидатира за президент, призова президентът Румен Радев.

„Мисля, че е редно той да е кандидатът за президент на ГЕРБ“, допълни държавният глава.

"След всички изговорени приказки и предизвикателства това е логичният изход", каза той.

Още по темата

Радев каза, че разчита на подкрепата за кандидатурата си за втори мандата на „Дондуков“ 2 на гражданите, които искат промяна и България да бъде нормална, демократична и свободна държава.

Според него служебният министър на енергетиката въвежда ред в хаоса в енергетиката, обезврежда мините на предното управление, премахват се олигархичните зависимости.

„Има още много работа, но първите резултати весе са налице. Цените на тока са едни от най-ниските трета седмица в Европа и това се дължи на работата на служебния министър“, посочи Радев.

Относно обвиненията, че е имало натиск от страна на полицията на предишната предизборна кампания,  Радев отсече, че не се меси в работата на нито един министър.

„Очаквам МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честността на предстоящите избори. Грозното явление на купен вот няма място в една демократична държава, странно е, че някои партии упорито се идентифицират с него“, коментира държавният глава.

Президентът потвърди, че Кристалина Георгиева е била на среща в Президентството за световните тенденции на икономиката и развитието на инфлацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


622
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
10
 
! Отговори
гого преди 2 години
След като Радев иска Борисов да се изправи срещу него на президентските избори, най- логично е да разпореди на "своят" обществен комитет от интелектуалци (пак кавички) да номинират и Борисов за президент. Ако ли пък има някакви законови пречки един комитет да издига двама кандидати, тогава самият Радев да издигне Борисов за кандидат и така ще се сбъдне желанието му. Най-логично е, мисля аз
42
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шофьора на самолета се провиква "Докарайте шофьора на джипката".
41
7
 
4
 
! Отговори
USA преди 2 години
БАЦЕ ТОЯ Е МНО УПАСЕН ТВОИ ПАРТИЕН ДРУГАР *** БКПЕ !......ФНИМАИ ШО ША ТЕ ПРИИБЕ !
40
6
 
7
 
! Отговори
антиСП преди 2 години
Конгратюлейшинс! А на дебат по TV ще се яви ли пРезидента?
39
7
 
26
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Много модерни думички станаха запазена марка на комунистите :))) Те ги вкараха, те си ги използват. "Статукво", "корупция", "промяна", ама не виждат, че цените хвръкнаха поради некадърието им петорно. Омайни приказки от времето на соца, когато 1980 година мед и масло щяло да тече по чешмите и всичко щяло да е без пари. Така съм чувал от старите хора. Тактиката и сега за 80 процентовите балъци е същата. А кой го подкрепя този Фигурант на Черепа? БСП и производните им, това е
38
27
 
11
 
! Отговори
Амий,няма да стане преди 2 години
Г-н президент,Буци няма да са навие! Страх го тресе ,се от юмрука Ви се жалва! Обещах му да го водя при баба Гъда от наше село да му лее куршун,ама той кат чуе куршун се подмокря! Не го кани за прецедент,ами натитяй при бай Ставри,обещал си!!!
37
22
 
9
 
! Отговори
чакам преди 2 години
Сега мисирките и "остриетата" около Борисов да излязат в защита на вожда банкянски.От девет кладенеца вода ще носят, за да оправдаят как той НЕ трябва да е кандидат за президент. Един вид да му спестят срама от загубата, която го чака. Може кръвно да вдигне. Ще е интересно да се чуят приказките на Борисов, но ония нецензурните, които сме слушали на записи, след това предизвикателство от Радев. Какво ли ще обяснява на Томето, как са му го набили с 200. Мдааа, интересно!
36
5
 
