Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните

Част от тях се доказали с много висока експертиза
347
Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерки, които при предишното управление изглеждаха супер непопулярни и изключително непостижими, въпреки че цялото общество беше напълно наясно, че те трябва да се случат, стана възможно коалиционните партньори да се обединим около тях. Това каза пред БНР Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Всички застават твърдо зад незабавното закриване на специализирания съд и на прокуратурата, каквито съществуват в момента, подчерта Бориславова.

Още по темата

Нерешено все още остава „дали ще има някаква форма на специализация в общата структура на прокуратурата и дали тя ще бъде запазена“, поясни тя.

Относно КПКОНПИ има общо разбиране за разделяне в две структури. Звеното за борба с корупцията ще бъде подсилено с допълнителни правомощия по разследване, поясни Лена Бориславова в предаването „Неделя 150“.
По думите ѝ в момента тази структура е „осакатена, събира откъслечна информация, интерпретира я услужливо и непълно и нямаме добри резултати накрая“.

Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев, уточни Бориславова.

„Защото той до този момент освен да стане повод за това да бъде осъдена България в Страсбург, не виждам да е постигнал някакви невероятни резултати в борбата с организираната престъпност или с корупцията и това е диагноза, която я поставям не аз, а цялото българско общество. Когато цялото общество не е доволно от работата ти, няма нищо по-логично от това да се оттеглиш и да поемеш отговорност. По отношение на председателя на КПКОНПИ – там сме изправени пред същата ситуация“, каза тя.

Относно персоналния състав на бъдещия кабинет Бориславова изтъкна: „Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на служебните министри, част от тях са се доказали с много висока експертиза“.

Според Бориславова по време на експертните преговори егото и емоциите са останали на заден план.

„Едно от условията, които ще бъдат поставени при избора на кандидати за бъдещи министри,  е за тези лица да бъде приложима най-високата наша максима, изискване – нулева толерантност към корупцията. Тоест представят се лица, които да не предизвикват възмущение с досегашното си поведение, да няма съмнение за тях, че са участвали в корупционни схеми или не са работили в най-добрия общ интерес на всички нас“, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хазарта като виден по мак ще е министър по ро мските въпроси
133
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хазарта като виден *** ще е министър по ро мските въпроси
132
2
 
11
 
! Отговори
Робот преди 2 години
Хазарта няма ли да го сложите я министър на нещо, я съветник?
131
4
 
18
 
! Отговори
Венсеремос преди 2 години
Ще се видим през март- явно така няма да се получат нещата
130
1
 
15
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ПАРАТА ОБЕДИНЯВА СЛЕПО И САКАТО !!!!!!!!!!!!
129
3
 
22
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
БСП и старите комунистически разбойници се вкопчват във властта и стягат примката като анаконда.
128
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев, уточни Бориславова." - За всички, дето ще ръсят "акъл" - Има разлика, между да поискаш и да изискаш.
127
5
 
20
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До До 117 Диана Не съм съгласна с теб! Когато ББ взе властта, хората се стреляха по улицата. Това вече го няма, а това е сигурен знак на промяна на корупционно ниво..Освен това, корупцията е сериозен проблем, но не най-важния - ББ беше концентриран върху стабилизиране на държавата ни, люляна от всякакви кризи, т.е. да върже двата края. Да имаме работа, добри заплати за живот, пари в бюджета..Не случайно ни приеха в чакалнята на еврозоната, признавайки добро менажиране на капиталите у нас...
126
3
 
13
 
! Отговори
Канадецо преди 2 години
Бардак със съари труженички по ефективен къде ше ги учим новите
125
5
 
15
 
! Отговори
ХАРВАРД ЛИ ВИ НАУЧИ преди 2 години
НА ЛЪЖИ И КРАЖБИ..??....... ОТВРАТИТЕЛНИ МЛАДЕЖИ...
124
4
 
15
 
! Отговори
Ицо-Хазарта преди 2 години
Изборните Ротативки - Гласуват за Нас, Машината си е Машина - важна е кой я управлява, затова в Казиното - Банката винаги печели!
123
3
 
15
 
! Отговори
Към ИТН преди 2 години
Ще го позволите ли това?
122
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бандата Герб--Б.БОРИСОВ ,Пашата,Манджо,Ц.Бориславова,братя Домус4иеви.-бандата ДПС -Доган и ПЕЕВСКИ-----ВСИ4КИ В ЗАТВОРА ИНА4Е СТЕ ИЗЛИШНИ!!
121
10
 
17
 
! Отговори
Фалшиви герои преди 2 години
Докато има манипулирано машинно гласуване ще ни управляват мошеници като Кирчо и кокорчо, защото изборите са фалшифицирани и не изразяват волята на Народа !
120
7
 
12
 
! Отговори
УЗАКОНЯВАТ ПРЕВРАТА. преди 2 години
ВСИЧКО СЕ ПИШЕ В ИСТОРИЯТА....... ПРЕДАТЕЛСТВОТО НЯМА ДАВНОСТЕН СРОК.............. ЗАВИНАГИ ПРОКЛЕТИ ОТ БЪЛГАРИЯ...!!
119
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
109 хубаво сипеш жупел по народа и се правиш на голям българин, но защо не вземеш да си свалиш едно безплатно приложение за кирилица? Толкова ти е мила родината, че и безплатно не щеш да пишеш на родния език! Или те е страх шефа в чужбина да не разбере, че си българин? За какъв се представяш? Поляк или италианец! ***, ПИШИ НА АЗБУКАТА КОЯТО СМЕ ДАЛИ НА ТОЯ СВЯТ! Дори и жалките и неграмотните комунистически *** уважават азбуката ни.
118
7
 
12
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Подмяната на Демократичният Вот Продължава - Служебна Победа, Служебно Правителство!
117
3
 
4
 
! Отговори
Лудница е! преди 2 години
Комрадз, обединявайте се! Бой ше трябва, че хипитата полудеха
116
11
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен115 Няма никакви доказателства за една стотинка, открадната от ББ! Ако вярваш на слуховете на БСП ще пропаднеш, значи..ББ остави след себе си повече от милион лв. в държавния резерв. А че БСП направиха него и много други като него мутри, си е факт! Мутрите се спасяваха от гладна смърт, крадейки от крадците на народното имущество, по правило - БСП! Ето защо БСП крещи сега така истерично срещу тях, но който на каквото си постлал, на това ще легне..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
115
5
 
12
 
! Отговори
Моля преди 2 години
Дайте на Мая Манолова министерски пост моля!