Кои са министрите в кабинета "Петков"?

Новото правителство ще бъде гласувано в понеделник
11 дек 2021 13:17, Красимир Ангелов
199

Министър-председател – Кирил Петков. Завършва финанси в университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по Бизнес администрация в Харвардския университет през 2001 г. Негов преподавател е професор Майкъл Портър, при който е специализирал в развитието на клъстерни стратегии. Той е един от основатели на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ "Св. Климент Охридски", афилииран с Харвардския университет, където преподава курсове по икономическо развитие и микроикономика на конкурентоспособността. Работи за McCain Foods, 6-милиардна канадска компания за производство на замразени храни. Развива проекти в областта на иновации с висока добавена стойност и неговата фирма ПроВиотик притежава няколко патента по биотехнологии в САЩ. През 2018 г., заедно с баща си Петко Петков организират спасителната операция за Боян Петров в Хималаите, като влагат значителни лични средства. Бил е министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев. Сега – лидер на партия „Продължаваме промяната” заедно с Асен Василев.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кирил Петков обяви официално имената на министрите в кабинета, който трябва да бъде гласуван в понеделник в Народното събрание.

Още по темата
Повечето от имената станаха ясни в последните дни, но след подписването на коалиционното споразумение в петък вечер те станаха окончателно ясни и бяха представени преди минути.

Очакванията са още в понеделник кабинетът "Петков" да бъде гласуван в пленарна зала на извънредно заседание. От ГЕРБ заявиха, че няма да го подкрепят.

В бъдещия Министерски съвет всеки коалиционен партньор има вицепремиер. От партията мандатоносител те са двама. 

Вижте кои са министрите в кабинета "Петков" в следващата галерия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На българите им е скучно и си избират правителство да ги управлява без никакъв управленски и политически опит. Тази нация е обречена. За десерт, и комунизмът се връща на власт, с Нинова, уволнена от Станишев заради корупция.
140
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имената нямат никакво значение . Значение има кога ще извикат К Петков в американското посолство за да го питат изменя ли се стратегията на България спрямо Македония . За Истанбулската конвенция няма да питат защото нашите знаят че те вървят в пакет .
139
1
 
24
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Боже, божееее,....Бивша приватизатрка, зам. икономически министър уволнена от Станишев за корупция /представяте ли си кво крадене е било/ вече е действаш министър.... Честито да Ни е....
138
2
 
14
 
! Отговори
Навсякъде където преди 2 години
Нинова е била, всичко се е провалило, така че, споко, въпрос на време, мадам ще им разкаже играта
137
2
 
14
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Както ги беше наредил Кире пред Фигуранта , Нинова се откройваше , като дърта магарица сред овци...! Заемаше място за двама министри в редичката....!
136
1
 
8
 
! Отговори
Очаква ни преди 2 години
Масова ваксинация и приемане на Истанбулската конвенция
135
1
 
11
 
! Отговори
А Майчето преди 2 години
сега какво ще прави, дали пак ще събере майките
134
1
 
16
 
! Отговори
ПЪТЯ КЪМ АДА... преди 2 години
Е ПОСТЛАН ОТ ФАЛШИВ ЧОРАП...... С ФАЛШИВИ ВНУЦИ И ПРАВНУЦИ НА ДС /БКП....
133
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
Защо в кратката биография на Рашков не пише, е цял живот е работил за ДС? Тази информация нарочно ли не се споделя? В останлаите страни от бившия комунистически блок изваждането наяве на работилите за комунистическите тайни служби послужи като рестарт за обществата им. Единствено в България продължава да се крие от обществото кой какъв е, което е и причината в момента същите ДС да са овладели държавата.
132
2
 
14
 
! Отговори
Нинова обаче преди 2 години
трябва да и признае човек, малко като Ковид, а а да се махне и пак идва в нов вариант. Съгласете се, че това да те уволнят от пост за икономиката заради корупция, и ти да грейнеш пак на пост за икономиката, плюс сега да се бориш против корупцията си е изкуство за оцеляване.
131
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 147 "По времето на герб България увеличи четири пъти дълговете си за 12 години." Невярно. Дай си източниците на инфромация.
130
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на герб България увеличи четири пъти дълговете си за 12 години. Сега задлъжняването ще продължи. Тука въпроса е евро-атлантиците към какво бъдеще ни водят ? Към светло или към задлъжняло ? Има проблем с обещаното светло евро-атлантическо бъдеще .Проблема е че бъдеще няма да има.
129
1
 
4
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Асена Сербезова: "Видяхме разделението за и против ваксините. Като че ли се опитаха да разделят медицински съсловия, различни професии. Нивото на информираност на хората, като пациенти, е много ниско. Нямаме здравното образование, което е необходимо. Аз го възприемам като нормално в някои хора да има страхове и някои мерки няма да ги разбират." --------Тези май са решили да започнат мандата си с масови протести.
128
4
 
3
 
! Отговори
МАФИЯТА на Борисов преди 2 години
Извинете ДАНС частни поръчки на Пернишки мафиоти ли изпълняват, щото в Перник не спират да се хвалят как с помощта на ДАНС и МВР Перник унищожават хора!
127
1
 
7
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Асена Сербезова отпреди няколко дни: "Моментът е труден, борим се с поредната вълна на пандемията. Но това, че някакъв момент е труден, не трябва да ни предпазва от това да изпълним гражданския си дълг. Идва момент, той отдавна е назрял, че всеки от нас, ако иска да сътвори по-добро бъдеще, трябва да загърби личното его и размисли. Това, което ни предстои, не бива да ни плаши.". Какво намислила тази алчна женица? Да ни прави нова Австрия или нова Гърция ли?
126
2
 
4
 
! Отговори
x преди 2 години
От целия състав само Корнелия ми боде очите. Компрометирана неколкократно фигура сложена за вице и икономически. Толкова ли няма друг..
125
4
 
1
 
! Отговори
ДАНС на Борисов преди 2 години
Извинете ДАНС за Румен Пашата ли работят, май са му подарили СРС техника, и на разни други мутри....
124
3
 
6
 
! Отговори
Това е преди 2 години
Масова ваксинация и приемане на Истанбулската конвенция
123
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 137 "Това е просто сън. Не е истина." Ще става доста по-зле. Съвета ми към малкото останали нормални в Бългрия е: не губете следващите 20-25 години от живота си в напразни надежди, че нещата ще се променят към по-добро. Напускайте, докато не сте пострадали от червения режим.
122
3
 
8
 
! Отговори
Кабинет Решетников преди 2 години
До Анонимен 117 "Кабинета Решетников вече е факт. Преизбирането на Радев бележи вторият етап от постсъветски преврат." Винаги съм си мислил, че е "кабинета Радев", но си прав, че де факто това е кабинет на шефа на Радев. Точно в десятката.