21
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
от дуалитетът на противоборството помежду им. така залага на нашата омраз акъм Борисов и затваря вота в една много тясна рамка игнорирайки останалите кандидати. Хитър ход, ама не чак толкоз. Вземем да гласуваме за Борисов за президент, нарочно, да го вида тогава Узунов и Копринковият как ша ревът на умрело!;)))
35
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да стане, а и не е нужно да има борба за една позиция която от 8-ми клас се учи, че е просто фигурант който главно назначава посланници, помилва затворници и може да връща закони като после това вето може да се отсвири, та и затова фигурант!
34
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помните ли като ходи да спасява баща си от катаджиите ? С държавни пари Как ги е заплашвал че ако не фалшифицират протокола ще ги изгони от работа Такъв президент ли искате ?
33
6
 
27
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
Зеления чорап ако иска да свърши нещо за държавата да стане министър председател щото той върши нещата а не президента който един нищо Правец разхожда шушляк на държавни разноски и най много да вдигне юмруче от злоба и мъка че нищо не зависи от него
32
6
 
26
 
! Отговори
КАКЪВ Е ПРИНОСЪТ МУ преди 2 години
ТОЗИ ВИДЕН ДРУГАР КОГА ЩЕ ПОЛУЧИ НАКАЗАНИЕ ЗА ТОВА ЧЕ ИЗКАРА ХИЛЯДИ НА ПЛОЩАДИТЕ В НАЙ ТЕЖКАТА СВЕТОВНА ПАНДЕМИЯ- БГ БЕШЕ ОТ МАРТ В ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА- ...БЕЗ МАСКИ, БЕЗ ОТСТОЯНИЕ МЕЖДУ ТЯХ- ТОГАВА ЗАЯВИ ЧЕ МАСКИТЕ СА ЗА ДА МЪЛЧИМ, А ЕПИДЕМИЯТА Е ПОЛИТИЧЕСКА- ПОСЛЕДВАХА КРИТИКИ КЪМ ГЕРБ ЧЕ СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ ОТ КОВИД, ЧЕ НЕ СЕ СПРАВЯТ- А КАКВА Е НЕГОВАТА ВИНА ЗА РАЗРАСТВАНЕ НА СМЪРТНОСТТА
31
8
 
5
 
! Отговори
USA преди 2 години
ШОУМЕНИТЕ БОРИСОФ И РАДЕФ НА ЖИВОУ......ЕДИНИЯ НЕ МЛЪКВА ДРУГИЯ НЕ МОЕ А ГУВОРИ !.......ДАМА ДЕСА У ФОНТАНА ША ПЕЕ НАРОДНИЕ ПЕСНИ С ИОТОФНА !......УРА ДРУГАРИ !
30
7
 
21
 
! Отговори
Офф преди 2 години
Тоя шофьор пак е решил да говори :D
29
9
 
22
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Румен Радев даде това интервю на живо преди около един час, но нито един сайт не го отрази веднага! Първата публикация се появи около 25-30 мин по-късно! Дадоха го само по една телевизия! Медиите започнаха да обръщат палачинката и Грипенов вече е аут от политиката!
28
12
 
28
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Рундю като е много ербап що не си направи открито партия и да се яви на избори срещу Бокича? Абсолютен м р ъ сн и к Рундю.
27
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Методиев е милиционер и може да се изправи само пред милиционари като Каскета
26
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще гласуваме с две ръце за Борисов! Той ще е по-добрият президент!
25
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е предизвикателство ! В миналото са му викали "дуел" , сега остава да видим дали хвърлената ръкавица ще бъде приета .
24
7
 
22
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Какъв брутален популизъм на минцифайката Узунов!;))) Не казва, че цените на тока са високи, а че са най-ниските в Европа, като забравя да упомене, че и заплатите ни са най-ниските в Европа;))) хахахахаха... С една дума, това, че цените на тока у нас са най-ниски в Еуропсата, автоматически не означава, че не са твърде високиз а нас. Аз съм казвал, цена на тока 5 ст, кв.ч, останалото е пладнешки грабеж, да не говорим, че е и чисто физическо убийство. Радев иска Борисов, за да спечели от дуалитетът