Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните

Част от тях се доказали с много висока експертиза
347
Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерки, които при предишното управление изглеждаха супер непопулярни и изключително непостижими, въпреки че цялото общество беше напълно наясно, че те трябва да се случат, стана възможно коалиционните партньори да се обединим около тях. Това каза пред БНР Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Всички застават твърдо зад незабавното закриване на специализирания съд и на прокуратурата, каквито съществуват в момента, подчерта Бориславова.

Още по темата

Нерешено все още остава „дали ще има някаква форма на специализация в общата структура на прокуратурата и дали тя ще бъде запазена“, поясни тя.

Относно КПКОНПИ има общо разбиране за разделяне в две структури. Звеното за борба с корупцията ще бъде подсилено с допълнителни правомощия по разследване, поясни Лена Бориславова в предаването „Неделя 150“.
По думите ѝ в момента тази структура е „осакатена, събира откъслечна информация, интерпретира я услужливо и непълно и нямаме добри резултати накрая“.

Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев, уточни Бориславова.

„Защото той до този момент освен да стане повод за това да бъде осъдена България в Страсбург, не виждам да е постигнал някакви невероятни резултати в борбата с организираната престъпност или с корупцията и това е диагноза, която я поставям не аз, а цялото българско общество. Когато цялото общество не е доволно от работата ти, няма нищо по-логично от това да се оттеглиш и да поемеш отговорност. По отношение на председателя на КПКОНПИ – там сме изправени пред същата ситуация“, каза тя.

Относно персоналния състав на бъдещия кабинет Бориславова изтъкна: „Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на служебните министри, част от тях са се доказали с много висока експертиза“.

Според Бориславова по време на експертните преговори егото и емоциите са останали на заден план.

„Едно от условията, които ще бъдат поставени при избора на кандидати за бъдещи министри,  е за тези лица да бъде приложима най-високата наша максима, изискване – нулева толерантност към корупцията. Тоест представят се лица, които да не предизвикват възмущение с досегашното си поведение, да няма съмнение за тях, че са участвали в корупционни схеми или не са работили в най-добрия общ интерес на всички нас“, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искахте БКП, получихте БКП! Никаква изненада. Изненадата ще бъде за ония, които гласуваха за някой си от Харвард, но ще получат срива от 1997г и Жан Виденов! Накрая като пролетарии от всички страни ще вземете да се обедините и пак да си палнете НС, то тъкмо го понапудриха, става за водещи кадри в световните нюз румове.
53
4
 
17
 
! Отговори
Честито другари! преди 2 години
Честито на другарите комунисти, които станаха капиталисти с парите, изработени от бабите, дядовците, бащите и майките ни! Да ни е честита Радевата зима на студа, глада и политическия реваншизъм! Бананова република насред Европа!
52
4
 
13
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Ей все па-добре става.. колкото по глупав е народа..толкова повече евтин персонал за мен. Избирайте си вие радеф и макс и морец и чакайте да излезете от тинята. Успех
51
3
 
12
 
! Отговори
Ал. преди 2 години
Заслужават го...държава пълна с неграмотни ***... на ви сега измамници и военни шофцюьори .. :))
50
12
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Престъпленията на ГЕРБ срещу Народа са Стратегически - Не направиха АЕЦ Белене , Не направиха Южен Поток , Не направиха Бургас - Александропулис .Тези Хора Грабеха с Пълни Торби Пари и Земи .Трябва да има СЪД като в Нюрнберг след ВСВ и Фашистите .
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега 1 млрд. по-малко инвестиции и растеж под-очакваното, явно това ги направи много успешни в очите на руското прокси Радев и неговия идеолог Ал. Маринов.
48
12
 
6
 
! Отговори
Пожелание преди 2 години
За другите не знам ,но Рашков трябва да си довърши работата -БОКО И КАСКЕТА В ЗАТВОРА !!
47
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно и последната съществуваща що годе нормална индустрия в България ще бъде заличена от БСП популистите. Всички ИТ фирми и специалисти ще напуснат дружно красивата ни държава и накрая ще я подарим на пенсионерите и ромите .Да живее труда и БКП
46
4
 
11
 
! Отговори
на Радеф калинките преди 2 години
Малиии, Кацаров и Чашков удариха десятката, ще вземат още няколко заплати.
45
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртна присъда за корупция и кражби в големи размери . Това е спасението
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45 "Виж Русия, САЩ, Франция" Другарю, всичко наред ли е?
43
4
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Абе ПП е партията на Радев, не разбрахте ли. Добро утро. Те го рекламираха и той ги рекламира на предизборната кампания. Като президент Радев няма право да има собствена партия, затова действа чрез друга партия.
42
5
 
11
 
! Отговори
А сега де преди 2 години
Как да няма кандидати я поканете сестра Галева да видим дали ще откаже .
41
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 "Ха ха как така Радев управлява бре, нали президента нямаше никва власт, а само представителни функции?? Май Генерал Румен Радев ще се окаже много хитър и опитен политик." "генерал" Радев няма акъл за да се крие колко е зле. Хитрите са в Кремъл, откъдето си получава инструкциите.
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" част от тях са се доказали с много висока експертиза особено здравния и на образованието - мега експерти в "правилното" усвояване и харчене.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
32 явно добре знаеш, че при президентска република се пазарува 1 човек и е доста по-лесно за кукловодите. Иначе трябва да купуват цели 240, хем трудоемко, хем скъпо. То не случайно в президентските републики на всякъде по света е тоталитаризъм. Виж Русия, САЩ, Франция. Днес е Радев, утре ще е някой дедо на 90г който не си знае името, вдругиден топ олигарха, а след години шефа на банковата мафия. Ей това ти гарантира президентската република.
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БКП форева България рязко се промени от държава в риалити шоу. За тия, които не живеем там де. Съчувствам на МАЛКОТО нормални там. Препоръчвам им да се спасяват докато още могат.
37
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуваш за Кики получаваш жан виденов на квадрат
36
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То че се краде краде се . Трябва да се вкара със закон лимит за кражби според длъжността йкоято се изпълнява всичко над този лимит -куршума. примерно министър може да открадне до 2млн без последствия . И един ще се лев над това -разстрел.Само така щесе оправи тази държава
35
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха как така Радев управлява бре, нали президента нямаше никва власт, а само представителни функции?? Май Генерал Румен Радев ще се окаже много хитър и опитен политик.